29 май и 1 юни остават датите на матурите за зрелостниците

При удължаване на извънредното положение ще се отложат
25 апр 2020 16:22,
8
29 май и 1 юни остават датите на матурите за зрелостниците
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че засега действа вариантът държавни зрелостни изпити да се проведат на 29 май и 1 юни. Той уточни, че министерството е подготвено и с резервни варианти.
 
"При удължаване на извънредното положение със същия брой дни ще се изместят и държавните зрелостни изпити", обясни пред БНР просветният министър.

Още по темата


Красимир Вълчев заяви, че МОН има уверение от висшите училища, че ще се съобразят с приемните кампании и не само от българските, но и от тези в страните членки на ЕС.

Относно матурите, в момента МОН организира онлайн анкета до всички учители докъде са стигнали с предадените уроци. Ще се вземе предвид най малкото общо кратно.

"Всяка година последните седмици не се включват в държавните зрелостни изпити, тоест няма да бъдат изненадани от повече материал", посочи министър Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато нмаше матури(преди 2008) излизаха много по-читави ученици....
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимиен преди 4 години
Въпросът не е кога са матурите, а колко от учениците ще се явят на въпросните матури и НВО? Тези от министерството дали се замислят, че с премахването на ИП и връщането на децата в училище, шансът много от тях да са болни или под карантина точно за изпитите е доста голям.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТИГА с тези дати за матурите!!!Министъра да каже какво ще правим като си пуснем децата на училище и детска градина,ДИСТАНЦИЯТА ще отиде на ....!!!
3
4
 
25
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
За какво изобщо са тия матури? Половин България емигрира. Тормозят децата с ненужни неща( българското образование е направено да зубриш напразно,защото от наученото може би 10% помниш,или ти е нужно в живота. На мен лично полезни ми бяха само чуждите езици,а науки като: физика, химия, висша математика в реалния живот са неприложими.В другите държави не изискват всички предмети на ниво професор от децата в училище и такива изпити нямат.
2
2
 
19
 
! Отговори
Макаренко преди 4 години
Събирай оценките от 5,6,7 и без матура и кой от къде е.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкият просветен министър само дати и матури са му в главата. Чудо ли ще стане ,ако една година ,няма матури !Десети път вече споменава възможни дати.Вижте колко съм загрижен!Жалък е.