МОН: Няма решение за връщане на учениците в училище

Предстоят срещи със синдикати, директори, родители и учители
28 апр 2020 07:40, Анисия Иванова
32
МОН: Няма решение за връщане на учениците в училище
Снимка: БГНЕС

Към момента няма решение за връщане на ученици в училище, съобщиха от МОН пред БНТ.

Министерството започва срещи със синдикати, директори, учители, родители, за да се вземе решение както за завършването на годината, така и начина на провеждане на изпитите.

Необходими са още около две седмици и в зависимост от епидемиологичната обстановка ще бъдат обявени конкретни дати за изпитите и приключване на годината.

До 10 май ще бъде обявен материалът, върху който ще бъдат изпитите на база проучване в училищата. Няма да се включва материал, който не е преподаван поради обективни причини, породени от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Защо
26
6
 
6
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ТРЪГНАТ ЛИ ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ---ЧАКАЙТЕ НОВ БУМ ОТ КОВИД-19!ДЕЦАТА СА ИДЕАЛНИТЕ ПРЕНОСИТЕЛИ НА ЗАРАЗАТА!
25
0
 
6
 
! Отговори
а преди 4 години
До Хубав градДа но защо никой нищо не казва за бавачките от забавачките. Защо ги носите на гърба си.Покрай вас и те с неограничени права, че и с привилегии, от ваканция във ваканция и се готвят усилено и за лятна ваканция. Учителите си мълчите за нередностите, от доста години.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другите държави вече са го решили- Румъния, Италия,Франция затвориха училища и университети до септември 2020. Нека да се вземе бързо решение и за Бг, неяснотата и протакването е стресиращо за всички, най-вече за детската психика. Първи пик, втори пик, трети пик ли искат господа управляващите, нещата започват да излизат извън контрол!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно те подкрепям
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нали е нужно да се видео че учителите работата онлайн,за да си получат заплатите ,замислете се ,ние не учим в училищата камо ли онлайн
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези изпити?! Какъв е проблемът да завършат със средноаритметичните си оценки? Няма да е за първи път - за 12. клас се е случвало (2003 - 2007г.), сега ще се случи в 7. клас. Може да се измисли, ако има желание и разбиране!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОН да внимават много какво решение ще вземат, че започнат ли масово децата да се разболяват, държавата ще им се струва тясна и само оставки няма да помогнат пред разгневените родители.
19
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата се разболяват повече по този начин- и психически и физически.Станаха лениви, безучастни към живота и каквото и да е, без контакти си изгубиха имунитета към всякакви вируси и атмосферни влияния, а психически - вече има деца с депресии, изнервени, асоциални, и с паник атаки.Имам дъщеря на 13 години и това са моите наблюдения към нея и нейни приятелки с които контактува по интернет. Незнам дали ще обърне внимание някой на коментара ми, но аз като майка съм длъжна да изкажа мнение
18
3
 
9
 
! Отговори
3 преди 4 години
Майките да си седят вкъщи да си гледат децата до една еъзраст а бащите - с по-високо заплащане, издръжка. Абе нещо трябва да се измисли да бъдат майките майки. Тези, които искат, де, щото има и налудничави уж майки, дето се чудят на кого да си тропосат децата, а тя да се вее из живота. Днес от майката се иска да се товари с работа като кон по N часове, а вечер вкъщи кое по-напред, даже и да е с голяма заплата. Умората изчерпва и майките, и децата.Е, има и натаманени варианти, но резултат - 0
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл да се правят тия матури дори , как може министърът да каже, че няма шанс да се правят онлайн... ми няма как да стане да ги правим в училищата, просто няма ... пълна простотия е това... една различна година да бъде за учениците от 12 клас
16
8
 
5
 
! Отговори
16, преди 4 години
НВО също е от огромно значение. Дори за разлика от кандидатстудентските изпити е само веднъж и втора дата няма.
15
6
 
12
 
! Отговори
Хубав град преди 4 години
До ВъзмутенКвалифицираните кадри в училище да не са ви бавачки?
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учебната година може да се завърши дистанционно, няма да е голяма загуба и липсата на матура. По важни са кандидатстуденстките изпити, сесиите на студентите - има дисциплини които няма как да имат дистанционен изпит и отиването на работа на родителите!
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕДЛАГАМ Министъра на образованието да преподава в един от класовете,та да се убеди че ДИСТАНЦИЯ НЯМА да има, маските запилени из стаите!Или да влезе в една малка група в детската градина ...СМЕШНИЦИ!!!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,така е.И децата ще учат през юли големите.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига сте се офлянквали и прехвърчали от идейка на идейка.Щом като твърдите, че положението е опасно и народът не може да е свободен, и децата няма какво да правят в училище. Или веднъж е опасно, друг път не е?Стига сте се излагали вече! Обявили сте едни дати за изпити - покажете се мъже и ги запазете, дайте втори за НВО в края на юни и да се приключва! Всеки си се подготвя съобразно сегашните дати. Обучението върви и който иска да учи-учи и вкъщи, и в училище. Изпити - само в училище!
10
12
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
А кой да гледа децата вкъщи след като бабите са в рисковата група? Кой? Няма и занимални. Май никой не му дреме...
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе аре престанете бе кво толкова ще стане като не се върнат децата до септември в училище
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алооо,господа министри,ЗАЩО си играете със здравето на НАШИТЕ деца???Няма да дойде края на света ако не върнете децата в класните стаи!!!А дистанция и носене на маски в училище - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!

Спонсорирани публикации