Родители искат дистанционно обучение през новата учебна година

От МОН предвиждат от вкъщи да учат само децата с медицински проблеми
18 авг 2020 14:03, Ния Христова
60
Родители искат дистанционно обучение през новата учебна година
Снимка: БГНЕС
По-малко от месец остава до старта на новата учебна година, която ще започне в условията на продължаваща епидемиологична обстановка. Все още продължава да се обсъжда дали ще трябва задължително всички да са в клас или може някои от децата да се обучават дистанционно. За момента от МОН предвиждат от вкъщи да учат само децата с медицински проблеми. Но родители настояват всеки от тях да има право да прецени дали да пусне детето си на училище.
 
"Детето ми е абсолютно здраво, но то живее с възрастните ми родители. Това би ги изложило на риск. Затова подготвихме петиция сами да решаваме дали да пуснем децата си на училище", каза родителят Румяна Драганова пред NOVA. 
 
"Учителят говори с учениците, пише, дезинфекцира стаята. Няма как в същото време да контактува с още 4-5 деца", коментира Асен Александров, директор на 51-о СУ "Елисавета Багряна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм така, през 2 седмици са болни моите, аз съм с хроничен бронхит, имаме възрастни родители при които често ходим. Направо настръхвам какво ще има да става. Трябваше повечето деца да си тръгнат пак дистанционно, а само най-малките и там където има практически обучения и е невъзможно да са изцяло он-лайн, да има и присъствие.....Толкова е просто решението, ама нали имаме куп измислени "експерти" и чиновници-калинки, откъде толкова ум:((((......
55
0
 
7
 
! Отговори
Майка преди 3 години
До никакво споразумение не стигнаха родителите и Вълчев за дистанционно обучение.Сега накъде?И ние ли да излизаме на протест пред МОН, не знам.Не искам да си пусна децата присъствено, много боледуват и ме е страх, имам вкъщи и възрастни и болни родители.Моля ви, напишете и вашето мнение! Благодаря!
54
3
 
1
 
! Отговори
Бивш даскал преди 3 години
Само след две до пет години ще си биете главите с резултатите от това "дистанционно"...Но ще е късно!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли е даскал. *** е !!!
52
10
 
10
 
! Отговори
лигла преди 3 години
Бих казала платени родители. Едва ли има нормален родител, който иска детето му да се обучава дистанционно
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Даскале" , личи от правописа ти , че обожаваш дистанционното обучение :(
50
13
 
3
 
! Отговори
Даскал преди 3 години
Изкам в къщи! Два часа дрънкам на компа и съм фрии! И ми върви заплатката! Точно тъка!
49
9
 
11
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
До РодителА бе всезнайко, откакто има училища, така върви живота. И аз и ти и родителите, прабабите са ходели на учлище и са били в една стая. За кви вируси говориш изобщо? Ти не си у ред, честно ти казвам
48
8
 
19
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Ама... чакайте малко. Нали тези същите ревяха че не можели да ходят на работа, че не можели да работят от вкъщи, понеже децата им били учили онлайн. Ревяха да върнат чуениците в училище, сега ревът да учат онлайн. Ей, няма угодия, няма....
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Stay home и спасявайте животи
46
7
 
19
 
! Отговори
neli16 преди 3 години
Ако учат онлайн за 1кл тогава да обявят нулева год.Ако догодина родителите не ги е страх ще започнат у-ще ,или отново я къщи.А учениците от 11 и 12 кл в профилираните гимназии как ще провеждат практика онлайн-напр.Мебелно производство ,Готвачи ,Автомонтьори ,Фризьори и др.Те също нулева год. А всичките тези учители,също и тези по ФВС,Рисуване ,Трудово ,Музика- на борсата и всички ще са спокойни.Няма да има Ковид19.Следващата година ако има зараза отново нулева и кога ще започнат или ще завършат.
45
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туроператорите искат от държавата реклама, за да си напълнят хотелчетата през зимата, а вие се побърквате от ужас какво ще стане, ако децата тръгнат на училище... Живейте си живота и си носете новите дрехи!
44
21
 
29
 
! Отговори
НЕ СИ ПУСКАМ ДЕЦАТА преди 3 години
НЕ ИСКАМЕ ЗАРАЗИ У ДОМА СИ !НЕ ИСКАМЕ ДА ОСТАВЯМЕ ДЕЦАТА СИ СИРАЦИ НА УЛИЦАТА!КОЙТО Е СЪГЛАСЕН ДА ЖЕРТВА ДЕЦАТА СИ ---ДА ГИ ПУСКА НА УЧИЛИЩЕ!НИЕ --НЯМАМЕ ИЗЛИШНИ ДЕЦА ЗА ЖЕРТВИ НА СИСТЕМАТА!
43
13
 
35
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Нормалните родители искат това.Вие представяте ли си 30 деца в това затворено помещение-класната стая?То си е жив инкубатор на вируси.Кихне някое дете,друго се изкашля и хайде след ден,два половината клас вкъщи.После тестове и т.н.Затова оставете всеки родител да реши формата на обучение!
42
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ейй, какво нещо е създаването на масова психоза и професионално направената обработка на съзнанието... От март-април още държи влага на обществото...
41
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не. Нормалните родители НЕ искат това. А психотиците могат да си купят мнооооого тоалетна хартия и да се затворят вкъщи.
40
6
 
30
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Значи заседание на Правителството онлайн може ,а урок на дечицата не ??? Пфууу...
39
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пазете учителите - като се разболеят и край - един месец нито присъствено нито дистанционно. Дистанционното обучение не е никакъв пролем от гледна точка на преподаване и усвояване на материала. Проблема е на тези семейства, на който няма кой да им гледа децата. Бойко може да плаща заплатите на един от родителите например вместо да раздава държавни милиони на частни футболни клубове.
38
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро излезли научни изследвания доказват, че и при безсимптомно протичане остават дългосрочни усложнения. Как не схванаха някои, че това е боен вирус от лаборатория създаден да уврежда. След 2-3г. като почнем да се задъхваме ще се чудим откъде ни е дошло и ще обикаляме напразно по рентгени да се облъчваме...
37
26
 
12
 
! Отговори
Родител преди 3 години
От МОН трябва да излезат с твърда позиция. Които искат да ходят на училище, които не. Но тези, които не ходят, няма да получават получават образователни услуги. Иначе какво е това нещо. Държавата е осигурила безплатно образование. Или го приемаш, или си плащаш на частни учители.