Вдигнаха заплатите на регионалните инспектори по образованието

Увеличението с 15% е за 612 души в цялата страна
22
Вдигнаха заплатите на регионалните инспектори по образованието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството одобри промени в разходите на просветното министерство, с които от 1 август скачат заплатите на служители в РУО с 15%.

Още по темата
Става въпрос за 612 души от 28-те регионални управления на образованието в страната.

За увеличаване на заплатите им се отпускат 878 900 лв.

С решението се цели привличане и оставане на служители, които имат пряко отношение към организацията и контрола на учебния процес в условията на епидемичната криза, както и повишаване на мотивацията им, допълват от правителствена пресслужба.

След въвеждането на извънредната епидемиологична обстановка в страната служителите от РУО организират, координират и подпомагат обучението на учениците от разстояние в електронна среда, както и контролират дейността на училищата и на детските градини. Друга тяхна задача е да си сътрудничат, с местните власти при контрола на спазването на противоепидемичните мерки след отварянето на детските градини през май 2020 г. и тяхното безопасно функциониране.

Също така служителите на РУО организираха безопасното присъствено провеждане на външното оценяване след седми клас и държавните зрелостни изпити след дванадесети клас в условията на пандемия.

Предстояща задача пред регионалните управления на образованието е създаване на условия за нормално започване на новата учебната година при спазването на указанията на здравните власти за предпазване на децата, учениците и персонала в институциите от епидемията от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за провеждане на политиката на РУО чрез овикване,закани и заплахи,бедни душици с ограничен умствен потенциал,предизвикващи съмнение относно компетентността си
21
2
 
12
 
! Отговори
Начи преди 3 години
като прочета организират, координират и подпомагат... автоматично отива в графа нищоправене...
20
2
 
7
 
! Отговори
Уч преди 3 години
До 15 и 16: Аз нямах време за кафе в къщи, почти цял ден се занимавах с учениците си. Ти ако познаваш един-двама такива учители, това не ти дава право да говориш така за всички учители. Инспекторите не са нужни, може би само двама-трима във всяка област. Във Финландия, която е прочута с най-доброто образование в света, няма инспектори. В бедна България по всеки предмет има инспектор. Директорите на училищата сами могат да организират и управляват учебния процес.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18ББ си купува подкрепа за бъдещи избори!Я колко милиони раздаде досега на кого ли не! Даже за пенсионерите му се откъснаха по 50 лв. от сърцето!
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе защо на инспекторите дават увеличение.Какво са направили тея?
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15 и 16 - всъщност това е един и същЕла и ще ти дам цялата си заплата! По твоята логика на 1 учител трябва да дадат 25 заплати, ако има 25 деца в клас. Ела и ще ги готвиш за матура, ще проверяваш есета, тестове- в събота и неделя - на 100 човека Х 2, 3 листа, ще подготвяш и класни работи и тестове на 2 групи, ще даваш допълнителни упражнения и тн. Да не забравя олимпиади, пробни матури и тн.А ако пък дойдеш на моето място, много ще се зарадвам.Тъкмо ще дойде малко свежа кръв, с нови идеи.
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво правиха учителите от март до сега? Нищо!Мързелуваха и забравиха да работят. Чакахме, кога ще се сетят да си свършат работата. Недочакахме. Трябва да дават 60 % от заплатите на учителите на родителите. Еди имейл на ден не струва 1600 лв. Нито безобразията по време на изпитите, когато объркаха децата. Но им платиха по 80 лв. за седянка.
15
9
 
6
 
! Отговори
родител преди 3 години
Пари заслужават единствено родителите. Непрекъснато и напразно дигат заплатите на учителите. Сега минималната за учител е 1260. Защо? за имейла, който пращаха един път на ден от кафето. Кога са били на първа линия? Когато ние обучавахме децата си. Когато не можеха да влязат в нито една платформа и публикуваха указания във Фейсбук и Вайбър. Когато ги мързеше и ние до 24 часа вечерта им вършихме работата. Когато след 13:00 часа не може да ги откриеш. В БГ няма учители. Мързели и некадърници.
14
4
 
6
 
! Отговори
тогава ... преди 3 години
Ще спрат да щъкат по селските училища(заради добавените командировъчни),а те от своя страна - ще спрат да плащат ТАКСА спокойствие....
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Робите на първа линия, а богоудобните с повишения!
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУО нямат нищо общо с обучението, нооонаближават изборите!Само подсигуряване на статуквото!
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен -учител преди 3 години
Какво правиха тези от март до юни? Да не би да са дошли да ни организират и проведат часовете? Или да ни проверяват домашните? Значи те са заслужили, ония от НОИ са на 1ва линия, а ние???? Но не сме организирани както в други страни. За не влезем на 15 и да хвърлим оставките си.Толкова бързо ще клекнат от министерството ....
10
5
 
19
 
! Отговори
Ния преди 3 години
РУО нямаха нищо общо с обучението, след обявяване на епидемията.Три месеца работеха нищоправене.Само пречат.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо на тях сега , а на учителите от 1.01 ? Учителите на каква линия ще се водят на работа дотогава ?
8
3
 
14
 
! Отговори
пари на вятъра преди 3 години
Пари за едни напълно безполезни тулуми...
7
4
 
8
 
! Отговори
подкрепям преди 3 години
"Всички само се чудят как да се скатаят и да си напазаруват, наготвят и вземат децата по-рано от градина.... Вместо за мърлящина да ги глобяват и уволняват, те ги повишават кокошките смотани."
6
4
 
16
 
! Отговори
И защо? преди 3 години
Една нормална инспектока няма. Една! Всички само се чудят как да се скатаят и да си напазаруват, наготвят и вземат децата по-рано от градина. Една инспекция няма проведена в това министерство. Всичко е проформа. Вместо за мърлящина да ги глобяват и уволняват, те ги повишават кокошките смотани
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това са кърлежи -кръвопийци измислена длъжност от комунизма за свои хора със задължение да прокарват определени учители
4
4
 
23
 
! Отговори
Иван К преди 3 години
Е те тия що работат незнам толкоСамо пречат на директорите и учители
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце купува де що може.