Родители на протест срещу маските в училищата

Демонстрации ще има пред МОН и МЗ
13 сеп 2020 12:37, Петя Славова
104
Родители на протест срещу маските в училищата
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Два протеста против маските и изолаторите в училищата, подготвят родители преди началото на учебната година. Те ще се проведат на 14-и и 15-и септември пред МОН и МЗ в София. Очаква се да има демонстрации и в други градове на страната.

Още по темата

"Ние не сме екстремисти. Борим се носенето на маски да бъде пожелателно, а не задължително", заяви пред bTV един от организаторите на родителския протест в София Милко Божанков.

Според него, няма нито едно клинично изследване в цял свят за това, че маските предпазват дори на 60%. За сметка на това има много клинични изследвания, които доказват, че маските вредят не само заради въглероден диоксид, но вредят емоционално и психологически на децата".

Божанков е категоричен, че няма да пусне своите деца, които са в малките класове, с маски на училище. По думите му, ако имаше полза от маските, "те вече щяха да са унифицирани и от един материал.
"Моите деца са се срещали с по-опасни вируси от COVID-19", заяви друг родител - майка, която се тревожи повече от това, че маските ще "бъдат компрометирани", тъ йкато ще падат на земята, а след това децата пак ще ги слагат на устата си.

Очаква се в столицата да се съберат около 500 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е модерно да се протестира.За всякакви глуупости.
11
17
 
11
 
! Отговори
не е за вярване преди 3 години
Не мога да повярвам! Нали знаете, че само отговорното поведение на всеки от нас, ще ни спаси? Защо тези родители постъпват безотговорно?
10
4
 
2
 
! Отговори
Асан Мангъров преди 3 години
Тия оти още не съ разбрале куту мене дека нема вирусе!И Тате така вика! Ама за пред ората вика дека само требе дъ съ заразеваме тъ дъ ни мине!И чавеата куту си додът от даскалуту да одът при баба и дедо, тъ белким съ усвубуди некоа соба повеке.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата трябва да дишат БЕЗ маски! Капацитетът на белите им дробове не е като на възрастен, освен това я вие дишайте в задушно помещение с маска, тичайте до тоалетната или лавката че да ви стигне мижавото межучасие от 10 мин с маска, да ви видя как ще тичате! А това, че маските ще се мяткат по пода и слагат на устата от малките е факт! Абсутда е, че на нас ни съобщиха че ако детето кихне ще се смята за болно и трябва да го изолират! ЗА 1 КИХАНЕ! Хората кихат и от слънце, и от прах, и от алергии!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6. Не си инресен. Обсъждат се деца.
7
8
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
За какво се харчат грешни пари за образование, след като децата отдавна са изтървани още вкъщи
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6 : Стига си повтарял като папагал едно и също. Маските пазели другите. Това вече се изтърка. Пиши нещо друго, или по добре недей.
5
14
 
5
 
! Отговори
89572 преди 3 години
Ако нещо трябва да е пожелателно - то трябва да е училището, не маските!Няма как да задължат едни деца да ходят заедно на училище с други, чиито родители били пожелали те да са без маски. Когато става дума за здравето на други деца, желанията на едни нямат място.
4
8
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Сега ще бъде окончателно довършено държавното образованиеДъртите учителки ще искат дистанционно че ги страх от ковита - властта ще им угодиВ частните ще дадат високи заплати на млади хора и ще имат качествено образование а държавното ще стане като в гетата на Чикаго и Детроит
3
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господи, какви !диоти, маската не пази мен, а останалите около мен. Когато всички сме с маски (правилно поставени) риск няма. Преди да изтърсите някоя групост, дайте си отговор на въпроса защо в операционните всички са с маски. Мислете малко от малко, баси простите хора...
2
7
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Смърт на ГЕРБ, каунът Вълчев и Мустакатата Кратуна Кантарджиев!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз се включвам.