Втори ден на училище, първи заразен с коронавирус в клас

Цяла паралелка в Русе е под карантина
Обновена: 16 сеп 2020 15:04 | 16 сеп 2020 15:00, Нели Христова
101
Втори ден на училище, първи заразен с коронавирус в клас
Снимка: БГНЕС

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб, предаде БНТ.

Става въпрос за ученик от 11 клас на Математическата гимназия "Баба Тонка“ в крайдунавския град. По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

Момчето заедно със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса.

Директорът на учебното заведение Галина Бобева сподели, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.

Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.

 


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
0
 
! Отговори
Леля Гиче преди 1 месец
Е това е безобразие! Туй дете що си е не носило скафандъра!??
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И така за всеки разболял се ли ще ни информирате?
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 1 месец
Как от началото на вируса февруари-март месец, през няколко дни дават един и същи директор на столично училище. Плащат ли му за интервю, гербаджия ли е, тулуп ли е/
96
4
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 1 месец
Интересно как се изпариха другите вируси,които си ги има всяка година,със усложнения или без.Всички ли са коронясани,достатъчна е една пълна кръвна картина,рентген по преценка.Тестове и маскаради за статистики и психози се правят,да се създава напрежение.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Короначавдарчето е лъжливо във къщи и във клас, то помни коронапионер лъжлив ще стана аз.
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Декларация от родител преди започването на учебната година има ли, каквито бяха и условията за детските ясли и градини!
93
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е смисълът е да тестват още същия ден преподавателят, който е бил в контакт с детето? Това вече граничи с обществена лудост и простотия!
92
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както вече многократно писах-пламнат ли няколко училища и детски градини ще се търсят учители и помощен персонал от Мозамбик! Преподаватели, лелки в детски градини, готвачи и др. помощен персонал няма да си рискува здравето и това на своите близки за жалка заплатка. След един два дни почват да отварят и университетите. Студентите добре са се омешали...
91
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
оле Божееее!!!!..Какви ръченици затропаха тия?

..Значи:-"Вчера почнал даскалото,днеска.фанал ковида"?!?!

..Как става тая работа бе?!..Къде забатачихте ИНКУБАЦИОННИЯ ПЕРИОД?
Ако така СВЕТКАВИЧНО стават работите ,за чий...е дванадесетдневната карантина?

..такива гнъсни щуротии ,носещи плаката "Ковид 19" се задават на хоризонта,че просто...просто е ужасно..
90
0
 
2
 
! Отговори
do 87 преди 1 месец
Какво си искал да кажеш не става ясно? На един милион население Швеция прави 140 000 теста, по същия показател България прави 68 000 теста. Не знам ти как ги правиш по броя на заразените? Пилците се броят наесен, в случая напролет ще видим кой колко тежко е изкарал зимата.
89
3
 
1
 
! Отговори
До 81 абе преди 1 месец
Няма какво да се чудил. Изяш една паница боб, затвори родителите си в това твое затворено помещение и започвай да работиш. До седмица-две ще разбереш дали си ги заразил, а до около месец ще разбереш дали са хвърлили топа.
88
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 81 абе
Няма какво да се чудил. Напраши една паница боб, затварял родителите си в това твое затворено по.еленов и започващ да,работил. До седмица-две ще разбереш дали си ги заразил, а до около месец ще разбереш дали са хвърлили топа.
87
2
 
2
 
! Отговори
До 74 преди 1 месец
Спрямо броя на заразените Швеция прави два пъти по-малко тестове от България.
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Постоянната дезинфекция в училищата, няма как да се извърши с минимален брой хигиенистките, които не си изпълняват задълженията в трудовата характеристика заместват отсъсваща портиери.Едни хора в училищата изпълняват всички безумни нареждания(устни) без заведен заповед на директорите, а други отчитат само. присъствие на работните места. РЗИ и инспекцията по труда е наложително да започнат с проверките и предписанията.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лелеее
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Можеее - гледай кои са начело ...
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да видим как ще ни поднесат новата ситуация?
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След 3 години ще се гледа и дипломата за средно образование.

Как може някой с успех 3,97 от средното образование
да е директор на средно училище???
81
6
 
3
 
! Отговори
абе? преди 1 месец
винаги съм се чудил ако си ковидясал и кихнеш в затворено пространство заразяваш останалите, ами ако пръднеш в затворено пространство заразяват ли се??? много ми е чудно, все пак се отделя газ и се вдишва от другите, доц. Кунчев може ли да разясни този казус?
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Дерибей

Чакай сега.. Тия гамeнчeта дето пушат са по-малко рискови, щото според статистиките пушачите се заразяват по-рядко. Та децата се профилактират, един вид, срещу вируса.