Зрелостници и студенти искат присъствено обучение

Близо 700 са заразените преподаватели в страната
3 ное 2020 20:50, Анисия Иванова
19

Над 70% от учителите искат онлайн обучение, докато зрелостници и студенти се обявяват против него. Може ли да се постигне компромис между учещи и преподаващи?

Близо 700 са заразените учители в страната. Преподавателите се обединяват около искането за продължаване на учебната година в онлайн обучение чрез петиция, която надхвърля 4000 подписа.

Не се разбира все още достатъчно ролята на децата в преноса, тъй като много от тях са без симптоми. Те стоят дълго време в затворено помещение без маски, защото ние имаме най-леките мерки, с които се хвалеха нашите лидери. И благодарение на тези най-леки мерки, има най-голямо разпространение", каза учителят Лъчезар Томов пред Bulgaria ON AIR.

Студентите по медицина разбират притесненията на преподавателите от присъственото обучение, но смятат, че нуждата от присъствени упражнения е голяма.

"Разбираме и рисковете да има присъствено обучение, но въпреки всичко - смятаме, че е възможно да имаме присъствено обучение, дори да не е в сегашната ситуация, тъй като сега случаите са много повече напоследък. Склонни сме да изчакаме малко, но просто да имаме компенсация за времето, в което не сме били присъствено", коментира Теодора Делчева.

Зрелостниците също са за присъствено обучение в последната година от училищното си обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
2
 
! Отговори
шломо от Исперих преди 3 години
Едно време са вярвали, че Земята е плоска, че слънцето се върти около нас.И , че Иисус е ходел по вода също са вярвали.И днес много вярват в Ковид. Ще мине време, шахферим, едни ще спечелят, други ще обеднеят.
14
10
 
0
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Номер 15,ти си за психиатрия,цяло лято къде бяха децата.?При баба и дядо на село със всички други деца.Такива като теб са за бой.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата дори и болни в България никой не ги изследва. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. И после се чудят за бройките. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахахаах...искали да ходят на училище!!Да,много са ученолюбиви :) Щото другия вариант-да копат на село картофи,като свърши сесията на компа!!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Догодина не става. В случая със студентите по медицина това означава нулев випуск. Нещо ми подсказва, че моментът за това не е много подходящ. Бих заложил по-скоро на допълнителен прием държавна поръчка и завършване по ускорена програма ...
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Защо да ни се струва шегичка? Напротив. Но от нас нищо не зависи. Лично аз съм научен на дисциплина и съм склонен да се предържам към мерките. Би ми се искало експертите, които да ги предлагат и прилагат, да са малко по-компетентни, но това са само мечти.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат? Ама няма кой да ги обучава. Сега да си отиват в къщи. Догодина живот и здраве!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те искат присъствено обучение, но преподаватели искат ли? Всеки иска нещо, но никой не е съгласен на компромиси
7
4
 
22
 
! Отговори
Друг студент преди 3 години
Я пак? Много внезапно и съмнително ми се струва да искат да се връщат. От специалността, в която съм, всички колеги искаха онлайн, за да не станат по-зле нещата.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шегичка ви се струва на вас тази работа,ама след две седмици ще има много паникьосани
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтудентКато тръгнат да те лекуват дистанционно обучени студенти, друга песен ще запееш. Макар че, като говориш за акъл, може и да не се сетиш, откъде ти е дошло. И ти си един студент, ама друг път.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ест, че студентите искат присъствено! По купони в София, а не при мама в Петрич
3
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И децата вече ги разбраха и не им вярват
2
3
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
ИскатСаебат , пускайте ги но минирайте около училищата и университетите че като настъпят мина да фърчат пържоли
1
11
 
19
 
! Отговори
Студент преди 3 години
Стига глупости! Присъствено искат 5-6 зубърчета без акъл в главите.