Родители на първолаци и деца в ДГ в София са против затварянето

Те смятат, че онлайн обучението ще е пагубно за най-малките
Обновена: 24 ное 2020 12:30 | 24 ное 2020 12:30, Ния Христова
91
Родители на първолаци и деца в ДГ в София са против затварянето
Снимка: БГНЕС
Родители на деца от първи клас и на детски градини в София не са съгласни със затварянето на училищата и детските заведения. Според тях онлайн обучението на първолаците ще бъде пагубно, тъй като "нищо няма да научат", предаде БНР.
 
Родители смятат, че организацията до този момент в детските градини и прилаганите противоепидемични мерки са показали своята ефективност.
 
Ето какво казаха те:
 
"Не ми се иска да си оставаме в къщи. Това ще е пагубно. Предполагам, че и други грипове от януари ще започнат, което означава, че ще останат поне до март-април и ако е първолаче, не знам, какво точно ще се случи и дали нещо въобще ще научи. Хората ще останат без работа. И в един момент, да не стане така, че ще умират от глад, не от вируса".
Още по темата
 
"Работещите хора автоматично трябва да си останат в къщи и това е голям проблем. Все пак някой трябва да ни плаща сметките. Цяло лято се показа, че в градините явно проблем нямат, тъй че не съм сигурен, че мерките трябва да засегнат точно и детските градини. Не е хубаво да се затваря всичко навсякъде".
 
"Като говорим за затваряне на държавата, първо посягаме на учебния процес, след това на ресторанти и молове и др. Най-големият ужас е за малкия бизнес, просто паднаха косвена жертва на късно въведени мерки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
2
 
! Отговори
до 29 м да преди 3 години
Кой те излъга така тъпо, че децата не боледуват? Лично познавам болни. И днес дори има бебе на 3 месеца, починало от тъпия вирус. Айде разберете най-накрая с простите си мозъци, че ситуацията е тежка.
63
0
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
А аз се депресирам само като те чета... Баси тъпия коментар.
62
1
 
1
 
! Отговори
ех преди 3 години
Пак започна познатият вой. Айде спрете се! Не може и не трябва да има на този етап никакво присъствено обучение където и да било! Точка.
61
3
 
4
 
! Отговори
Против присъственото преди 3 години
Са много повече родители и ученици. Който иска да стои в училище, но да не задължава другите с фанатизма си и с това, че не се съобразява с пандемичната обстановка.
60
5
 
2
 
! Отговори
Честен преди 3 години
Честито! От днес вируса е "ПОБЕДЕН"! Затваряме детските градини и училищата така удобно набедени за развъдник! Браво! Победа над детското здраве, над детското развитие ,над социалната среда! Аферим! Затваряме тези кряскащи ,смеещи се създания защото ние нямаме и те ни ДРАЗНЯТ! да ,сега определено ще е по - тихо..нали това искахте?! Имате го ...Бъдете щастливи - в държавата с най - ниска раждаемост виновни са децата ...Затворете ги ,а покрай тях и нас ...Нали това е целта ...Ликувайте !
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооо, още един, който седи по домашни дрехи, не включва камера, не знае що е то интерактивна дъска. Спрели сте детето си, ама сте си удома. Мама му готви, чисти, наглежда, докато уж е на работа, а драскачите ходят на работа и с техните данъци ви плащат заплата. Хайде със здраве
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги мой драскачо, писала съм от ж.р, което ме прави жена. И да, имам дете в 8. клас, непми обяснявай какво имам и нямам. Огледайте се наоколо, явно не сте ходили в Covid отделение. Нашите деца не спазват мерки, нашите деца си мислят, че всички сме им длъжни. Аз съм родител, който спря детето си от училище, аз съм учител, който ходи на работа и се опитва да възпита, нещо което е задължение на родител. Не ми говорете за закони в държавата на БЕЗЗАКОНИЕТО! СЪС ЗДРАВЕ!
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти като си бил първи клас е нямало закон, който да забранява да оставяш дете под 12 години само. Явно нямаш деца.А онзи преди теб да му забранят със закон да се размножава. Изкарахте децата прокажени, да ги затворим в клетки и ги заобикаляме отдалече. Вие нормални ли сте?
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То проблемът ми се струва, че е друг : децата вкъщи леко ще пречат. Стига сте мрънкали! Аз първи клас си бях сама вкъщи, сама си пишех домашните, пък мама като се прибере от работа, проверява, къса листове, аз се тръшкам, накрая и шамарите изям! И аз дете имам, но не мрънкам, че не е на училище! Хайде със здраве!
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересна е статистиката, че за доста болни около мен само един е с дете в училищна възраст. Другите са или без деца, или с много големи такива. И що така, нещо не излиза сметката?
54
5
 
10
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
Моите деца са си у дома до Коледа.ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ!!!ДА НЕ СЪМ ЛУДА ДА ГИ ЗАРАЗЯВАМ В УЧИЛИЩЕТО, А ЧРЕЗ ТЯХ И СЕБЕ СИ!!!!
53
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста хора като чуха, че ще трябва да си гледат децата, изпаднаха в пълен ужас.
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно е сладичко да се седи дома но да се получава заплатка и стажа да върви от ваканция във ваканция какъв весел живот за тоз персонаж. Това е краткия извод от форума. КОВИД ФОРЕВЪР.
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "ДРАГИ РОДИТЕЛИ - КОВИД ИМА И ДЕЦАТА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ. НУЖНА Е КАРАНТИНА." Как можа да напишеш това ти ако си възпитателка трябва да те уволнят на часа и кой ти каза това че децата са разпространители на какво не можах да разбера но такъв език е недопустим за възпитатели или персонал кой друг да го е написал не знам, такава омраза към деца нямам думи за това изказване то и потресаващо. Децата са най милите същества на света. Как може да ги наричаш с такива изрази...
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовМи в такъв случай да затварят яслите и детските градини няма нужда от този излишен персонал. Да останат само предучилищните групи и толкова но не е нужно обществото да плаща заплати на структури които не искат да работят но искат да имат заплати.
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Уважаеми, не се ли опасяваш че и ти може да си в 4-те процента. Или си някаккъв специален. Какво те кара да си такъв застъпник на 4-те процента. Ако има добре регулирана карантина може да е 1 процент. Толкова ли е важно човек да научи буквите на 7 години. Може и по-късно.
48
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ще те хване някой ден процента-вечни няма!Давай го по-спокойно,сваляй от време на време скафандъра и дишай.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мярката е за да се" разтоварят"нереформираните от Боку 11год.здравни заведения,които некомпетентните калинки инфектираха и не оставиха една "чиста "болница.Не,че няма да се мре ама да е по-бавно,че не издържат,и сега ще се "гърби"населението.Иначе здравния министър ходи да инспектира мантинели и маркировка.Всичко ми е ок.
46
4
 
8
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Май твоя живот е жалък щом не го цениш. Нашите животи са си чудесни. Само се моли да не си от тези 4%, че няма да ти е забавно. И на стълбите надали щ се сетиш за "проваления" живот на децата, заради месец вкъщи.
45
12
 
6
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Ами да бяха ходили на живо на работа и НЯМАШЕ да се заразят!!! И как точно от училище дойде ЗАРАЗАТА?! Аз ходя на живо на работа - срещам се с хора , много хора . Пия кафе ,пътувам в метрото ВСЕКИ ДЕН ПО МНОГО и се чувствам прекрасно. Децата ходят на ДГ - играят ,тичат,смеят се и са о.к точно затова. И какво е това "хоум офис"? Законов път да губиш автентичноста си,да седиш по анцунг, без грим и прическа за жените,да не виждаш слънцето ,да се взираше в монитора цял ден? Не, благодаря

Спонсорирани публикации