Частните училища настояват за финансова помощ от държавата

"Ние сме на пълна самоиздръжка и държавата не дава един лев"
27 ное 2020 15:41, Ния Христова
78
 
Ние сме на пълна самоиздръжка и държавата не ни дава нито един лев. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR секретарят на Българската асоциация на частните училища Валентина Денчева.
 
"Искаме икономическа подкрепа от държавата и я очакваме, защото ако преподавателите могат да работят, какво се случва с другия персонал - хигиенисти, пазачи, шофьори? Държавата може да окаже финансова подкрепа, за да запазим екипите, които толкова трудно се създават", посочи Денчева.
 
Тя обясни, че частните учебни заведения сами осигуряват средствата за заплатите на своите преподаватели. А миналата година са върнали част от таксите на родителите за храна и транспорт, които не са ползвани.
 
Валентина Денчева изтъкна и това, че в частните учебни институции има много малко заразени с COVID-19 деца и преподаватели.
 
"Едно държавно училище, където има над 1000 ученици, специални режими за коридорите, може ли да се сравни с частно, където учениците са около 350? Не бива всички образователни институции да бъдат разглеждани под общ знаменател. Не бива да забравяме, че имаме достатъчно опит от пролетта и виждаме проекцията върху физическото здраве на децата", обясни още секретарят на Българската асоциация на частните училища.
 
Тя поздрави и кметът на София Йорданка Фандъкова за отварянето на две детски градини.
 
"В България трябва да имаме гъвкав подход. Фандъкова показа такъв и я поздравявам", подчерта Денчева.
 
"Частните училища и детски градини бяха творческа лаборатория и показаха развитието на образованието. Ние искаме да се отбелязва нашето развитие и да има диференцирани решения за нашите образователни институции", категрично заяви тя.
 
Денчева е на мнение, че от МОН са взели много мъдри решения по време на пандемията, които после министърът е отменил, което "прави много лошо впечатление".
 
"Ние имаме изключителна подкрепа от родителската общност, те са много отговорни и не водят болни деца в училище. Родителите, които искат децата им да посещават училището, не са безотговорни, това са хора на мениджърски позиции, които имат частен бизнес и трябва да са на работните си места в тези времена", каза на финала Валентина Дечева и добави, че трябва да се пази физическото здраве на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
30
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Къде в пазарната икономика и капитализма има помощ от държавата за определени хора, собственици на частни компании. По същата логика искам държавата да ми купи къща,нова кола на всеки 5 години и да покрива разходите на семейството ми за екскурзии всяка година.
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземат заем беЗащо ние да плащаме за децата на богатите ?
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожата малко не е права, за втория срок намалиха 10% от таксата (или 5% от годишната). За тази година сложиха клауза, че има няма обучение се плаща пълната такса. Така че даже ще имат повече печалба тази година при по-малко разходи, защото децата са си вкъщи. Даже храната им остана платена. За ЧОУ Петър Берон в София става въпрос конкретно.
30
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата, които учат там имат татковци които фалират държавата. Сори, ама ще искате пари от тия татковци, нашите пари са за нашите деца. И това не е наш лозунг, а точно на тия татковци с големия портфейл.
29
4
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
Аве къв бизнес .Никога до сега не е имало толкова много капитали и толкова малко инвестиции .Парите по фондовите борси надвишават с 20 % световния брутен продукт ,а инвестиции няма. Само акциите на ТЕСЛА струват 1000 пъти от печалбата. Тоест няколко компании обират капиталите и затова няма инвестиции .Капитализма се изражда.Трябваше да му направят версия 2.0 Освен това вече ги няма петролните и пенсионни фондове. Сега няколко големи играча могат да манипулират цените .
28
1
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
при 10 000 лв годишна такса за 1 клас в частно училище да искате от държаватае върховна наглост
27
1
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
при 10 000 лв годишна такса за 1 клас в частно училище да искате от държаватае върховна наглост
26
1
 
17
 
! Отговори
ISKAM преди 3 години
Искам да Искам има само в Кредисимо и HelpKarma - Пускате си измислена история за Болни Деца и имате пари да обикаляте Света , с Остатъка си Плащате реклама в БТВ и НТВ и давате пари със 1000 % Лихва на Родители с Болни от Рак деца
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееееее това вече е върха на наглостта! Всички знаем, какви са им таксите за обучение, може свят да ти се завие. Изведнъж всеки чака фалиралата ни държава, която няма 40лв за дете, да го издържа и да му плаща обезщететия, колкото заплата - я бягайте от тук!
24
3
 
33
 
! Отговори
Частни???? преди 3 години
И искат държавни помощи???А защо сте частни????А бентлитата???А яхтите???А сега давайте пари?????Алооооооооооуууууу частниците......Нали искахте частно?????????Е те тве е те частно. Днес Бентли утре магаре - без каруца.А може и без магаре
23
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До МенПрав си.По същия начин и Здравната каса покрива разходите по утвърдени от нея клинични пътеки във всяка болница. Ако има разлика-пациентът си доплаща. Щом има осигуровка или плаща данъци-трябва да има и равни права.
22
1
 
13
 
! Отговори
чарли преди 3 години
И магазина за моркови иска да му се плаща едногодишния оборот.
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са богати и получават големи суми от родителите на учениците си!Защо аз да им плащам с моите данъци ?!Да затварят и отидат в държавните училища !
20
1
 
26
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Няма да има проблем, ако таксите са в размер на делгираните бюджети/издръжка на един ученик-2123 лв за непрофилирана подготовка. Храна и транспорт всеки родител така или иначе осигурява на детето си. Съобразете се с тези суми и няма да ви бягат родителите. И не напомпвайте заплатите си, все едно сте в швейцарски пансион.
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРЕДСТАВЯМ СИ КАК ЙЕЛС ИЛИ КЕМБРИДЖ ЧАКАТ С ПРОСЕШКАТА ПАНИЧКА КРАЛИЦАТА ДА ИМ ОТПУСНЕ ПОМОЩИ!БЕЗСРАМНИЦИ!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е, ще им даде и на тях, разбира се...
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкото "частник" ревна за Стинки от държавната копаня!Да ти е'вем и капитализма и чудото!
16
19
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Едно от най-логичните и справедливи решения е на родителите с деца в частни учебни заведение да им се възстанови сумите равни на годишната издръжка на дете в съответното държавно такова. Иначе всички ние - родителите на деца в частни училища сме съвсем ок да плащаме таксите, така че целият персонал да си запази работата. В крайна сметка те са част от екипа и се ползват със същото доверие както и останалите. Нека им покажем, че уважаваме и хигиенистите и охраната
15
2
 
25
 
! Отговори
теменужка преди 3 години
И тези ли ревнаха???
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
otkyda nakydia q se grymnete

Спонсорирани публикации