Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок

Цветина Петрова посочи, че така ще се запазят човешки животи
29 ное 2020 10:27, Ния Христова
76
Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок
Снимка: БГНЕС

"Искрено вярвам, че училищата са готови за онлайн обучението, защото в ситуацията, в която се намираме, е от първостепенна важност е да спасим повече човешки животи. Училищата доказано са средата, от която тръгва едно широко разпространение на вируса. Затварянето им дава възможност вирусът да се ограничи". Така коментира предстоящия онлайн училищен маратон Цветина Петрова от Facebook групата за безопасно образование пред Нова ТВ.

Петрова не отрича, че в някои училища има проблеми с техниката, но също така смята, че родителите са наясно с това какви условия трябва да осигурят на децата, за да получават качествено образование у дома.
Още по темата
 
"Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи", добави Цветина.
 
Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата интернет връзка на някои места. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати. 
 
Цветина обясни още, че от групата ще продължат да настояват училищата да останат затворени и след Нова година. Желанието им е онлайн обучението да се приложи до края на първия учебен срок. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Изобщо не искаме дистанционно обучение. И децата не го искат. Допускам, че и учителите... Реве ми се за утре
52
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50Точно така абсолютно трябва да се обяви нулева учебна година трябва да се престане с това електронно обучение
51
5
 
20
 
! Отговори
Anonimen 555 преди 3 години
След като ще трябва родителите да стоят в къщи и да учат с децата,защото от 1-4кл. не могат да учат сами онлайн ,на родителите да се плаща по една учителска заплата а не "мизерните"-610.Значи учитела ще води 20мин.часове ,децата естествено нищо няма да разбрали,и родителите поемат ролята на учителя.Следователно и трябва да получат същото заплащане, а не 610лв.Това е дискриминация.
50
9
 
17
 
! Отговори
Майка на две деца преди 3 години
Нулева учебна година.Побъркахте децата, създават се едни неграмотници, и с това онлайн/дистанционно или който каткто иска да си го нарича, обучение.Кой ще компенсира образоватения дефицит образувал се от миналата учебна година и безброй карантини тази, и сега и дистанционно обучение!?! Абсолютно съм сигурна, че родителите искащи дистанционно обучение, не ги страх толкова от вируса, колкото да оправят оценките на децата си.
49
7
 
15
 
! Отговори
Асас преди 3 години
Някои не могат да разберат, че трябва да сме разумни... Но какво да се обяснява на хора, които имат няколко основни потребности в живота си.. А забравих.. И да търсят някой друг да им е виновен, обаче като отидат в друга държава са по- ниски от тревата и правят всичко, което им се каже. И може да по чакат 2-3 месеца за лекар и т. н Това са хората, които само плюят, но нямат никаква,, подплата,,, за да преценят ситуацията и да преценят кое е добре и кое не е
48
2
 
16
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
До 43, Някой:"Очевидно, че за някои родители, образованието не е чак толкова важно !"Уви, така е.Погледнете колко несправяне се ученици е имало години наред - хиляди!Очевидно е, че за някои, пардон, за много родители образованието на децата им изобщо не е важно!
47
10
 
17
 
! Отговори
333 преди 3 години
Айде да видим пък петицията на тия които не искат колко ще събере, нещастници мързеливи! Само търтеите искат дистанционно , некадърните и неграмотни, мързеливи деца! Няма да стане!!***, оставете децата на мира!
46
2
 
14
 
! Отговори
Паричко преди 3 години
До Някой #43Ако не си разбрал до СЕГА какво е ВАЖНОТО в ЖИВОТА. Какъв родител може да си освен един неудачник който ще отгледа свои неудачници. УСПЕХА и СОЦИАЛНОТО БЛАГОПОЛУЧИЕ отдавна НЕ ЗАВИСИ и НЕ СЕ ГАРАНТИРА от ДИПЛОМА и ОБРАЗОВАНИЕ.
45
2
 
25
 
! Отговори
Thinkpad преди 3 години
По конституция основното образование е Безплатно. Само че в момента не е точно така. За да получиш образование чрез дистанционно обучение, задължително е необходима интернет връзка, която е платена и устройство, което също трябва да се закупи. Така че при дистанционно обучение образованието НЕ Е безплатно.Или съм длъжен да имам интернет и свободно устройство, което детето да ползва?
44
3
 
5
 
! Отговори
Курсист Кобилкин преди 3 години
До (-_-)НЯМАШ ПРОБЛЕМ с децата с един КУРС при световно известната сексоложка НАТАЛИЯ КОБИЛКИНА ще научи и обучи децата на социализация и на реално физическо общуване да почнат да си бъркат по дупките.
43
6
 
12
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Очевидно, че за някои родители, образованието не е чак толкова важно !
42
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не познавам НИТО ЕДИН родител, който да настоява за дистанционно обучение за детето си. Ама... щом има такива да пишат петиции, пък и като чета коментарите... явно, това медийното облъчване и масовото психясване си дават резултат. Виж, обаче, познавам учителка, която си вярва, че затвориха училищата, защото са загрижени за живота на учителите. Майко мила...
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)Аха, социализация, казваш.. И как общуват като се съберат заедно? Ще ти подскажа - седят един до друг всеки забил поглед в телефона си и си говорят през телефоните... Та социализация, казваш им трябва, а? Добре.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват големи реформи в образованието.Цели висши училища са за закриване.Не може тия търтеи да искат 2000 лева за да си провеждат безплодните симпозиуми.България и света не се нуждае вече от такива.
39
6
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Онлайн обучение? За сега това е експеримент, защото освен това, че децата трябва да усвояват информация има и друга, много важна страна на тия неща - социализацията. Ако едно дете не общува с другите на своята възраст по естествен път, това със сигурност ще промени психиката и възприятието за околния свят. Ако някой си мисли, че с картинки на лаптопа ще се постигне нещо хубаво, то предстои да се разгърнат всички негативи в бъдеще :(
38
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия глупости!Нулева година трябва да се обяви и толкова
37
15
 
15
 
! Отговори
Асас преди 3 години
Който не иска онлайн обучение да изготви проект и стратегия как да се осъществи обучението и образованието в рискова среда и да подпише декларация ако се разболее, че не желае лечение и хоспитализация ако се разболее..
36
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ногу мий жал за даскалиците с туй дистанционно обучение. Щавеха си харабийската по график и бяха точни като швейцарски часовници. Екскурзии, банкети, тържества, хотели, малки туроператори бяха, но се вливаше яко кеш. А сега глад. А любимата ми комбинация полицай и педагожка, направо не знам как оцеляват, с това рязко секване на страничните доходи. Сега като осъзнаят колко мизерни са им заплатите ще пощръклеят.
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сами си го начукахте с това дистанционно.Години наред ви лъгаха Ес с разни проектчета и вие си мислихте ,че ще вземете само парите ли?Е ,сега ще се пулите онлайн.
34
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само първия,това е бъдещето.Реформи и учене само до 7 клас.Повечето успешни бизнесмени са напускаки училище преди края на гимназията и са ставали успешни предприемачи.