Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок

Цветина Петрова посочи, че така ще се запазят човешки животи
29 ное 2020 10:27, Ния Христова
76
Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок
Снимка: БГНЕС

"Искрено вярвам, че училищата са готови за онлайн обучението, защото в ситуацията, в която се намираме, е от първостепенна важност е да спасим повече човешки животи. Училищата доказано са средата, от която тръгва едно широко разпространение на вируса. Затварянето им дава възможност вирусът да се ограничи". Така коментира предстоящия онлайн училищен маратон Цветина Петрова от Facebook групата за безопасно образование пред Нова ТВ.

Петрова не отрича, че в някои училища има проблеми с техниката, но също така смята, че родителите са наясно с това какви условия трябва да осигурят на децата, за да получават качествено образование у дома.
Още по темата
 
"Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи", добави Цветина.
 
Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата интернет връзка на някои места. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати. 
 
Цветина обясни още, че от групата ще продължат да настояват училищата да останат затворени и след Нова година. Желанието им е онлайн обучението да се приложи до края на първия учебен срок. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
22
 
! Отговори
Ема преди 3 години
Електронното обучение е полезно и необходимо при пандемия. Доколко учениците ще учат зависи от тяхната мотивация и контрола от родителите им. Дори присъствието в клас не помага след като ученика е посредствен а той е такъв пак заради отношението на родителите към учебния процес. Не става родителите да хвърлят децата на училище и да обвиняват учителите или образователния процес. Родителите трябва да запалят искрата за знание на своите деца.
12
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даскалята скимтят за онлайн обучение,че е пълно с пенсионери на хранилката, на които снимката за стълб, им се подава от джоба. Не е лоша идея всички в неплатен отпуск на секундата, от чистача до директора, защото реално за онлайн обучение са нужни не повече от триста преподавателя за цялата държава. Миналата година онлайн обучението бе пълен провал, тази година няма да е по-различно.
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8 "реално не повече от 10-20% от децата може да научат нещо"Toва си важи и за присъственото! Ти от Марс ли падаш? Да не мислиш, че всички, които ходят на училище реално учат?
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои са точно тези родители?Що за глупости!?
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Родителите", да бе да.
8
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да им печатат дипломите или да минават в горния клас.. Ясно е че обучение няма да има, тъй че нека поне бъдем честни пред хората, дистанционното обучение е кьорфишек, реално не повече от 10-20% от децата може да научат нещо така и то зависи дали родителите им се ангажират достатъчно. Измислиха го, за да може учителите да продължат да получават заплати, иначе трябваше да са в неплатена отпуска
7
22
 
23
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Не познавам родители, които да искат такова нещо. Детството е незаменимо и без това интернет го съсипва, сега 24/7 децата да седят зомбирани пред стъкълцата си. А физическа активност? Социални умения?А самото обучения онлайн е пълна пародия.
6
2
 
10
 
! Отговори
аде де преди 3 години
До Анонимен 4За ситуацията може да те лъжат още две-три години, ти си вЕрвай.
5
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, до края на първи срок трябва да е. А после най-добре ще е като ги пуснат присъствено да осигурят бързи тестове за всяко училище и ако ученик има симптоми веднага да се тества при сестрата, след което ако тестът му е положителен класът да минава за 2 седмици онлайн. Да не се чака някой да си направи PRC тест, за да се докаже, че е болен, защото както е и сега, тенденцията да не се тестват хората ще продължи.
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аде деТо да не е концерт по желание? Всичко зависи от ситуацията.
3
27
 
17
 
! Отговори
аде де преди 3 години
Не лъжете, много малко родители го желаят.
2
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минимум до края на първи срок, а след това най-добре някакво смесено обучение, така че класовете да са разделени на малки групи, за да се спазва дистанция. А и ако действиетлно този път си свършат работата като хората и когато има някой болен целия клас да минава на онлайн обучение поне за седмица, докато се проявят симптоми при заразените, може и да се получат нещата.
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До когато е необходимо! Примерно - заразените да паднат до 200-300, а починалите 10-15 на дневна база, а починалиналите не повече от 10-12. И да няма починали от Ковид учители по на 40 или 50 години.