Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок

Цветина Петрова посочи, че така ще се запазят човешки животи
29 ное 2020 10:27, Ния Христова
76
Родители настояват за онлайн обучение до края на първия срок
Снимка: БГНЕС

"Искрено вярвам, че училищата са готови за онлайн обучението, защото в ситуацията, в която се намираме, е от първостепенна важност е да спасим повече човешки животи. Училищата доказано са средата, от която тръгва едно широко разпространение на вируса. Затварянето им дава възможност вирусът да се ограничи". Така коментира предстоящия онлайн училищен маратон Цветина Петрова от Facebook групата за безопасно образование пред Нова ТВ.

Петрова не отрича, че в някои училища има проблеми с техниката, но също така смята, че родителите са наясно с това какви условия трябва да осигурят на децата, за да получават качествено образование у дома.
Още по темата
 
"Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи", добави Цветина.
 
Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата интернет връзка на някои места. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати. 
 
Цветина обясни още, че от групата ще продължат да настояват училищата да останат затворени и след Нова година. Желанието им е онлайн обучението да се приложи до края на първия учебен срок. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига залитане по това дистанционно " обучение"!
32
3
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 666точно обратното .. Гарантирам ти, че тези родители са 90% висшисти.
31
9
 
20
 
! Отговори
Асас преди 3 години
Към АнонименТи да не би да имаш дете ученик, което не може да се справи с о лайн обучението. Това говори лошо.. Който си учи си учи всякак, а който си е *** и пет учителя да му курдисат отпред за нищо не става...Не знаех, че има човек, на който му е гот да гледа никролози, като се има на предвид, колко млади хора умряха от вируса. Ти знаеш ли кога ще умреш? А какво ще кажем за учениците, които миналата година изкараха шестици и матурите си с отличен и след онлайн обучение.
30
15
 
14
 
! Отговори
Вервайте на Министро преди 3 години
НИКАКВО ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ - Министъра ви го каза че е опасно за здравето и психиката на дечурлята НЕ трябва да учат дистанционно нито електронно. Това казват също мастити експерти САМО ПРИСЪСТВЕНО или НУЛЕВА ГОДИНА това трябва и без това образованието в България не е добро една пропусната година няма да е нещо значимо. Рободателите и пазара на труда е гладен за роботници вашите деца аз обикновените хора разбира са обречени на робски труд за бизнеса и мизерни пенсии в България това е реалността.
29
5
 
22
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Нашите учители се справят прекрасно и с дистанционното т.е. онлайн синхронно обучение!Повечето от децата в класа - също. Дори им е интересно.Но тези, които не учат, не научават. От нас, родителите зависи децата ще учат или не, както онлайн, така и присъствено!Всички ние, учители и родители, предпочитаме присъственото обучение! Без изключение!При ниски и ясни стойности на заразяване и смъртност!Защото ученици без нито един симптом също заразяват според редица изследвания!
28
14
 
17
 
! Отговори
666 преди 3 години
Да се чете: необразованите родители искат необразовани деца! Използват всякакви похвати, включително, че училищата са развъдник на инфекция. Липсата на образование е вредно за съществуването на нормалите хора!!!!
27
5
 
12
 
! Отговори
68 преди 3 години
само онлайн и от вкъщи, поне още 3 месеца, след това ще стане интересно;)
26
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките просопаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвети как да се запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
25
10
 
22
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Най-правилно Първия срок да завърши Онлайн обучение.Който има желание учи във всякакви условия .ЗДРАВЕТО Е БЕЗЦЕННО.ЗДРАВЕТО Е НЯМА ЦВЯТ ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ГРУПА.
24
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е разочароващо желанието на родителите, според няколко проучвания от тази седмица, за присъствено обучение на всяка цена. Показва обществена и родителска безотговорност. Дистанционното обучение е ефективно, ако има контрол и помощ от страна на родителя - а мнозинството очевидно счита, че обучението се осъществява изключително извън семейството.
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От истеризирани родители не успях да разбера няколко отговора. Важното е да се учи качествено и при добри преподаватели или просто на всяка цена да се ходи в училищната сграда?
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОН вместо да си играят на алгоритми и със здравето на хората да вземат да седнат и да намерят начини да дигитализират учебната програма, да има учебни таблети, компютри за децата, интерактивни дъски, мотивирани и обучени на последните технологии преподаватели, със съвременна учебна програма, която ги учи на нещата, които ще им трябват в живота, без тежки раници, пълни с десетки учебници (за да усвоят едни пари едни издателства),
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частен учител, живеещ в стая в дома или къшата за гости, тестван предварително за Корона. Скъпо е, но е най-доброто решение.
20
14
 
17
 
! Отговори
7 преди 3 години
Адмирации към тези родители!Всички деца са отговорност ПЪРВО на семейството и след това на всички образователни институции.Мотивацията за учение и реализация в живота след това тръгва и свършва единствено и само от семейството.Дори образованието да се отложи с известно време, то ЩЕ се навакса.Загубата на човешки животи обаче НЕ!Пазете се и бъдете здрави!
19
13
 
22
 
! Отговори
Няма значение. преди 3 години
Кое е добро, онлайн обучението ли? Хаха, и с какво точно? С неграмотните и прости деца ли? Стегнете се, филмари.
18
12
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ще отгледате добре възпитани деца и добри хора. Браво!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да може всеки родител да си избира сам формата на обучение на детето според предпочитанията и възможностите
16
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предвид ситуацията това е най-адекватното предложение. Дистанционното обучение предпазва не само учителите и децата а и хиляди хора по големите градове, които нямат възможност за дистанционна работа и пътуват ежедневно с градски транспорт, където контрола на смесването на потоците е невъзможен, както и продледяването на контактните лица. Отделно все още няма информация за последствията върху организма даже и на леко прекаралите го млади хора.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ема.И с алчност става, Емо ***.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13 "за онлайн обучение са нужни не повече от триста преподавателя за цялата държава"Говориш глyпости... Но предвид елементарното ти мислене, обясненията ще са загуба на време.