Какво да правим, ако детето ни има "Затруднения при четенето"?

Онлайн семинар с логопеда Диляна Лулчева
Обновена: 7 дек 2020 16:52 | 7 дек 2020 15:00, Петя Славова
8
Какво да правим, ако детето ни има "Затруднения при четенето"?
Снимка: Издателство "Пурко"

Онлайн семинар "Затруднения при четенето" ще се проведе на 11-и декември от 14.00 часа. Лектор ще е Диляна Лулчева, логопед и възрастов психолог, а входът за събитието е свободен, с предварителна регистрация.

Семинарът е насочен към родители, които искат да добият допълнителни знания относно развитието на четивните умения на детето в корелация с когнитивното му развитие.

Той ще е полезен за родители, които търсят нови умения и похвати за стимулиране на процеса на четенето. За успокоение на всеки родител и с цел идентифициране на проблем в неговата ранна фаза, по време на семинара ще има информация при какви ситуации и поведение е хубаво да се потърси помощ от специалист.

Темите, по който ще говори Диляна Лулчева са умения, върху които стъпва ограмотяването. Фази на четенето – подходящо стимулиране на детето в началните фази у дома, модели за ранно ограмотяване. Семинарът ще продължи с въпроса кои са алармиращите симптоми, при които е хубаво да се потърси мнението на специалист.

В събитието ще участва също Десислава Йорданова, автор на книгата "Ема. Един прекрасен ден", която използва в проекта си пиктограми и текст като нов инструмент, които може да се използва в процеса на усвояване на уменията за четене и разказване. В рамките на семинара Десислава ще ни разкаже за проекта и възможното му приложение.

Диляна Лулчева завършва логопедия, възрастова психология и психолингвистиката в Лудвиг-Максимилианс Университет в Мюнхен. Работи вече над 10 години в България. През 2014 година основава център за работа с деца със специални обучителни потребности "Бърборела", където през последните години със своя екип работи с широк спектър от затруднения в развитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До отрат през соцаИнтересно: и--ди-..от по рождение ли си или е следствие пандемията?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Линкът работи
3
0
 
0
 
! Отговори
IDEL преди 3 години
Линкът за регистрация не работи.
2
3
 
3
 
! Отговори
отрат през соца преди 3 години
Това беше трагедия ако не ти ке учи и чете! Побой и насилие във всеки дом ревове.Учителите придварително ти пишеха слаби оценки да ги поправяш до края на срока.От тебе човек няма да стане - всички ти казваха, няма ли книжкш з тебе?Лишаваха те от всякакви детски радости, Изземваха ни всякакви лични вещи за училищетоПартизанските деца ти крадяха всичко и ти казваха конфискация! Тежките дървени показалки на учителите служеха да ни разбиват черепите!
1
1
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
В сайтовете е пълно с такива които не са чели достатъчно ,но пишат като за световно !!!И акъл дават! Ще видите! По постовете им ще ги познаете!

Спонсорирани публикации