Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник

Добре е да работят, обясни столичният кмет
8 дек 2020 15:00, Петя Славова
146
Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник
Снимка: БГНЕС

Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 деквмври. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС, която провери строителните дейности по разширяване на детска градина "Слънчо" във Владая, където за първи път ще има и яслена група.

Още по темата
"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова.

Според нея другите противоепидемични мерки трябва да останат, защото София все още е в червената зона с висока степен на разпространение на коронавируса.

Вчера премиерът Борисов също заяви, че на 14-и, ако цифрите са такива, ще отворят детските градини и яслите, за да може родителите да отидат на работа.

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира преди ден Борисов.

По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова, Вие манипулирате българите и ще си платите през месец март 2021г.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Фандъкова, как така затворихте при 10 000 теста с 4 000 положелни PCR и ще отворите при 6 000 теста с 3 000 положителни PCR? Манипулирате българите и ще си платите през месец март 2020г.
53
3
 
2
 
! Отговори
Много лесно преди 3 години
80 на нула е само за тези, които са получавали минималната заплата, за всички останали е грабеж и отнемане на хляба им! Ако се направи 80% от това, което си получавал по договор ще спре и противопоставянето срещу бранша на ресторантьорите, а и те няма да имат основание да мрънкат. Всеки ще получава заслуженото според вноските си към държавния бюджет без значение какво работи!
52
1
 
9
 
! Отговори
? преди 3 години
В държавата на Лудите е така.Може да отворят а Може и да не отворят а Може и да не си пуснем децата.
51
2
 
6
 
! Отговори
Много лесно преди 3 години
Много лесно ще се справим, ако не бяхме толкова крадливи, безскрупулни и злобни (под нас имам предвид управниците в случая, но нали те са наше олицетворение, все пак ние сме ги избрали)!Даваш на всички, които си затворил със заповед поне 80% от брутните им доходи досега, както и на всички майки, които имат деца ненавършили 12 годишна възраст и готово! Но не - държава дава (по скоро обещава да даде) 12 или 24 лв и най-нагло нарича това мярка 80 на нула!
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо баце и компания много насърчават раята да ходи на работа. Това показва, че хазната е празна и държавата е пред фалит, сигурно и шкафчето на вожда вече изнемогва. Некадърниците се сетиха на принципа след дъжд качулка, след като пролетта затвориха тотално държавата без какъвто и да е смисъл. За самоковската даскалица е трудно да се даде коментар - тя прави, каквото наредят божествата отгоре. Преклонената главица сабя не я сече.
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма ли един свестен човек, който ясно да каже на нашия народ, че децата разнасят заразата. Последиците са за възрастните и/или със заболявания хора /родители, баби и дядовци/ . Вчера са умрели 200 човека. Заболеваемостта е 41% спрямо тестваните. За управляващите има по някой и друг сак с плазма, но за всички няма. Е как да се отвори държавата? Става въпрос за егоистични сметчици и неглижиране на възрастните хора. Не е ли ясно че ваксини няма за всички.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ти е личното мнение г-жо Ф.Само,че като си кметица трябва да ни докажеш на каква база са ти заключенията.Дай статистика,дай научно или логично основано решение.Ти трябва да си глас на общественото мнение,личното мнение си го запази за на пейката пред блока.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До браволокдан = затвор на български
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децките градини трябва да се закрият като развъдници на зарази. Децата си ги гледат от майките им докато тръгнат на училище. И без това са малко работни места и мъжете няма къде да бачкат и ще се реши и демографския проблем като жените раждат деца вместо ако ходят на работа и не раждат.
45
2
 
2
 
! Отговори
бай Х преди 3 години
а дано стига имитация на дейност
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, вразумете се!Едно е в Джъмбо-друго е в градината с 28 деца,от които обичайно 4 поне кашлят и се разправяме всеки ден с майки да не ги водят със сиропите в дг.Защото майки се опитват да ни луготят,че това е остатъчна кашлица и трябвало детето да е на градина и нищо не пречило лелката да му дава сиропчето.Да-ама нали се сещате, че в градината не се приемат деца официално с лекарства?Те ги надумкат сутрин с парацетамол и сиропи, и ги пускат.След обед не заспиват от кашлица.Др.майки се сърдят.
43
15
 
6
 
! Отговори
браво преди 3 години
Браво! Да пускат и училищата! Стига с тоя безсмислен локдаун!
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начи си луд да заведеш детето си в Джъмбо, а не си ако го пуснеш на ясла или детска градина.Страхотна логига, страхотна логика чичо Митко.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пловидв в детските градини имам информация, че навсякъде има хора в платен или неплатен отпуск и крият истинската причина защото масово са болни. Учителите от градините в кв Хр. Смирненски и до военните блокове са си у дома и не се регистрират като положителни поради страх от директорите. Същото се случва и в кв. Изгрев, където се крие за болните учители поради неизвестни за мен причини. Вероятно заради необразованите родители, които няма да пуснат повече децата в ДГ и делигиран бюджет ЧАО!!!
40
2
 
11
 
! Отговори
ани преди 3 години
До ШмекерТрябва да си луд за да заведеш детето си в Джъмбо! Това е лично твое решение и ти си отговорен!
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свършиха паричките за майките в неплатена, а?Май всичките са на свършване, а?
38
0
 
2
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА РУСЕ преди 3 години
До Шмекеркукууууууууууууууу
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би не е била лоша директорка, а и изглежда добра жена. Но въобще не става за кмет! Каквото измисли баце, тя е съгласна. Въобще няма собствено мнение.
36
7
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
А бе пускай всичко, то се е видяло че никой не му се спазва мерки.