Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник

Добре е да работят, обясни столичният кмет
8 дек 2020 15:00, Петя Славова
146
Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник
Снимка: БГНЕС

Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 деквмври. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС, която провери строителните дейности по разширяване на детска градина "Слънчо" във Владая, където за първи път ще има и яслена група.

Още по темата
"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова.

Според нея другите противоепидемични мерки трябва да останат, защото София все още е в червената зона с висока степен на разпространение на коронавируса.

Вчера премиерът Борисов също заяви, че на 14-и, ако цифрите са такива, ще отворят детските градини и яслите, за да може родителите да отидат на работа.

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира преди ден Борисов.

По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dd, ОТ ТАКИВА ПОСТОВЕ РАЗБИРАМ КОЛКО СЛУЧАЙНИ И ПРОСТОВАТИ ЖЕНИ РАБОТЯТ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ! НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ, ЧЕ ВЕЧНО ЩЕ СИ СЕДИТЕ ВКЪЩИ НА ТОПЛО, И ЩЕ ВЗЕМАТЕ ЗАПЛАТИ!
74
2
 
3
 
! Отговори
дд преди 3 години
До АнонименЧовек, това с работата от вкъщи беше като пример. Начина ти на мислене съвпада с масата *** хора, които смятат, че вирус няма. Конкретно - за лекарите и сестрите са осигурени дежурни градини, които да се грижат за децата им. И това трябва да е всичко. Като има затваряне на държавата, тя трябва да се погрижи за всички тези, които изброи по- долу. А не жени на по 70 години, които работят в градините. Отново-само за теб - Ай сиктир
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия толкова ги е страх да не загубят властта, че са готови да жертват здравето на милиони българи.Защото знаят, че паднат ли от власт, директно отиват в затвора.Начело с тлъстия им неграмотен Вожд.
72
1
 
6
 
! Отговори
K преди 3 години
Тая не е у ред
71
4
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
До до 65Всички ги е страх, не само мaйка ти! Да си слагат ваксина, да си вземат отпуск - платен и неплатен.... Знам ли, но и родителите трябва да работят! Нали имат мед. сестри - да правят както трябва прегледа на децата сутрин!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да може като наближи 21- ви да кажат: Няма как да отворим заведенията и фитнесите- вижте, че пак бележим ръст
69
12
 
4
 
! Отговори
Мишки, преди 3 години
Който го е страх от мечки не ходи е гората. Очевидно сте *** или безхаберници без деца. Не коментирайте ,моля! Контактувам с живи родители на живи деца в РЕАЛНА детска градина. Откакто се чу за евентуално пускане на градините на 14 всички са в еуфория. Другото са имагенирни хора нямащи нищо общо с действителността. Искаме Коледно тържество като ВИНАГИ ДОСЕГА!!!
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ddАй сиктир казвай на такива като тебе! Работели от вкъщи родителите...кажи как да работи един техник, касиерка, фармацевт, пожарникар, продавач, лекар, мед. сестра, акушерка, геодезист, работник в производство, механик, шофьор... и т.н
67
0
 
11
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
Напълно съм съгласен. Майка ми работи в една детска градина от 34 години. Разказвала е и преди как е било и сега как е. Сега хората си пращат децата със сополите и сутрин бързат да ги пуснат, а след това се налага да ги търсят по обед заради висока температура. Факт е, че има много болни учители и не се казва точно колко са защото никой не знае. Хората ги е страх. Предупредени са от директорите на градините, че ако заради някои от служителите се затворят групи-ще има санкции.Не им пука за тях.:(
66
2
 
8
 
! Отговори
айдееее преди 3 години
Ревна пак бизнеса, ревнаха разни *** и готово. *** правителство!
65
0
 
13
 
! Отговори
пореден път преди 3 години
За пореден път се видя, че това правителство не е довело докрай нито едно свое решение. Какви са тия простотии? Каза се - 21.12.2020 и ако е ОК - действа се. Хората в нормалните държави дори затягат още мерките и ги удължават. Нормални ли сте, бе? Ако на вас не ви пука за вашия живот, на хората им пука!
64
2
 
9
 
! Отговори
до министрите преди 3 години
Специално тези на образованието и здравеопазването - господа, Вие знаете ли как се работи в затворено помещение с 20-30 деца за дълъг период от време, без да знаеш кое дете е болно и кое не? Не знаете. Каня ви да видите - в детска градина по избор. Руска рулетка е това. Дори при явни признаци на заболяване родителите отказват да ги оставят вкъщи. Вървят на детска градина със сиропи, антибиотици и т.н. Господа, Вие ще носите ли отговорност за живота на учителите?
63
2
 
10
 
! Отговори
dd преди 3 години
***. Защо ще отваряте градините? Някой мисли ли за хората, които работят там? Те също имат семейства и се притесняват. Защото родителите, трябвало да ходят на работа. Ами служителите в градините също са родители. Да не говорим, че масата родители, работят от вкъщи. И разбираш ли, децата им пречат като им се мотаят в краката.Ай сиктир.
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаотични действия на управляващите мутри. Вчера така, днес иначе, утре по съвсем друг начин. Досега управляващите мутри нямат една адекватна на ситуацията мярка от началото на епидемията в началото на годината.
61
0
 
10
 
! Отговори
рейтинг преди 3 години
Борисов е на път да настрои цялото учителско съсловие срещу себе си заради рейтинг. Факт. Не му пука как ще работят тия хора в тази ситуация.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се правят на самаряни. Смятат, че като се угоди на младите родители да се отворят градините и хазната ще се препълни. :D Тотална обърквация.Чакат тези майки да гласуват за тях за това се хвърлят курбан хората работещи в детските градини. А да си кажеме истината - в България хората работещи в детските градини са на възраст. И леличките и учителките са в голямата си част с няколко години пред пенсия. Има учителки, които са по-възрастни от бабите на децата.Пуснаха безплатно студенти спец.ПУВ.
59
1
 
10
 
! Отговори
смешко преди 3 години
Борисов, как пък веднъж не устиска да не се поддадеш на нечии натиск. Тогава що изобщо затваряхте? Псевдомерки са това. И не е време сега да се отварят градините. за кво? - една седмица много ли е фатална?
58
2
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
На фона на информациите, които днес идват за държави, увеличили мерките - ама истински мерки, до 11.01.2021 г, тук ще отварят това и онова. Хаха, хаха.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно безсмислено затваряне, ако отворите сега яслите и градините. Държавите затягат мерките ние за 10 дни преборихме пандемията...
56
1
 
18
 
! Отговори
уууууууууууууууууууу преди 3 години
Вие нормални ли сте, бе? Коя бройка е спаднала? Процента на заболели се ПОВИШИ броя на починалите бие рекорди? Кой да работи? Толкоз ли ви е важно точно сега? Тези деца за НАСА ли ги подготвяте? Безмозъчти същества сте! Ако ще отваряте, тогава отворете ВСИЧКО и да се знае, че в БГ управляват тотални ***.