Окончателно: Учениците от 5 до 12 клас вкъщи до края на януари

Просветният министър издаде заповед в последния ден на годината
Обновена: 31 дек 2020 19:57 | 31 дек 2020 18:25, Камелия Цветанова
58
Окончателно: Учениците от 5 до 12 клас вкъщи до края на януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учениците от 1 до 4 клас се връщат в класните стаи на 4 януари, но останалите ще продължат да учат вкъщи пред компютъра.

Така ще е до края на януари съгласно заповед, която издаде в последния ден на годината просветният министър Красимир Вълчев.

Учениците от 5 до 12 клас остават на обучение от домовете си до края на месец януари, е посочено в нея.

Обучението на учениците от 5. до 12. клас да се осъществява, доколкото и ако е възможно, в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Началниците на регионалните управления на образованието ще следят дали се спазва заповедта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: училищеВълчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка криза е и възможност! С ковид или без ковид, бъдещето на образованието е онлайн. Разбирам по-възрастните учители, че не могат да се справят, разбирам и някои по-семпли родители от консервативен тип, на които им е внушено, че училището се изчерпва с "чете ли за днес, изпитаха ли те, колко ти писаха" и други подобни архаични представи за образованието. Но по-младите учители трябва да го проумеят, или да си тръгнат от професията!
47
3
 
13
 
! Отговори
Не е редно преди 3 години
Остава да пламне и грип сред малките.Много хора ще искат децата им да учат дистанционно.След седмица пак ще учат онлайн.Необмислена работа!
46
13
 
11
 
! Отговори
Нулева учебна година преди 3 години
Нулева учебна година - с чиста съвест да обявят отколкото с некачествено обучение. Толкова няма да загубят от живота си децата година или две та пред тях цял живот ги чака само работа и данъци да плащат. Нека си поживеят малко и разберат от детството си.
45
9
 
22
 
! Отговори
dvb преди 3 години
Съчувствам на родителите, а също и на децата които трябва да са си в къщи но това е най-правилното решение.. След барове/клубове/ресторанти, училищата, ясли и градини са от големите люпилни за вируса и го казвам от личен опит, заразих се от приятели чието дете 'донесе' корона от градината
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училище ненужнокак глупаво стоиш.Вместо да помагашти само ни вредиш.От теб училище ненужно,тръгна чума из света.От тебе рухна същовярата ми за света.
43
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече физическо възпитание и спорт, военно дело и самоотбрана да се изучават във всички учебни заведения. Иначе много от момчетата ни стават разглезени и лигaви и си бръснат краката! За момичетата може да има социално дело или и грижи. Писна ми от младоци-келeши и льоловци, които дори и една лопата не са виждали и една кофа не могат да вдигнат!
42
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето дете се зарази в училище. Донесе коронката вкъщи.Всички го изкарахме, доста големи разходи за семейният ни бюджет, който и без това е доста ограничен.Голям кошмар беше, все още два месеца след това се чувстваме зле и почти без сили.
41
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е родителите да осмислят образованието като сътрудничество, а не като война с учителите. Освен това да си дават сметка, че учителят няма за цел да провали точно тяхното "генийче", което не е единственото в часа - независимо къде: в реала или във виртуала.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Образованието ни го съсипаха още, когато политиката на влезна в него.
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училището в този си вид и с такава програма и предмети ,е тотално ненужно в 21 век.
38
11
 
19
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Освен по смъртност сега ще заем и първо място по неграмотност. Оставка на всички Калинки.
37
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутромедицинската хунта хвърля за курбан детските и начални учителки. Господ да ги пази!Поне да им предложат да се ваксинират!
36
10
 
38
 
! Отговори
БОЙКОТ !! преди 3 години
Категорично НЕ на присъственото обучение !!!НЕ си пускайте децата -да дойде министърът да ги учи ! МНООГО е лесно от кабинета , в който мести кламерите от единия до другия край на бюрото -той друго не работи , да решава човешки съдби...
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Като сте толкова против мен просто вижте какво ще ви кажа:Явно вашите хлапета ги натискат толкова много да учат тъйче изобщо няма за кво да си губя времето да пиша тук коментари ето ще ви задоволя няма да пиша повече коментари не се притеснявайте.Тва е няма кво повече да кажа.
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкот, организирайте се в мрежата, нека останат празни училищата.
33
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисовеее, размърдай си мозъка ако имаш, спри я тази тъпотияя на 4 ти в училище. Точно най малките го разнасят безсимптомно от семейство в семейство. Аз детето си няма да пусна пък ако щете ме глобявайте, хайде да видим в съда кой ще спечели.
32
3
 
37
 
! Отговори
гого преди 3 години
.ама той кога за последно е е бил в класна стая с ученици 6 - 7 часа ...ела бре, и влизай всеки ден с 20 и кусур деца ,като залога е живота на учителите ...!Освен на откриване на учебната година ,когато децата са на 50 метра от теб има ли друг ден да си бил сред тях !!!!Рискуват учителите , не ти ...!!! С ОМЕРЗЕНИЕ !!!
31
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хора пазете си децата у дома, оставете ги тези малооумници на Боко. По добре една година за завършат по късно но да спасим хиляди животи. 8000 до днес, малко ли са му на този Тиквуунн
30
3
 
32
 
! Отговори
До Тиквата преди 3 години
Избиването на българите продължава. Това не е правителство, а управа на концлагер.
29
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Февруари ще има черна жътва с тези малоумия на управляващите. Пуснахме гастарбайтърите от Англия, масово хората се събират по празниците, а сега ще пуснем и най малките по училища и градини. Още от средата на януари ще почнем да чупим черни рекорди с всеки изминал ден. Очертава се ужасно начало на новата година.