Окончателно: Учениците от 5 до 12 клас вкъщи до края на януари

Просветният министър издаде заповед в последния ден на годината
Обновена: 31 дек 2020 19:57 | 31 дек 2020 18:25, Камелия Цветанова
58
Окончателно: Учениците от 5 до 12 клас вкъщи до края на януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учениците от 1 до 4 клас се връщат в класните стаи на 4 януари, но останалите ще продължат да учат вкъщи пред компютъра.

Така ще е до края на януари съгласно заповед, която издаде в последния ден на годината просветният министър Красимир Вълчев.

Учениците от 5 до 12 клас остават на обучение от домовете си до края на месец януари, е посочено в нея.

Обучението на учениците от 5. до 12. клас да се осъществява, доколкото и ако е възможно, в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Началниците на регионалните управления на образованието ще следят дали се спазва заповедта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: училищеВълчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
28
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Заради тази невестулка плъзна заразата, както и заради безхаберието на простакерото Боко и калинките му!
27
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това ехидно министърче ще подпали държавста наново. само гледайте на 4 как ще се омешат новогодишните вируси. 1000 деца вирусо носители в клас по 20 минимум за 5 часа поне още 5000 заразени , занасяйки го в къщи още 10000 станаха, отиеайки на работа тези 10000 поне още 10000. И какво стана до 9 ти само от ученици ще се появят нови 25000, с 3 % смъртност са нови 750 умрели след 20 дни, заради жалкото министърче.
26
8
 
37
 
! Отговори
До кукуригуто преди 3 години
Нулева учебна година няма защо да се обявява. А колкото до присъственото обучение, ще провокира трета вълна.
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нестандартни ситуации се вземат нестандартни решения! Важно е да дадат положителен резултат на първо място по отношението на здравето,на всички нас!За сега нещато се случват!А дали образованието онлайн ще даде нужните знания-според мен е въпрос на мотивация на родители и ученици!В подобни моменти нека всеки преосмисли миналото си и да прецени,кое и на кого е приоритет!Весели празници на всички и щастлива Нова година!
24
3
 
25
 
! Отговори
H преди 3 години
Тоя вълчев ако го набарам !!! Защо и не тези до 4-ти бе ?
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да учи, ще учи. Е па майнете задължителното образование до 8-ми клас ли беше, до 10-ти ли и тогава който иска да учи. Леко тъ-по да е задължително, пък ти да пееш по желание, а? Ама то се иска определен пълнеж в горния завършек на човешкото тяло да съобразиш? Гербаджиите си сърбате каквото сте надробили - 10 години крадене и управление по инерция имат своя закономерен завършек - рухнала икономика и умрели по стълбите пред болниците.Proudly produced by: Kosta Angayoff
22
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица погребахме наша близка. Опяха я на гроба, в църквата на централните Софийски гробища нямаше места за 16 дена напред. Много страшно ми се видя, докато гледах как едните ги опяват пред входа, другите вътре и почти без прекъсване се сменяха ковчези. Не си бях давала сметка за този ужас до момента, но нищо продължавайте да се самоуспокоявате и да градите колективен имунитет чрез заразяване.
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш след софрите да поразнесат вируса. Ще влезнем в третата вълна преди да сме овладяли втората. Не ви ле е срам? Хора умират на стълбите пред болниците...
20
0
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЕЗОБРАЗИЕ!!!
19
6
 
24
 
! Отговори
Калашников преди 3 години
Един и същ "побеснял" пише под всички статии по сто пъти за нулева учебна година. Толкова като иска, да си остави собственото умно пиленце да повтаря годината, белким научи нещо. Нашите деца учат и научиха повече, защото даскалицата предава, а не си губи часа да озаптява ДЗверовете в клас, да ги чака и моли да си отворят устата да отговорят нещо, да обслужва СОПаджиите и т.н. все важни занимания.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доктор Сър ПичукА ти ваксинира ли се ?
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПОБЕСНЯЛТи да не си от кастата на сервитьорите колега?
16
23
 
8
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Диалект, ако оставиш децата още един месец пред монитора направо анулирай тази безмислена учебна година! Няма смисъл. И междувременно помисли за ваксини за ревливите ти подпечени. Много нежни души се оказаха даскалите ( не говоря за всички голяма част си искат присъствено). Аман от ХОМОСЕКСУАЛИСТИ!!!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ммм ..!Ми тя работата е изпусната с твоя син, кой даскал ще може да възпита човек от него? Никой разбира се, ти самия описваш сина си като буквален гамен, и за какво го пращаш на училище изобщо, спри му парите да ходи да блъска на някой строеж, труда ( казват някои облагородявал), въпреки че и това незнам колко е вярно, някога имаше трудови войски, там само рецидивисти и малцинства служеха, и пак си оставаха същите ...
14
0
 
16
 
! Отговори
Кумчо Вълчев преди 3 години
Няма смисъл да ходят на даскало, докато не са минали всички празници. Необходимо е известно време, за да могат добре да изтрезнеят.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ммм ..!Годподине същото е и когато сина ви ходи на училище.
12
26
 
14
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Моят син който учи в една от Професионалните гимназии в ... до сега не е имал нито едно (!..) дистанционно обучение.Нито едно.По цял ден се дърви в леглото, спи, гледа филми в интернет; излиза вечер към 19.15 часа, но се връща чак на следващият към 6.00 часа сутринта.Е, аз говоря, не млъквам, но ефект няма.През 2020 година поне 20 пъти съм го наказвал като не съм му позволявал да спи в къщи след 22.00 часа. Ефекта е ... почти нулев.Стига с това дистанционно образование. Децата са ... тоталн
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училището през 21 век ,в тоя си вид, с такива програми и предмети,е абсолютно ненужно.
10
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Йордан ЙончевМислиш ли че нещо научават в това "училище"? Тия деца които знаят нещо го знаят заради амбициозните си родители а не заради учителите им. Българските училища вече са люпилня за неграмотници.
9
11
 
16
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
Всичко върви по План - трябва да има необразовано, немислещо , послушно население което да си носи намордниците и изпълнява всяка заповед, все едно колко безмислена или налудничава!