Учениците в класните стаи на 4 януари - огромен риск

Само за месец около 50 000 носители на COVID-19 не са били под карантина
Обновена: 31 дек 2020 17:27 | 31 дек 2020 15:30, Камелия Цветанова
181
Учениците в класните стаи на 4 януари - огромен риск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Връщането на учениците в клас е огромен риск, коментира пред БНР математикът Петър Велков, преподавател и експерт по управление на кризи.

Към момента не можем да правим ясни изводи за ситуацията на базата данни от последните дни. Важно е какви ще са данните след празниците, тогава ще може да се оцени реалната ситуация, посочи той.

Още по темата

„Системата на проследяване и тестване показва, че през последния месец около 50 000 души - позитивни, не са карантинирани. Това е ключово, защото, когато системата ти за проследяване не работи, ти не управляваш пандемията. Не знаейки реалната ситуация, с връщането на учениците в клас рискуваме да подминем предните нива с гръм и трясък. Това е огромен риск и може да ни изиграе лоша шега“, предупреди той.

По думите на математика ключов момент е процесът по ваксинация, който трябва да бъде съпътстван с по-ниски нива на заболеваемост.

„Много важно е да направим кампания сред учителите за ваксинация. Това ще позволи училищата да бъдат отворени максимално дълго време“, допълни Велков.
 
Според него дистанционната форма на обучение и технологиите са ключови за бъдещето.

Преподавателят изрази надежда, че занапред хората все повече ще се подкрепят и ще оценяват важните неща.

„Трябва да повярваме и в доброто, и в науката. Науката ще ни спаси и ще ни върви нормалния живот в кратко време“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че когато съм бил тийн е нямало такава промивка на мозъка, единствено се възхищавахме на мутрите, нещата бяха прости :)) Сега децата са объркани, наливат им в мозъчетата какво ли не, това ги прави несигурни :)
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРЪН-ДРЪН, ТА ПЛЯССС!!!
37
5
 
16
 
! Отговори
До Васко преди 3 години
Много си прооост мойто момче. Боко, просветния министър и "експертите" от НОЩ нареждат децата да ходят на училище, не зомбираните родители. Труповете ще тежат на съвета на управляващите от ГЕРБ. *** те съвест нямат
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 2 месеца насам НЕкарантиринаните са все по около 50 000!!! 50 000 доказано заразни с положителен тест си щъкат необезпокоявани и сеят заразата, защото няма кой да ги сложи под карантина. За проследяване и контрол пък да те говорим. Защото "капацитетите", натоварени да се справят с ковид-кризата, считат за по-важно да обикалят студиа и да дават брифинги. Учениците в класните стаи били огромен риск, ама ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НЕКАРАНТИНИРАНИ не са. Пълна некадърност и неадекватност.
35
17
 
12
 
! Отговори
ами то преди 3 години
До 29 Анонименпо твоята логика тогава и лекарите да почнат да те лекуват дистанционно ! срещи ковид НЯМА лекарство и е безмислено да те приемат в болица а е и рисковано за персонала. тогава предлагам всеки заболял учител да бъде лекуван дстанционно в къщи . всеки който среща други хора е изложен на риск но защо едни трябва да рискуват а други да си седят в къщи и да провалят бъдещето на децата??значи родителите трябва да рискуват да ходят на работа за да изкарат заплатите на учителите !!
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВаскоТи имаш ли деца
33
10
 
40
 
! Отговори
Васко преди 3 години
До зомбирани родители, на които децата им тежат вкъщи, понеже не могат да ходят с дружките си на кафе и да си гледат на спокойствие сериалите обяснявам:1. Учителите не са изкупителна жертва и вие не сте им дали живота, за да се разпореждате като бейове кога да се учи онлайн и кога присъствено.2. Не сте в позиция да определяте дали учителите да се ваксинират или не. Ваксината е доброволна и няма вие да казвате дали ще си я слагат.3. Като не ви харесва, напуснете работа и си гледайте децата.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива неща като безрискови ситуации няма в този живот
31
5
 
29
 
! Отговори
9 преди 3 години
Върнете ги бе. Има да си стоим до Юни в локдаун. Да се натъпчат в градския транспорт разлигавени без маски или с маски под брадичката. Някой спомня ли си Септ-Окт-Ноем как се развиха нещата, май народната памет е къса?
30
6
 
36
 
! Отговори
На тъпанарите преди 3 години
им трябват детегледачки, а не учители. Някой, вместо тях да си хаби нервите с креатурите им. Учителят преподава знания в дадена област, формира начин на мислене у обучаемите. Няма никакъв проблем това са става дистанционно, дори така децата реално се учат да работят в среда, в каквато неизбежно ще попаднат след няколко години.
29
3
 
10
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Риск няма - питайте Боко, Коцето, Балтов и умниците от НОЩ начело с ще се мрето. Никой не е обелил и дума по въпроса, после ще ми реват, че болниците изнемогват.
28
3
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Обяснявам:ЗаблЮден/а си много!
27
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рискуваме.Починаха точно толкова учители колкото и лекари. До преди дни бяха 67 починали лекари и 67 починали учители.И после нека някой седне да обясни на семействата на тези хора, че няма вирус или да излезе отново да се провикне от Шипка, че това е вируса на страха и вируса на манипулациите!Щото колкото и да крещят или отричат-онези хора загубили майки и бащи..роднини и приятели - няма да им повярват.Тя и дрОгарката Нинова не вярваше, но за 1 час излезе теста и след 20м я настаниха във ВМА.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математик,преподавател,експерт,ниджа,космонавт,доцент,генерал тия от партията майка са всестранно развити
25
6
 
31
 
! Отговори
а преди 3 години
Личното ми мнение е, че не трябва да се бърза с училищата и детските градини. Разбирам, че е трудно и неефективно, но все пак сме в извънредна ситуация.
24
3
 
10
 
! Отговори
Мивам през това преди 3 години
Ако го хванете тоя Ковид, пиете лекарството за краста Ивермектин. 2 хапчета още първите 2 дена. От 6 ден Дексаметазон 4мг ампули. Антибиотик широкомащабен. Намерете лекар да ви каже как. Ако вземате тия илачи няма да стигнете до нищо лошо. Аз позакъснях.
23
2
 
5
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Математик?????
22
19
 
7
 
! Отговори
проблема е , че преди 3 години
реално България е в състояние на ...гражданска вой,на . от една страна са тези на държавната хранилка администрация,учители,полиция,военни които съдействат на политиците да ограбват държавата като гласуват за дни и същи лица вече 30 години...особено ясно се вижда това при герб . от другата страна са останалите хора които работят в частния сектор и които са оставени на произвола на работодателите които в голямата си част са именно политиците и техните кукловоди.
21
4
 
8
 
! Отговори
Огромен риск е преди 3 години
да слушаме *** и Пульо, когато става дума за бъдещето на следващото поколение. Същото, от което ще сме зависими ние, настоящето!
20
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква ваксина няма да спаси възрастните ни учители.В клас децата са над 28.В много от класовете в П-в са над 30.Учителите ни са пред пенсия 40% от тях до 3 год.ще се пенсионират.Вие бълг.учители ги нямате за хора.В никоя друга свера няма работещ с 30 човека без маски в една стая.Да не коментираме учителите в детските градини,където в първа група хранят децата ни с лъжичка.Мият им ръчичките и памперси им слагат.Децата не са виновни,че не могат да спазват дистанция.Това е специфика на възрастта.