Учениците в класните стаи на 4 януари - огромен риск

Само за месец около 50 000 носители на COVID-19 не са били под карантина
Обновена: 31 дек 2020 17:27 | 31 дек 2020 15:30, Камелия Цветанова
181
Учениците в класните стаи на 4 януари - огромен риск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Връщането на учениците в клас е огромен риск, коментира пред БНР математикът Петър Велков, преподавател и експерт по управление на кризи.

Към момента не можем да правим ясни изводи за ситуацията на базата данни от последните дни. Важно е какви ще са данните след празниците, тогава ще може да се оцени реалната ситуация, посочи той.

Още по темата

„Системата на проследяване и тестване показва, че през последния месец около 50 000 души - позитивни, не са карантинирани. Това е ключово, защото, когато системата ти за проследяване не работи, ти не управляваш пандемията. Не знаейки реалната ситуация, с връщането на учениците в клас рискуваме да подминем предните нива с гръм и трясък. Това е огромен риск и може да ни изиграе лоша шега“, предупреди той.

По думите на математика ключов момент е процесът по ваксинация, който трябва да бъде съпътстван с по-ниски нива на заболеваемост.

„Много важно е да направим кампания сред учителите за ваксинация. Това ще позволи училищата да бъдат отворени максимално дълго време“, допълни Велков.
 
Според него дистанционната форма на обучение и технологиите са ключови за бъдещето.

Преподавателят изрази надежда, че занапред хората все повече ще се подкрепят и ще оценяват важните неща.

„Трябва да повярваме и в доброто, и в науката. Науката ще ни спаси и ще ни върви нормалния живот в кратко време“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
6
 
! Отговори
Росен Плевналиев преди 3 години
За нова година си пожелавам букаке с осем неггара и катър,орден от ***,и пасс абонамент за оргиите на депутати в БрюкСел.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До огромния риск е другНищо подобно няма...Абсолютни глупости си написал.
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ще сте на Нова година?
16
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо закривайте тия училища и цялара държава и да се свършва
15
16
 
34
 
! Отговори
Илона преди 3 години
До огромния риск е другКакво и кой им пречи да излизат? Сутрин учат следобед избизат за 1-2 часа. Но, не им е интересно на дебилчетата. Затворени са молове, наргеле баровете, където масово се събират. Навън е студено да пушат. Абе, вие родителите, какво само ревете? Не сте ли наясно, къде ходят отроците ви и че в училището се срещат и организират, къде да ходят. Най-малко за учене мислят. Не ви се занимава с тях. Писнали са ви и искате да ги шътнете някой друг да ги озоптява, а вие косури да тъ
14
3
 
12
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ... НИКОЙ НЕВИ ЧУВА... НЕ ВИ ВИЖДА.. НЕ ВИПОМАГА. НИЕ КАТО СЕ ОБЕДИНИМСМЕ СИЛА. НЕМА ЛЕВО НЕМА ДЕС-НО. ВСИЧКО Е ЗА ПРОГРЕСА. ЗА НАС, БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
13
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това официални данни от проучване платено от сайта ли е."Огромен риск" -въх малее,отидохме си мърцина.Ами то огромен риск е и на работа да ходим,ама ходим!Огромен е риска да работиш 40 години и накрая вместо пенсия да ти посадят бор в задния двор.
12
11
 
14
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Баба Янка Такева кога ще пусне кокала?Обаче забележете вдигнаха в държавния сектор заплатите,не можеш да ги накараш да работят
11
24
 
16
 
! Отговори
всеки гледа преди 3 години
своя интерес без да отчита обществения такъв и заради това сме все последни !! учителите гледат да изкарат заплатите си с най-малки усилия без да ги интересува резултата от работата им . проблема е , че политиците разчитат на гласовете им и заради това всяка година увеличават техните заплати както и на държавните служители без някакви основания...едно такова увеличение трябва да е СЛЕД като има увеличение в частния сектор защото той изкарва заплати им. а младите са все по неграмотни
10
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията има друга цел. Днес е взето решение онлайн обучението да продължи през целия януари. Просто по стар КГБейски обичай ни подготвят.Защо не ваксинират учителите и децата да тръгнат на училище най-сетне?
9
16
 
28
 
! Отговори
Плес по челото преди 3 години
Риск е да се оставяме да ни манипулират от сутрин до вечер. Математици, хирурзи и *** на хранилка.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Ако ти сибв тези 1-2% друга песен ще запееш, искрено ти го пожелавам...
7
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не бива ....рисковано е
6
14
 
31
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
Всекакви Незнайковци се правят на Многознайковци! А тези които наистина разбират ги принуждават да мълчат! Изкараха вирусолозите 'маргинали' защото казват истината а разни терапевти, хирурзи и кардиолози се изказват 'авторитетно и компетентно'. Да бе, верваме им...Не познавам лекар който би се ваксинирал.
5
25
 
43
 
! Отговори
огромния риск е друг преди 3 години
Децата се побъркват от стоене пред тези компютри. Нямат социални контакти, спорт, странични занимания. Затварят се и се изолират. Губят желание за игра и да излизат навън. И всичко това е преди да започнем да говорим за качеството на онлайн обучението изобщо...
4
14
 
9
 
! Отговори
баш майстора преди 3 години
АбсЕлютно НИКАКЪВ риск.
3
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трета статия за два дена против връщането на учениците в клас.Явно в dnes.bg са противници на отварянето на училищата но манипулацията е евтина и противоречи на добрите журналистически практики и журналистическия кодекс за предоставяне на статистика и поне още два независими източника.Но *** сър,това е!
2
31
 
35
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Наистина има огромен рист - това децата да останат неграмотни и да станат бъдещи аутсайдери и професионални безработни...Рискът от коронавирус е близо до 0...
1
36
 
28
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Какъв огромен риск е това при положение, че 80-90% от заразените изкарват коронавируса без симптоми, а тежките случаи са под 1-2%...