Учениците от 5 до 12 клас в училище от 18 януари?

Всичко зависело от ситуацията след празниците
Обновена: 4 яну 2021 12:35 | 4 яну 2021 12:17, Камелия Цветанова
41

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предстои да бъде обсъдено дали е възможно учениците от 5 до 12 клас да се върнат в класните стаи след 11-и януари, но е по-вероятно това да стане след 18.
Още по темата

Причината е, че трябва да мине една пълна седмица на присъствено обучение и да се проследи развитието на ситуацията преди да се вземе решение, обясни образователният министър Красимир Вълчев.

„Ситуацията може да се подобри, може да се влоши, заради празниците или новия щаб. Ако се подобри, ще пристъпим на режим на редуване – една част от учениците да са вкъщи, една в класните стаи”, каза Вълчев.
Следващата седмица обаче ще бъдат разрешени някои дейности - държавните изпити по професия, олимпиади, които не могат да са онлайн.

Красимир Вълчев посети столичното 143-то ОУ „Георги Бенковски”, за да разговаря с учителския екип в първия ден, в който децата  от 1 до 4 клас се връщат отново в училище.

Според министъра по-голямата част от родителите искат деца им отново да се върнат в класните стаи.

Той отново напомни, че обучението в електронна среда е временна мярка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То хубаво училищата затворени ами всичко останало ? Няма логика Хиполенд да работи и всички като сърдини вътре,а образованието затворено.
13
3
 
23
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ТИЯ си играят на котка и мишка.КОЙ оцелее. След седмица две ПАК на задна. Ще се оправдаватПАК със някой си. ПонамаляхаЗАРАЗЕНИТЕ и ТОЙ (БИБИ) ВЕДНАГА СИ ПРАВИ ЗАКЛЮЧЕНИЕ.ПАК НАЙ ДОБРИТЕ СА ТЕ. ТОЛКОВА ХОРА СИ ОТИВАТ А ТОЙ ПЪРХА ДУЕСИ.
12
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако отворим училищата, ще се борим в третата вълна, преди втората да приключи .
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще обявят годината за нулева? Нали ще е провал за герберушки? Това че сме в челните места по смъртност го крият добре и замазват, ама я *** обясни на хората че се справяме добре ако занулили учебната година?!?Дипломи на килограм ще им раздават, но учебна година няма да обявят за нулева!
10
3
 
11
 
! Отговори
ура преди 3 години
Третата вълна, третата вълна ............... аааааааааааа.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки дава акъл от собствената си камбанария и го натяква като меродавно решение.Да ама не!Научете се да виждате и другата гледна точка,особено в казус с отворен край,неизвестни,абстракности,непрекъснати промени в обстановката!Който и да управлява е изключително трудно да се намери баланс и да удволетвори всички!Това не е "кой раздава" на белот.Намесени са дузина фактори от различни аспекти.Спрете да обвинявате и критикувате,а бъдете по-толерантни към чуждото мнение !
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента дистанционното обучение е единственият възможен вариант, за да няма още "сухи съчки" и евентуално увреждания на организма в дългосрочен план при децата. При положение, че съществува тази опция е глупаво да не се използва, като същевременно се установят недостатъците и се надгради системата.
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново иска да пробва кой ще оцелее и кой ще умре! Този министър е марионетка без мнение, бяга от отговорност и се държи неадекватно. Хората по цял свят слушат здравните експерти, с тоя неграмотните родители. Всички се нагаждат ,за да се харесат на Винету.То бива безгръбначност,но плачат за колективно измитане от властта .
6
0
 
2
 
! Отговори
Bishop преди 3 години
Този много прилича на робота Bishop от филма Aliens :D
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да я анулират, това няма да ви отмени отговорността да си гледате децата. Сега поне до обяд има кой да ги занимава, а които искат и ъч усвояват префаденият материал.
4
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага обявявайте нулева учебна година и всички на училище чак септември ама веднага го направете
3
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе анулирайте тая безмислена учебна година и тва е.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не не е възможно. Почнете да тествате масово деца и персонал и тогава правете сметки.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На маймуни ни направихте!Човек не може да си планира класните работи!