Родители обмислят протест, искат присъствено обучение

Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата
14 яну 2021 09:48, Анисия Иванова
119

Родители настояват за категорично връщане на учениците и студентите в учебните заведения след 31 януари и се заканват да протестират, ако желанието им не бъде изпълнено.

"Решението  е едно единствено - да се върнем към присъствено обучение. Смятаме, че дистанционното обучение е недопустимо в нашето общество. Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата. Това е живот и образование на пауза", заяви представителят на формацията "Обединени родители" Милко Божанков  в  "България сутрин".

Още по темата

По думите му онлайн обучението е недостатъчно като обем на информация, при него е нарушен социумът на децата, липсва и връзката учител - ученик.

Божанков уточни, че остава възможността родителите, които не искат да пускат децата си на училище, да ги оставят вкъщи, заявявайки това писмено.

Предстои масово тестване на учителите от 25 януари, а след това се обсъжда поетапно връщане на учениците в клас.

"Не сме безотговорни хора, които държат на всяка цена да стане тяхното. Ще изчакаме до 31 януари. Нека минат тези тестове, да се направи организация. Съгласни сме да има преход, но трябва да се завърнем към нормалното", категоричен бе Божанков пред Bulgaria ON AIR.

Ако това не се случи, формацията е готова да реагира с недоволство, протести и оспорване на нормативните актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
14
 
4
 
! Отговори
Юлиан преди 3 години
Единствените, които имат интерес от онлайн обучението са... учителите в общинските училища. Получават заплата за нищо. Нали платформите съдържат всичко необходимо? За какво са тогава учителите? Да ги пускат в неплатен отпуск до края на пандемията. Неплатен! Тогава ми е интересно каква песен ще запеят. Защото нормалния родител трябва да си пуска неплатен отпуск за да стои вкъщи при децата си. Видя се колко от учителите ги е страх от пандемията и вируса - я има 10% желаещи да се ваксинират, я няма
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам ги и бедните родители, страхуват се да пуснат децата на училище за да не заразят баба или дядо защото са нагъчкани млади и стари в двустайни панелки...
48
18
 
5
 
! Отговори
гогич преди 3 години
Дръжте си децата в къщи, ама след време като видите колко неграмотни и задръстени са, да не кажете / кво станА??!...И оставете нормалните хора да си пращат децата в училище.
47
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще помоля бесепарските провокации да престанат. Изборите няма да са юни, точка!Децата ако трябва и февруари ще стоят в къщи за да може държавата да си стъпи на краката, икономиката да заработи и никога повече да не се връщаме към тоя вирус! Колкото и да ви се иска да омажете държавата, че да получите дивиденти на изборите, няма да стане! Децата ни жертвени агнета на вашите политически интриги няма да стават! Нито пък икономиката ни!
46
16
 
6
 
! Отговори
гогич преди 3 години
Като ви чета коментарите, масово и яко сте изперкали с тоя вирус. "Аз да го срещна тоя..." , "кой нормален родител ще пусне детето си ...". Като сте такива страхливи мишоци, зазидайте се вкъщи и чакайте времена, когато няма да има вируси :))) Онлайн обучението е пълна глупост, нищо не научават децата и само ги обричат на проваал и тотална неграмотност и антисоциални умения. Има много изследвания, вкл. Оксфорд уни, които показват че ходенето на училище не влия на заболеваемостта. Ама вие си ....
45
9
 
16
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Простотията ходи по хората! Много прости са ония родители, които предпочитат децата им да учат в училище за терориста Вапцаров, с опасността да се заразят със смъртоносния вирус, отколкото децата да си стоят в къщи здрави и читави, докато отмине пандемията. Бог здраве дава, но в кошара не вкарва...
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя като го гледам и ми прилича на ония татета дето мрънкат, че децата им от втория брак със секретарката не излязли добро качество. Еми, то каквито родителите, такива децата. Ама няма да си го признаят, друг трябва да е виновен!
43
7
 
4
 
! Отговори
гогич преди 3 години
До бай онзи 42Че то около 2к е и сега заплатата на учителите с добавките и бонусите, които им дават + за всеки празник (коледа, 24ти май, 15ти септември) допълнителни по около 100-150 лв. И пак е зле работата.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
44 къде се събират бе? Нищо не работи, градинките пълни с бабички на седенка, моловете затворени! Къде се събират, я кажи? Дай пример, снимка качи...
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не мога да го срещна някъде тояКапут непоръбен ,че да му "обясня" кое е нормално?
40
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планктона от панелките обича децата му да стоят затворени вкъщи. Одобрява мерките и дистанционното обучение. Не му пука, че рожбите му ще бъдат същите функционално неграмотни индивиди и бачкатори за жълти стотинки, навряни по три поколения в двустайна олющена панелка. Това е положението, плебса трябва да се мачка и страхува за живота си, не да мисли, мисленето е за личности...
39
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги пускат на училище. Сега и без това пак се събират, тъпчат се в автобусите. Няма никакъв смисъл да не учат щом не си седят в къщи.
38
10
 
6
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Родителите да си гледат и обучават сами децата като им знае много устата.Ако бях даскал досега да съм поискал 2к заплата и като не ми я дадат да си търсят уюители ...
37
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите преподават по-добре сега. Преди с маските ги чуваха само децата от предния чин. А и половината час беше дебнене дали някой кашля. Като толкова сте се загрижили за обучението на децата, защо не отчитате този факт!
36
11
 
19
 
! Отговори
Пишман родителите преди 3 години
"Родители настояват за категорично връщане на учениците" - кои родители по-точно?Не знам нормален родител който се грижи за детето си да иска да го излага на допълнителен риск!Новите мутации на вируса вече са опасни и за деца.
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42, тук има *** който копира постовете ни и пише по някое гадно изречение на края че да дразни. Което означава че тая помия с връщайте децата на училище е платена бесепарска изцепка, целяща да замажат гафа на юмручко. Явно са готови да жертват здравето на децата и народа за да се разболеят и на базата на това да искат изборите да са април или дори юни!
34
6
 
23
 
! Отговори
Присъствено с маски преди 3 години
и скафандри. Тия в живота си не са влизали в българско училище за да видят реалността. Присъствено може да има само при НОРМАЛНА обстановка. Другото е мижи да те лажем, а този който го заповяда може до живот да не се оттърве от съдебни дела. При тази ИЗВЪНРЕДНА ситуация уважаемите родители с претенции трябва да са благодарни на даскалите, че съумяха толкова бързо и сравнително добре да организират дистанционното обучение. Справка - вижте те какво направиха за 10 г. с електронното правителство.
33
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много представители на 80-те процента пишат тук. Не става въпрос за гледане на деца а за тяхното обучение. Все още присъственото е по-добро от онлайн уроците! Иначе не ми е проблем да си гледам детето вкъщи, наех си и преподаватели да идват всеки ден по три часа...
32
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе върнете ги!До две седмици са се разболяли, и пак ще си сидат вкъщи ала този път до Великден! Между другото тия протестърчета да не са БСП активисти? Защото само бесепарите имат изгода от разболяването на децата и народа, че да се проведат по-късно изборите!
31
10
 
25
 
! Отговори
Az преди 3 години
Вижте сега резултатите когато се учи дистанционно, и ще си говорим като отворят училищата( справка. Октомври и ноември). Родителите пискат, защото като рожби на чалгарията, не могат да осъзнаят, къде е най големия развъдник на Ковита.