Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи

Това е спасението, каза той на посещение в бургаско училище
20 фев 2021 15:14,
150
Борисов: Убеден съм, че днес ще се ваксинират над 15 000 българи
Снимка: GIS

Спасението от коронавируса е във ваксинирането. Вчера се ваксинираха 14 хиляди души, днес съм убеден, че ще бъдат над 15 хиляди. Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев посетиха ОУ "Васил Левски" в кв. "Горно Езерово" в Бургас.

По думите на Борисов е необходима пълна мобилизация по организацията на ваксинирането. "От днес вече върви ваксинирането на артистите. Процесът е задвижен, така че всеки, който иска да се ваксинира, да го направи без ваксините да стоят по складовете. Това е спасението от пандемията", подчерта Борисов. Той изтъкна, че имаме много добри лекари и здравни работници, прекрасни директори и учители.

В училището в кв. "Горно Езерово", в което учат 430 деца, са вложени 2,4 млн. лв. за ремонта на класните стаи, направена е площадка по безопасност на движението. Предстои да бъде изградена и нова спортна площадка, съобщиха на премиера от ръководството на училището.

Министър Вълчев изтъкна, че правителството е увеличило възнагражденията на учителите и вече има два пъти повече кандидати за едно учителско място. Общо 1400 психолози, педагогически съветници, ресурсни учители, логопеди са назначени в училищата и детските градини. Близо 700 са назначените медиатори. Нито едно дете не е останало без педагогическа работа през времето, когато беше преустановен присъственият процес, подчерта министър Вълчев.

"Това училище е пример за социално включване. Тук няма деца, които да са отпаднали от образователната система. Това е изключително важно, защото образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на труда, но ги прави и по-добри хора. Затова продължаваме с ударните инвестиции в сектора. Образованието беше приоритет за нас през последните 4 години, ще остане и занапред", заяви премиерът Бойко Борисов.

През 2019 г. бе завършено изграждането на новия корпус на училищната сграда. Беше построен и нов физкултурен салон. Тяхното изграждане струваше над 2 млн. лв., като средства бяха осигурени от правителството, Община Бургас и от самото училище.

В Бургас премиерът акцентира и върху високата оценка, която международните експери от FITCH дадоха на България. "Дължим това нещо и на учителите. Мотивацията и знанията им зареждат децата и така вървим напред", допълни министър-председателят. Борисов бе категоричен, че процесът по ваксинация у нас ще бъде ускорен, като само за днес очакванията са да имаме близо 15 хил. имунизирани българи. "Затова и разпоредих едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират. Няма друг начин, това е спасението от пандемията", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
10
 
! Отговори
Странно преди 3 години
А къде остана грипната вълна, която всяка година ни залива по това време ? Както и есенната кампания да се ваксинираме срещу определен щам? Май по-доходоносни са антиковидните ваксини, след които пак много трябва да се пазиш, да пазиш и другите и изобщо да не разчиташ на 100 процента на тях, но непременно да си сложиш, нищо че Ковидът може да те повтори.
59
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой от управляващите се е ваксинирал с Астра Зенека?Покажете ПОНЕ ЕДИН.Нека Борисов се ваксинира заедно с дядо Цоло,който чака на опашката в дъжда.Риска да се зарази човек по тези опашки и вътре при ваксиниране,където е пълно с аерозоли на много хора е голям.Питам,тези,които ваксинират сменят ли ръкавици след всеки?
58
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова и троловете и чрез пропаганда, опитва да изтреби максимално количество българи, целта е провал на ББ и завземането на властта.
57
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** фабриката от опозицията да продължава да копае и да търси дъното! Вие бетонирахте Борисов и дори го цементирахте за 4 мандат. Вие с вашите крайни опорки и лъжи. Отвращавате хората с брутално наглите си инсинуации.За това вече политолозите и анализаторите не се питат дали ще спечелят изборите от ГЕРБ, а се питат с колко ще ги спечелят. Всичко това е плод на жалките напъни на троловете от Бесни Страшни Пенсии и Радевистите, начело с МаяМа и Импексова.Вие минавате човешката граница отвсякъде.
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преболедувалите може да ги повтори в много лека форма (личен опит).
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година полуваксинирани, догодина съвсем безсмъртни!
54
10
 
5
 
! Отговори
до СуперГод преди 3 години
Вие какъв се явявате? Омбудсман ли сте ?Никой не Ви кара насила да се имунизирате. Като сте опозиция - това не означава, че трябва да спирате метрото, да режете кабели и да карате хората да не се имузират.В нормална държава биха Ви открили службите на ГДБОП и биха Ви арестували за съботаж.
53
5
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Всеки път едно и също, колко е велик, а медиите отразяват всяко негово кихване. Не му е работа да обикаля с екскурзианти, но там е по-добре и по-далеч от нс, от шахта-убиец и срутища. Да построи галерия на бойковата слава, бая снимки и картини ще събере. А за ваксините, кой нормален ще се ваксинира, защото тоя е наредил? Освен ако хората не са заплашени от уволнение например. Или пък гербери под строй.
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воксинирането по списък намалява и без ниския рейтинг на биби.
51
4
 
10
 
! Отговори
любопитен преди 3 години
Интересно ми е какво в училището е ремонтирано за 2,5 млн лева.Почвам да схващам логиката на обиколките с жипката - обикалят се източниците за чекмеджето.
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви 15х, кой е този заблуден да си избере най калпавата ваксина. Има няма 60/70% защита от вируса.Евтинджака за простолюдието, другите две за велможите
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало Ваньо...?
48
8
 
13
 
! Отговори
СуперГод преди 3 години
Пак ще кажа нещо и дано ви влезе нещо в главите: това, че на Асттата ваксината е боклуук и не действа е добре! Другите не стига, че не предпазват от нищо, а са и бич за един здрав и млад организъм! Така че не правете скрита реклама на двете ченгеджийски ваксини!
47
10
 
5
 
! Отговори
,,другар" преди 3 години
Другари не се хабете,Борисов 4 е сигурен.Интересно е само какви компромати ще ви спуснат,клевети на които само вие си вярвате и ги повтаряте като говорещи птички.
46
8
 
7
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
Не съм лекар на Борисов. Написах това, което чета от гайдлайните. Там съветват хора прекарали Ковид да проверяват антителата си. Когато минат няколко месеца антителата рязко намаляват и тогава е момента да се имунизират с ваксината. В противен случай при високи нива на антитела ваксината се обезмисля.P.S. Няма за какво да го оправдавам. Нито съм му адвокат, нито съм галусвал за него.
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цярат е голлллллллллллллллллл
44
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умираме от глад и мизерия,но бойче ке ни оправи!
43
7
 
20
 
! Отговори
да знаеш преди 3 години
До 43Борисов като цяло е едно АНТИтяло от около 150 килца.
42
16
 
5
 
! Отговори
Бай Ганю преди 3 години
Бойко е най-големияяяя мой човек!
41
5
 
18
 
! Отговори
Стига простотии! преди 3 години
А до края на годината - 15 милиона.