Вълчев: За 4 г. възстановихме авторитета на учителската професия

Преборихме ключови проблеми в системата, заяви министърът
26 мар 2021 12:30, Ния Христова
49
Вълчев: За 4 г. възстановихме авторитета на учителската професия
Снимка: БГНЕС
През изминалите 4 години възстановихме авторитета на учителската професия. Това заяви пред БНТ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 
 
"Преборихме ключови проблеми във всички сегменти на системата. Основният акцент трябва да е в професионалистите и учениците", разкри още той."Образованието трябва да се определи като стратегически и основен приоритет на политиката. Имаме положително икономическо развитие през последните години, най-голям ръст има в индустриите с техника. Всички те изискват да се подкрепят от образователната система. Не трябва да допуснем нито едно дете да отпадне от образователната система", каза Вълчев. 
 
"Екипите ни от 11 000 души върнаха 50 00 деца в училище, това е формулата - целенасочена борба. Рисковите деца, ако бъдат хванати още е в ранна детска възраст, имат по-голям шанс", съобщи министър на образованието и науката. 
 
"Големият проблем с децата от ромски произход и рисковите групи е, че те отпадат от образователната система след завършено основно образование. Предизвикателството пред нас е те да завършат 12 клас", коментира още кандидатът на ГЕРБ за депутат.
Още по темата
 
"Много е важно да продължим строителството на детски градини - в големите градове, но и в малки населени места, които имат нужда. Важно е да преминем и на етап на проверка на практическите знания на децата - преход от заучаване към умения", заяви категорично Красимир Вълчев.  
 
"Надявам се на 1 април учениците да се върнат в класната стая. Сега нагласата е да има временно затваряне", допълни образователният министър. 
 
"Доказали сме, че изпълняваме обещания и залагаме на градивното начало", завърши Красимир Вълчев, кандидат за народен представител от ГЕРБ. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като вдигнахте заплатите- кьораво, куцо и сакато се юрнаха да стават учители и...,, директори,,.
20
1
 
16
 
! Отговори
Червената шапчица преди 3 години
Според кумчо вълчев, са "възстановили авторитета на учителите", обаче резултатът от образователната система, който се вижда всяка година на аборигенските балове, е потресаващ.
19
2
 
21
 
! Отговори
Даскал преди 3 години
Нищо не сте възстановили, а след като вдигнахте заплатите- кьораво, куцо и сакато се юрнаха да стават учители. Жална им майка на учениците и на малцината читави специалисти, останали в професията.
18
4
 
13
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Вълчев, бягай да почиваш в МИР че вече никой не може да те диша. Трябва само да ти е ясно, че само твоята мазнотевица те спаси да не изхвърчиш от топлото кресло тези 4 години. Но дори и твоя кумир да спечели пак изборите, ти няма да си на този стол. RIP *** Вълчев
17
1
 
17
 
! Отговори
тъй тъй преди 3 години
Айде сега да си приказваме празни приказки!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам хора, които преди време са били учители за кратко и ми казват, че никога не бих се върнали, защото децата са Едеоти. Просто не си струват нервите. Иначе има разни частни "церители", които една учебна година могат да ти я предадат за три години.
15
8
 
0
 
! Отговори
Ученик преди 3 години
Да така е .
14
2
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
СТИГА С ТИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛОЗУНГИ ВЪЛЧЕВ! ПОЧВАЙ ДА МИСЛИШ АКО ИМАШ С КАКВО!
13
8
 
13
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
П_лазмодий хвани се скрий някъде, че немога да ви дишам вече. Образователната система е направена децата да се побъркат.В момента ДО обучение е направено, така че голям човек да се побърка. Учителите си правят каквото си искат, пишат на децата масово отсъствия, за да си избият комплексите.Час 20 мин. почивка 30. час 20 почивка 40, час 20 почивка 2 часа.Даскалите по физическо се чувстват ненужни, понеже учениците не влизат в в онлайн Meeting-a да друснат едно хорце и пишат отсъствие.
12
5
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ти сериозно ли си вярваш? Родителите станаха учители.
11
3
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Точно така! Петилетката за 4 години! Венсеремос!
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЛУПОСТИ
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пинчер фани се скрии па се търси бе. Детето ми в 4 клас учи задачи които аз съм ги учил в 10-ти клас. Това ли вие образователната система бе Пинчер. На изборите ще те пратиме да дробиш зейе на макятиупутката.
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да се хвалиш след като си съсипал цялата учебна година и в момента съсипваш следващата е висша форма на наглост.
7
4
 
21
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тоя кога ще се научи да говори литературен български?... министър на образованието бил... политкоректен ***!
6
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"През изминалите 4 години възстановихме авторитета на учителската професия."Oxлюв, защо не споделиш в детайли кое точно му е въстановеното на авторитета им?
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, все едно чета хороскоп! Общи мъгляви приказки валидни за всички, в които всеки може да намери по нещо вярно. Май човекът си е сбъркал професията. Много щеше да му върви като астролог.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исках да кажа обещават 1000 лева минимална заплата в края на следващия мандат Не чувам нищо от другите партии за доходите
3
12
 
21
 
! Отговори
Обратното преди 3 години
Не,брат'чет. Само им вдигнахте заплатите и печелите електорат.Малките келешчета имат всички права да им трошат нервите и учителите си траят заради парите, щото преди за малко пари пак ги търпяха.Грешни са ти представите за авторитет.
2
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно , направиха заплатите на учителите 2 пъти по- големи от тези на полицаите ГЕРБ обещават 1000 лева /500 евро / в края на следващия си мандат Така че мисля пак да гласувам за тях