МОН поръчва 24 500 таблета за новата учебна година

Откритата днес процедура е с прогнозна стойност 4,5 млн. лв. без ДДС
13 авг 2021 11:51, Петя Славова
28
МОН поръчва 24 500 таблета за новата учебна година
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за закупуване и доставка на 24 500 таблета за обучение от разстояние в електронна среда. Те ще бъдат с операционна система Android.

Устройствата ще са подходящи за оборудване с карти за безжичен интернет. През миналата година МОН даде възможност на директорите да купуват такива карти с реализираните икономии от бюджетите на училищата.

Още по темата

След решението на правителството от началото на тази седмица за осигуряване на допълнително финансиране МОН вече поръча 15 500 преносими компютри, таблети с Windows и хромбуци по действащи договори. Очаква се те да стигнат в училищата до началото на учебната година. С таблетите по обявената днес обществена поръчка ще се покрият изцяло заявените от училищата потребности от допълнителни устройства.

Откритата днес процедура е с прогнозна стойност 4,5 млн. лв. без ДДС. Документи за участие в нея се подават до 25 август т.г. Очаква се договорите за доставка и поддръжка ще бъдат сключени до края на септември, а таблетите да бъдат доставени в училищата през октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ухаа 1 милион Евро някой е гушнал и е купил Люг Мунг Хъ на цена 1000 лв за 10 килограма. Да ви е честито чалга ефенди и неговите трактористи.
21
1
 
3
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 2 години
Ромале-джавале ще облажат !!!!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бъде въведено ОЕСР и във всички частни училища, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, както е в държавните училища! Миналата уч.година, създадохте големи проблеми на деца и родители, частните училища отказваха ОЕСР, а това е вид неравнопоставеност и дискриминация към ученици!!! Условията за всички ученици трябва да са еднакви!!!
19
0
 
9
 
! Отговори
Marwin преди 2 години
Да не ви плаша но с тези таблети homo idioticus само ще затвърди потенциала си. Умните ще са умни и без таблет, а за останалите ще е мал0умно браузване (пасене) в интернет.
18
1
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Те изпуснаха на цяло едно поколение 1 година и половина от образованието, сега се сетиха да купуват таблети на децата. След 2-3г същите тези деца като ги пратят на външно оценяване след 4-ти клас ще се види че не могат да четат. За по-големите няма да коментирам какво ще излезе. Важното е такива лекари да не ни лекуват след 5г!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пландемията докара поредната икономическа криза. За едни блато, за други злато.
16
0
 
11
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Половината ми ги върнаха строшени. Няколко въобще не ги върнаха. Историята във върнатите свидетелства за сърфиране из порно сайтове - става въпрос за "ученици" в 7 клас. И компютри от НАСА да им раздадете - разбира ли *** от кладенчова вода. Устройствата се ползват за всичко друго, но не и за учене. И никой не може да ги накара да учат - собствените им родители нехаят, че им взимат даже и таблетите да си слушат чалгиите.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете коя е печелившата фирма.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички в изолация, да няма никаква сплотеност, само към екрана да сме превързани...какво става с нашата България?
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тревожно това с IT ,,образованието и като цяло. Важни са реалното общуване и качества - не да стагнират пред екрана децата. Ужасно.
12
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Учениците са 500 000 няма за всички :)))
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мхм и ще имат специален софтуер за обучение по машинно гласуване
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се учи явно дистанцинонно.
9
1
 
14
 
! Отговори
Това с таблетите преди 2 години
се оказа сладка далаверка. Учителка ми разказа, как в началото на годината раздават чисто-нови таблети и в края събират само счупени части от таблети.
8
3
 
6
 
! Отговори
ученичка с тесна п преди 2 години
е от къде и тия милиони бе ? нали Борисов е опоскал държавата . личното правителство на фигуранта раздава предизборно хазната .
7
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Каква марка са таблетите :)))
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво е това? Всички знаем, че се чака само да почне учебната година, да кихне 1 дете и да минат на т. нар. дистанционно обучение. На никой не му се работи и учи в тая държава
5
3
 
14
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Абсолютно пари хвърлени на вятъра. Дистанционно обучение повече няма да има. И от МОН го знаят много добре. Просто тука се оправдават някакви пари и други далавери.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Октомври таблетите, за Коледа космонафтите! Хайде, хаирлия!
3
2
 
12
 
! Отговори
uf преди 2 години
Демек...на15,09 отваряме, на 16.05-затварямеучилищата...щото видиш ли, децата санай-опасните чудовища и разпространителина заразата.

Спонсорирани публикации