Фандъкова: Учебната година в София навсякъде започва присъствено

"Важни са спазването на мерките и контролът", заяви още столичният кмет
15 сеп 2021 10:46, Ния Христова
14

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg   

"Всички училища в София откриват учебната година присъствено". Това каза в ефира на Нова тв столичният кмет Йорданка Фандъкова. 
 
Относно ремонта на Френската гимназия, тя обясни, че в момента се изгражда нов корпус, а в старата сграда се въвеждат мерки за енергийна ефективност. Учениците временно ще учат присъствено в сграда на НСА, която се намира в съседство.  
 
"Благодаря на ректора на НСА за това, че те помогнаха", каза Фандъкова.
 
Мерките срещу COVID се решават на национално ниво, изтъкна столичният кмет.
 
"За мен важното е спазване на мерките, контрол и акцент върху ваксинирането. Правим всичко възможно в общината", каза Фандъкова.  
 
"Софийският оперативен щаб продължава да работи. В него са директорът на столичната РЗИ, както и представители на СДВР", обясни още тя.
 
Фандъкова подчерта, че непрестанно се извършват проверки в градския транспорт в София, а екипите са двойно повече по нейно настояване, като през последния месец са написани над 200 акта.
 
"Като цяло впечатленията се, че мерките се спазват. Контролът е достатъчен", каза Фандъкова.
 
Кметът на София разкритикува уволняването на проф. Асен Балтов от „Пирогов”. "Това е неразбираемо и безотговорно. Да се отстраняват и сменят директори - разбирам. Но не гонете лекарите, те са важни в днешните условия", каза Фандъкова.
 
"Около 30% са ваксинираните срещу коронавируса в София", съобщи още столичният кмет.
 
Според нея страната ни значително се бави с Плана за възстановяване, което представлява проблем за общините. Фандъкова даде пример с изграждането на метрото. 
 
"Успях да убедя министрите, че е важно метрото да бъде съфинансирано от фонда, така както ЕС го разбира. Вече ще понеса риска и ще започнем изграждането преди да е одобрен Плана, но това е риск", каза Фандъкова.
 
 

14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Ау преди 1 месец
*** то имало и Данче фандък,къде се изгуби бе Данче гюлфиданче.при Боко всеки ден рязахте ленти,сега да не свършиха лентите,*** то и мандатите свършиха,но кюлчета и евра има още. идва видов ден за всички които окрадохте труда на народа български.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на първи октомври няма да има и места по стълбите на болниците !
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ще гласувам за петия и шестия мандат на Й.Фандъкова като кмет. Ще бъде построена ново метро, нов ремонт на Графа и ново справяне с мръсния въздух зимата. Ще настане нов разцвет и светло бъдеще
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фандъка е тотал щета. Когато и да се разкара, все ще е безкрайно късно!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая как се радва нали е учителка
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, даже и от снимките се вижда как се спазват мерките, а пък за френската не ми се мисли. Горките деца, хем ковид има, хем ще се разминават с майсторите, които са предимно от етноса, а те за маски и дезинфекция не са чували.
5
1
 
5
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 1 месец
Не знам как се прави проверка в градския транпорт.Аз пътувам с две линии и от лятото досега не е минавал никакъв контрол.Седят си без маски и не им пука.Но тя нали пътува със служебна кола и няма как да е наясно със ситуацията.Що се отнася до Плана за възстановяване-прав е Пеканов,че не може по-голяма част от парите да отиват в София,а други райони да изостават.
4
0
 
7
 
! Отговори
Грешен словоред преди 1 месец
Правилното заглавие е - "Фандъкова: Навсякъде в София учебната година започва присъствено"
3
1
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Фен на чалгаря или форумец ня черепа?
2
1
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Айде издигнете алтернатива, примерно Луна или Преслава че да продължи промяната с пълна сила.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая сме шница като каква се изказва?Ааа забравих - учителница по руски.