Открити са сериозни финансови злоупотреби в образованието

В понеделник проф. Николай Денков ще даде брифинг
17 окт 2021 17:11, Нели Христова
55
Открити са сериозни финансови злоупотреби в образованието
Снимка: БГНЕС

Сериозни финансови злоупотреби е установил одит в сферата на образованието. Резултатите от проверката ще съобщи в понеделник министърът образованието и науката проф. Николай Денков.

През юли звеното за вътрешен одит на МОН заработи по комплексни проверки в Регионалните управления на образованието в Кърджали, Смолян, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Бургас и Пазарджик. Сменени бяха и началниците на РУО-тата - едни поради навършване на пенсионна възраст, други - дисциплинарно.

В Пловдив бяха установени необосновано и незаконосъобразно удължаване на договори и непрозрачност за плащане и липса на подписи при гражданските договори за стотици хиляди лева. В РУО-Видин пък бяха открити финансови и административни нарушения при сключването на граждански договори и договори с фирми, при отчитането на командировки и назначаването на пенсионирани директори на училища.


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Фишеци и балони предизборни ни заливат! Има си разследващи органи! Вие какво правите сега, това е интересно!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кога назначаването на пенсионирани директори е нарушение?! Наближават избори и започват да се появяват твърдения без факти.
47
1
 
5
 
! Отговори
До Само в у-щата ли? преди 1 месец
Не само там е така. Във всички наши научни институти и във всичките ни висши училища има колкото щеш хора на пенсионна възраст, които заемат щатни длъжности. Ако бяха ценни учени и добри преподаватели никой нямаше да има нищо против. Но проблемът се състои в това, че повече от 50% от кадрите на БАН просто дремят на заплата и не работят нищо или почти нищо, а по ВУЗ-овете се подвизават мрънкачи, четящи стари лекции от времето, когато те са били студенти още в годините на социализма.
46
0
 
8
 
! Отговори
Само в училищата ли? преди 1 месец
Да бъде направена проверка и в Икономически Университет Варна. Защо намалиха заплатите на преподавателите? Защо въпреки допълнителното финансиране през тази година за увеличаване на заплатите, преподавателите получиха 0 увеличение. Къде отидоха парите? Въпроси без отговор.
45
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
и аз така си мислех,колко милиона открадна ДЕНКОВ ще лежиш за милион по година
44
2
 
7
 
! Отговори
Грипен Великолепни преди 1 месец
Братя лентяи и проста...ци, номерът ми е ясен - питайте комисията и те ще ви креснат в хор КОЙ е МОЯТ номер, ама КАКЪВ номер съм ви скроил - вече видяхте с цените донякъде, и още по-хубаво ще ви спретна! Още не сте ми видели всичките коремни, нито пък превъртанията на греда - ееех, какво още могааа!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм алфата и омегата на ИСТИНАТА, анти-корупцията и Царят на лъжата! С помощта на Киро Келепиро детронирах Крушовицата и Галевицата от троновете им на национални лъжкини, и си оставам Първио Лъжец на пРЕЗИЛдентската монархия! Небето е нам-си-там-кво-си, а водата е мокра - да живее коМУНЬОИСТИНАТА!
42
4
 
4
 
! Отговори
Грипен Великолепни преди 1 месец
ПЕТ години работя усърдно с армано-прокопчовската всеобща национална ПРОПАГАНДА за ВСЕВЛАСТИЕТО си, изчегъртах боковците, и преврат си спретнах - е, какво повече искате?
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След ПЕТ години пРЕЗИЛдентска кампания на люто плюене и съсипия, нима може да има някой, който да НЕ гласува за мен, мУнча? Анатема, бе, анти-мондрьовци такива!
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да НЯМА компромати, ей, нЕма лабаво! Ние от пРЕЗИЛдентството досега ви заповядвахме: разделяйте се кой как може, сега пък ви нареждаме - съешавайте се пак кой как може - но само в името на мОндрьо Решетников, и в името на гибелта на малцината, които сме останали българи. Да си останем тук не за друго, а за да гласуваме ОБЕДИНЕНИ за коМУНЬОизЪма и собствената си гибел! КАЗАХ! - рече ***.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей, какви хубави времена настанаха - свобода на коМУНЬОмутренско слово отвсякъде, грипльо Решетников е и бащица, и майчица, сметките за парното, тока и чиливизията са ми само от 2/3 от заплатката, и ми остават 130 лв. за поминък! Ех, какъв живот - да живее коМУНЬОизъма и фуражката на ЧерепизЪма!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махнете делегирания бюджет и погледнете ДИСЦИПЛИНАТА! Един ХУЛИГАН трябва да бъде ИЗКЛЮЧВАН от училището а НЕ преместван! От ТРИЙСЕТ години СЪСИПВАТЕ самата идея за просвета, ЧОВЕЩИНА и МОРАЛ, пък после се сърдим, че произвеждате на конвейр неграмотни простаци, които си избират разни слаФчУфци и мунчоФци да бранят сметките ни за тока - маймунеци в очите на цяла Европа!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е защото МОН се напълни с партийни калинки, който никога не са били учители и нищо не разбират от образование. Но затова пък, много разбират от крадене.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Давайте компромати, в кампания сте , нищо че вече мрем като мухи , а децата при 500 трябваше да са вече онлайн, сега се изметнахте на 750 на 100К, защо бе, не ви ли стига тази бройка насила заразени деца, родители, учители, още болни ли ви трябват и то чрез децата, срам от Бог нямате?! А после искате да гласуваме, дадохме ви власт, а ни излъгахте, пълно разочарование!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрън, дрън, защо ги откриват сега? С предизборни глупости ни заливат, непрекъснато!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продавали са дипломи на едро! :)))))))))))
33
13
 
15
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
Герб така работи - лев за образованието два за джоба
32
0
 
8
 
! Отговори
Уточнение преди 1 месец
До Анонимен Много си прав, ама да се обръщаш тук към министъра е все едно да подсказваш пред телевизора на вратаря н афутболен отбор в кой ъгъл да скочи при дузпа. Тия не четат, тия само говорят.
31
0
 
11
 
! Отговори
Тралала преди 1 месец
Оня от Екогласност каза, че служителка от МОН е идвала при него да води преговорите за Петков и Василев. Те сега това работят
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак муньовите лъжи. Нищо не сте доказали досега, само хвърляте заглавия.