Стаматов: На прага сме на сериозна образователна криза

Дистанционното обучение е достигнало предела си според него
21 окт 2021 11:56, Елка Василева
51
Стаматов: На прага сме на сериозна образователна криза
Снимка: архив, БГНЕС

"Намираме се на прага на сериозна образователна криза, която ще им се стори като шега на управляващите на фона на това, което ни заобикаля в момента“, каза в пред bTV Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119-о училище в София.

По думите му дистанционното обучение е достигнало предела си и всеки следващ ден с него не е добър за учениците.

Още по темата

Според Стаматов, ако зеленият сертификат беше въведен и за учебните заведения от днес, това би довело до няколко дни липсващи учители и проблеми в учебния процес.

„Щеше да е трудно учителите и работещите в училищата да покажат своя сертификат, при положение че и системата се срива“, съгласи се Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“.

„Отлагането на зеления сертификат беше най-мъдрото решение, което чухме от министъра във вчерашния ден“, смята Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютни лицемери! Ако толкова им пукаше за средното образование досега можеха да са го реформирали - да го дигитализират, да има учебни таблети, компютри за децата, интерактивни дъски, мотивирани и обучени на последните технологии преподаватели, със съвременна учебна програма, която ги учи на нещата, които ще им трябват в живота, без тежки раници, пълни с десетки учебници (за да усвоят едни пари едни издателства), да са им осигурили нормални условия (тоалетни, хигиена и т.н.).
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да влезнеш в криза ,след ,като не си излизал от нея !?Поне ,от 39 години насам !
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по-ясни, точни и последователни са препоръките на здравните власти, толкова по-голяма е вероятността обществото да ги следва. От съществено значение е и то да вярва в хората и институциите, които ги изготвят.За съжаление у нас нито инструкциите са и точно и последователни, повечето се изменят по няколко пъти дневно, нито хората вярват в институциите.
11
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
връщайте децата в училище, само на тях посягате щото не могат да се защитят и да ви гласуват на избори
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, защо преди да се борим за образование и грамотност не се борим за здравето на децата. Не мислите, че здравето е в основата на всичко. И всичко останало е негово производно!?
9
17
 
19
 
! Отговори
Криза преди 2 години
Образователната криза, вече е факт, 5 срока се обучаваме по този начин.За пореден път се показа и доказа, че се държи на неграмотността и че на тази държава деца не и трябват
8
10
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Абе всъщност Борисов си каза ясно: целият му евроатлантически матрял е про'ст. И тро'лякът му във форума го доказва с всеки пост.
7
11
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Калеко Алеко/5"То да беше само образователна, кризата в която ни вкара радевата" - да не се обидиш: и на тебе Борисов ТИ каза, че си про'ст!
6
9
 
9
 
! Отговори
-|- преди 2 години
... Съюза на работодателите в системата на народната просвета ...Колко работодатели има в случая освен държавата.Това съюз на бордовете на директорите на частните училища ли е?
5
17
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Истината/1"Некадърното управление на фигуранта хвърли България в тотална криза! Енергийна, здравна, икономическа, образователна.." - Борисов правилно ТИ каза, че си про;ст.
4
14
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
То да беше само образователна, кризата в която ни вкара радевата Хунта е тотална и повсеместна, а радевата зима в която рязко навязохме е на път да премине в ледников период, ако на ескимосите които гласуваха за фигуранта не им просветне ... !!!
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що? да не би при предишните шмекери да не беше същото евроатлантици продажници
2
11
 
16
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
С изчегъртването докъде я докарахме?
1
20
 
20
 
! Отговори
Криза след криза преди 2 години
Радеф, да плюеш по Бойко не е като да управляваш, а ?