Без тестове за COVID в индивидуалните часове и изпити в училище

МОН: Промяната влиза в сила от днес
1 дек 2021 13:02, Анисия Иванова
3
Без тестове за COVID в индивидуалните часове и изпити в училище
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Учениците вече могат да посещават индивидуални часове и консултации в училище, без да бъдат тествани за COVID-19. Промяната влиза в сила от днес, съобщиха от МОН.

По същия начин ще протичат индивидуалните изпити за оформяне на срочна оценка, индивидуалните писмени и практически изпитвания за текуща оценка или промяна на оценката, приравнителните изпити, както и тези за валидиране на компетентности, придобити по време на ученето. Тестове няма да се изискват и при индивидуалните дейности за подкрепа за личностното развитие.

Това е записано в актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа. Промените са в синхрон със заповедта на здравния министър от 26.11.2021 г.

Занятията ще се провеждат присъствено, но без да се допуска смесване на учениците от индивидуалните консултации с тези, които вече учат присъствено. Учениците, които се тестват два пъти в седмицата или имат зелен сертификат, могат да провеждат часове по спорт във физкултурните салони.

При провеждането на групови извънкласни дейности и занимания в училище се допуска смесване на ученици от различни паралелки, само ако те са тествани или имат „зелен сертификат“. Учениците могат да продължат да посещават практически обучения във фирми при спазване на противоепидемичните мерки и условията на труд в предприятията.


 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тестовете ще доведат до ваксини.А какво всъщност се търси с тестовете?
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво подкрепям ,пускайте и отваряйте всичко .Който го е страх да се скрие в мазето и да трепери ,няма заради шепа хипохондрици да съсипвате всичко !Аз по цял ден обикалям като развинтена св-и-ня ходя в най-големите хипермаркети ,дишам свободно и пак нищо ,със свещ го търся вируса ,няма и няма бе,неваксиниран съм.
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При тази заболеваемост и при наличие на нова мутация на вируса, да пускате без тестове е безумие, липса на всякакъв здрав разум!!!