Онлайн училището: Учителите - все по-изобретателни, децата - все по-разсеяни

Да се обърне по-голямо внимание на физическото възпитание и спорта
1 фев 2022 17:30, Анисия Иванова
40
Онлайн училището: Учителите - все по-изобретателни, децата - все по-разсеяни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Форматът на дистанционно, онлайн обучение вече не е непознат, нито за учителите, нито за учениците. Справяме се еднакво добре, както с него, така и с варианта на физическо присъствие. Какъвто и вариант да бъде избран след ваканцията, ние ще се справим адекватно, както сме го правили вече в продължение на две години. Това каза Георги Станев, преподавател по история в столичното 18 СУ "Уилям Гладстон", в предаването "Смарт час" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Тепърва предстои да се реши дали след ваканцията обучението ще бъде на ротационен принцип, дали ще е във физическа среда, или ще продължим онлайн обучението. Предвид обстановката, която виждаме, че всеки ден е динамична и различна", допълни гостът.

По думите му около 20-30% от учениците са липсвали в класната стая преди ваканцията. "Голяма част от тях избираха да запазят личното си здраве и това на семейството си, като участват онлайн. Нещата опират до индивидуален избор, но имаше и доста заболели".

Пропуснатият материал ще бъде преструктуриран и наваксан успешно, "ако има мотивация от двете страни - от учителите и от учениците", включително и чрез качване на допълнителни материали в платформите на училищата, обясни гостът. Според него онлайн обучението предоставя различни възможности - то е изключително гъвкаво и смисълът е всички да можем адекватно да се възползваме от него.

Демотивацията е един от основните проблеми в образователния процес и при връщането във физическа среда учителите прилагат множество иновативни подходи, които са използвани в онлайн обучението и се пренасят успешно в класната стая - графични изображения, видео уроци, виртуални разходки, интерактивни дъски и др.

Необходимо е да се обърне много по-голямо внимание на физическото възпитание и спорта, за да се преодолеят негативните ефекти на дистанционното обучение. Това ще повлияе върху дисциплината в учебния процес, която е едно от най-големите предизвикателства при връщането на децата в класните стаи, сподели гостът.

Вижте целия коментър във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
9
 
! Отговори
До14 преди 2 години
А моята братовчедка учи онлайн медицина, но е доброволец в Ковид отделение
14
3
 
12
 
! Отговори
КОВИДАРИЗЪМ преди 2 години
Една от най-разпространяващите се религии на нашето време е Ковидаризъм.Техни Апостоли са Витанката и Кучно. Има 3 стълба в тази религия. А тя е да си набиеш 2 дози ваксини + Бустер. За най-вярващите се дава Зелева хартия.
13
1
 
16
 
! Отговори
ОНЛАЙН ДОКТОР преди 2 години
Моят братовчед вече втора година учи за лекар. Като през 80% от времето е онлайн. Не знае какво е лекция на живо. Пародия !
12
1
 
12
 
! Отговори
Lan преди 2 години
А защото иначе е много лесно - над 40% от младите учители се отказват преди да направят две години учителски стаж...:) Как върви при работниците?
11
0
 
6
 
! Отговори
Lan преди 2 години
:) Чакай, да не си пропуснал да учиш, когато е било времето? Ако не си - след почти всяка една магистратура, можеш да изкараш квалификация за учител. Дето се вика, за една година ще си готов!
10
2
 
7
 
! Отговори
Lan преди 2 години
10, ами хайде! :) Какво само приказваш, стани! По принцип в момента на нормален щат трудно ще ги вържеш...ама току-виж ако все пак го има това последното увеличение, ще ти се получи, почти!
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Lan - Бих станал учител и за 1500 лв заплата ,като знам колко часове отработват за една учебна година .
8
1
 
12
 
! Отговори
Lan преди 2 години
:) A ако ти се струва много непосилно - влез в някой час. Има кариерно ориентирани часове, да разкажеш на децата какво работиш, не боли! :) После пак ела и дай мнение за работата на учителите, барем малко да си подготвен.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разсеяни са децата на продавачките, касиерките и берачите на малини. Моите знаят какво се прави, за да не си аутсайдер в живота. Учи, маме, да не работиш.
6
3
 
13
 
! Отговори
Lan преди 2 години
4, стани учител, никой не те спира! :) И да почерпиш после с двата бона, но когато ги получиш!
5
4
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Който иска да учи присъствено и онлайн ще полага усилие да запомни преподаваното от учителя ,важно е самият той как поднася информацията .Да не се сърдят преподавателите ,но май започнаха през пръсти да го карат с дистанционното час да мине друг да дойде.
4
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това не мога да го проумея: работник в производство бачка на машина 8 часа за 800 лв., за да внесе данъци на държавата, за да може даскалите да вземат по два бона минимум, докато си седят вкъщи на топло и решават судоко. Имам познати онлайнучители. Така ли е справедливо?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 И по ваше време ли беше така, че не сте си научили правописа? УзОрпирали? Браво! Кой е виновен за това пък?
2
12
 
11
 
! Отговори
Добре, че има деца преди 2 години
та да има кого да обвиняват за некадърността си! Хората, които са узорпирали професията "учител" масово са тотални некадърници! За това децата са разсеяни! Единственото, което правят е да прибират едни пари! НЕЗАСЛУЖЕНИ!
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички заедно са все по- мързеливи!