БАБХ проверява училищните столове и бюфети

Инспекторите следят правилното съхранение
5
БАБХ проверява училищните столове и бюфети
Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните започва проверки в училищните столове и бюфети във връзка с началото на учебната година.

Инспекторите ще проверяват от 14 септември до 14 октомври 2022 г. всички столове, бюфети и обекти по Закона за храните на територията на училищата в цялата страна.

Ще се проверяват произходът и правилното съхранение на суровини и храни; сроковете на съхранение на храните; спазването на изискванията за предоставяне информацията за храните на потребителите, етикетиране и др., уточниха от БАБХ.

При проверките ще се следи наличните храни да отговарят на изискванията на Наредба № 2 от 20 януари 2021 г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, училищните столове и обектите за търговия на дребно на територията на училищата и на детските заведения, както и към храни, предлагани при организирани мероприятия за деца и ученици.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: училищехраниБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Доста работа ги чака, навсякъде е отврат. Представям си в детските градини какви помии дават. Учениците нагъват само дюнери и чипс, каквото и да проверяват, от там да почнат. Те на 30 ще са със поне 2 хронични заболявания. Голяма превенция им правите. Това само от храната, изключвам дрога, цигари, алкохол.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата логика им е сбъркана на тези , един чипс ако е правилно съхранен - трябва ли да бъде продаван в ученически бюфет ??? Уж искаха да забраняват вредни храни , но нейсе.
3
1
 
2
 
! Отговори
Няма нужда преди 1 година
Аз ще им кажа на бабх - храната е гадна и скъпа, и децата не я ядат. А пък вие си изследвайте дали е безопасна. То и сеното е безопасно, ама не става за обяд на дете. Затова да бъдат така добри да осигурят места, където децата да си ядат храната от вкъщи, която масово си носят
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас, а колко сандвичи правят в училищните бюфети от мезета! Консумиран салам го слагат в сандвичите. Ужас!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото МВР проверяваше такива като Семерджиев