Стаматов: Важно е е-дневниците да работят от първия ден

Дистанционно обучение заради отоплението не е вариант
Обновена: 14 сеп 2022 09:27 | 14 сеп 2022 09:23, Анисия Иванова
9

На прага на новата учебна година образователното министерство въвежда временни противоепидемични мерки в детските ясли, градини и училища. Те ще действат от 15 септември и ще продължат до 16 октомври.

"В заповедта на Министерството на здравеопазването словосъчетанието "при възможност" е повторено 10 пъти и това дава много по-голяма гъвкавост. Това създава малко по-либерално усещане, което в ситуацията с Ковид-19 ни подсказва, че животът и здравето е много важен за всички", коментира председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-о училище в София Диян Стаматов в "България сутрин".

Още по темата

Той добави, че ролята на учителя е да напомня постоянно на учениците, че е добре да не са много близо един до друг и да проветрява класната стая. Според него с тази заповед Министерството напомня за съществуването на Ковид-19, но казва, че опасността е сравнително малка, защото няма повсеместни мерки.

"МОН сподели, че 98% от училищата в страната са готови за началото на учебната година. Няма притеснения. Подготовката върви в нормален ритъм. Всичко е в ход. Основното, за което постоянно си говорим, е ще имаме ли средства за отопление и ще има ли отопление. Министърът на образованието заяви много ясно, че няма да има затворено училище, тоест навсякъде има готовност при необходимост за финансова подкрепа", каза Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че не е вариант да се мине към дистанционно обучение заради високи разходи за отопление. Той добави, че всички усилия, особено на управляващите, трябва да бъдат насочени към възможност за подпомагане на всяко училище и детска градина.

Стаматов отбеляза, че електронната система за образованието не работи в нормалния си ритъм, но е по-важно синхронизацията на системата да заработи от първия учебен ден с електронните дневници, защото ако не тръгне, ще се получи казус с информираността на родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ден без тази директорка,бойковата масажистка.
6
0
 
2
 
! Отговори
Нов световен ред преди 1 година
Важно е, разбира се... Разбрахте ли за новата система НЕИСПУО, в която всяко дете ще има собствено досие с всички данни за него, включително и такива, нямащи отношение към образованието и това досие ще е видимо за всички институции? Важно е да са прономеровани, прошнуровани и всички под наблюдение и контрол. Честит ви Нов световен ред.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕЯН СТАМАТОВ - ЛЮБИМЕЦ В ГЕРБ. ТАМ ИЗДИГАТ САМО ТАКИВА ДЪРДОРКОВЦИ.
4
0
 
5
 
! Отговори
Абориген Улуру преди 1 година
Ей,че досадник,добре,че не ми е директор.
3
1
 
7
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 1 година
Този е общински съветник от ГЕРБ.Смени се правителството и почна да го напада.А същият беше направил една стоичка "изолатор" за болно дете.Как ще се чувства то там,нямаше значение за д-ра,важно е да се подмаже на Началника.Ама пак никой не пита.Журналистите и техните шефове са късопаметни.Все едни и същи д-ри по телевизията.Защо спря конкурса за д-ри?За да не бъдет изхвърлени герберастите.Ей, и тези уж възпитават учениците да имат гражданско съзнание,по-скоро как да се мазнят на по-горестоящия
2
2
 
7
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
*** защо ни го набутват всеки ден. Управлява второразрядно училище, което е най-известно с факта, че там е учил Пеевски ( да се свети маслото му).
1
2
 
5
 
! Отговори
Хахахахаха преди 1 година
Тоя пак ли?