Заведенията в Банско препълнени за студентския празник

Над 14 000 студенти от България и Гърция ще празнуват
7 дек 2022 10:37, Анисия Иванова
15
Заведенията в Банско препълнени за студентския празник
Снимка: БГНЕС

Над 14 000 студенти от България и Гърция  ще празнуват в Банско - от днес до 10 декември, по данни на туроператорските фирми. Цените на нощувките са по-високи, а в заведенията вече няма места.

Българските студенти са направили най-много резервации за 7-ми и 8-ми декември, като са заявили това чрез туроператорски фирми. Те пък отчитат в пъти по-голям ръст спрямо миналата година, обясни Евгени Ватев.

"Очакваме някъде около 7000 човека. Три пъти е ръстът спрямо миналата година при нас. На 7-и, 8-и, 9-и и 10-и декември заведенията в Банско ще бъдат на пълен капацитет, даже препълнени", каза той пред БНР.

По думите му най-предпочитаните пакети са за две нощувки със закуски и празнична вечеря. По-големите хотели са организирали и диджей-парти за празника. Цените не са поскъпнали драстично.

"Забелязва се някакво поскъпване, но то е в рамките може би на 10-20%, в зависимост от политиката на хотела", каза той.

Втората вълна ще бъде на 9 и 10 декември, когато празнуват гръцките студенти. Те са направили резервациите в Банско чрез гръцки туроператор. "Между 5 и 6000 се очакват", уточни Ватев.

От фирмата-концесионер на ски-зоната съобщиха, че пускат кабинковия лифт за празника на студентите, но уточниха, че в планината все още няма достатъчно сняг за каране на ски и сноуборд.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Герка преди 1 месец
Напълно очаквано, бил съм на 8 декември в Банско, ами заслужава си, супер е.
9
3
 
1
 
! Отговори
111111111111111 преди 1 месец
Как госпожо Лена от компютъра си прецени кой е наркозависим и кой не.С какво право лепиш етикет на 14 000 хиляди студенти без да познаваш нито един.Или просто завиждаш, че не нямаш възможност да си там
8
3
 
4
 
! Отговори
Лена преди 1 месец
нар ко за ви си мите от цялата държава под камуфлажа на "празника" отиват да се унищожат
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От къде има ганюто толкова пари за разни заведения,механи нали е най бедният нещастен в Юропа
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е лошо полицията да понаобиколи заведенията и ще види какъв урожай ще събере,ама да не ги предупреждава,като при последната акция.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано си изкарате един незабравим 8 декември, който да е с купон до зори. Прекрасна природа с особено интересни места и чист въздух.
4
3
 
4
 
! Отговори
БЕДНА БЕДНА БГ преди 1 месец
кой ли те в тая робска люлка люлее ?
3
3
 
18
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Банско не е особено интересно място. Село със селтици, дъртите са пияндета, младите - пияндета наркомани. Ден година храни :)
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изхарчва 5-6 бона за образование от на тати паричките взима си дипломата, слага си я в чекмеджето и след това става склададжия или шофьорче бус.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беден е народа, за това.