БСП ще проведе референдум относно джендър идеологията в училищата

Нинова: Имаме момчета и момичета вкъщи и сме майки и бащи
11 фев 2023 19:47, Анисия Иванова
206
БСП ще проведе референдум относно джендър идеологията в училищата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Конгресът на БСП възложи на Националния съвет на партията да започне организацията на национален референдум във връзка с "джендър" идеологията в училищата.

Предложението беше направено от плевенски социалисти, които изразиха безпокойство от зачестилите опити за проникване на тази идеология в училищата. В името на нашите деца и защитата на християнските ценности и семейството предлагаме Конгресът да вземе решение за иницииране от БСП на национален референдум "за" или "против" "джендър" идеологията в училищата, каза Стефан Бурджев от името на плевенските социалисти, автори на идеята.

Започваме работата по организирането на референдума, заяви Атанас Зафиров, ръководещ заседанието на Конгреса.

В изказването си пред Конгреса преди това лидерът на БСП определи Истанбулската конвенция като заплаха пред българското общество и семейство. Тя добави, че се оказва сериозен натиск върху БСП от страна на ПЕС за нейното приемане.

Още по темата

Нинова посочи, че има проблем с Партията на европейските социалисти що е модерно ляво. По думите ѝ те припознават Истанбулската конвенция и "третия" пол.

"От години сме подложени на огромен натиск, ние от БСП да приемем Истанбулската конвенция като модерна лява идеология", каза Нинова и коментира, че това не е спряло скритото и подмолно прокарване на "джендър идеологията", докато се стигне до решението на Европейският съд по правата на човека, който я приема за допустима в училище.

"Докато съм председател на БСП няма да се предадем на този натиск. Като ме смените някой ден, правете каквото решите. Но дотогава ще отстоявам с всички сили, и съм сигурна и от ваше име, че имаме момчета и момичета вкъщи, и че сме майки и бащи", каза Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неграмотни цалкари, воглаве с госпожа Лъжа Импексова.
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шапка и свалям на Нинова!
146
1
 
10
 
! Отговори
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗ преди 1 година
ДЖЕНДЪРСКАТА ИДЕОЛОГИЯ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ Е ОБЩЕСТВЕНА ПОРНОГРАФИЯ!!! ЗА ПОРНОГРАФИЯ НАКАЗАНИЕТО Е ЗАТВОР,А ЗА ПРОПАГАНДА В УЧИЛИЩАТА - ЗАТВОР В ТРОЕН РАЗМЕР ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ВЪРХОВНИТЕ ИНИЦИАТОРИ!!!
145
6
 
5
 
! Отговори
Лъчо преди 1 година
Тези намъгнитени и корумпирани проруски комунисти ще се борят с вятърните мелници.Пази Боже!
144
1
 
4
 
! Отговори
До 178 преди 1 година
Много сте прав. Бездушието в едно общество е също признак на липса на морал.
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме някаква сбъркана нация! Някакъв странен мазохизъм имаме, щом толкова много години търпим хора, които ни управляват и водят към ужасен провал и продължаваме да си седим в тъмните дупки и да се правим на ударени, все едно не живеем в тази държава. Докато спим дълбоко, без да се намесим ще стигнем дъното и ще ни заличат. И ние ще продължим да си мълчим! Защото сме слаба нация! Без посока, без надежда, без морал, без нищо! Съжалявам , но е така!
142
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Популизъм. Няма това да ви вдигне процентите, г-жо Нинова.
141
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, всички говорят преди избори това, което хората искат да чуят. Референдум за пендерунгодайчовската идеология, за еврото, за НАТО... И като вземат власта забравят всичко, почва се едно "папа- ***" и това е то. Така е от 1944г. чак до сега, и нещо ми потсказва, че и сега така ще продължи, докато не получим четирите танкера ефтин американски газ, които Киро каза да чакаме. Като дойдат тези 4 танкера, тогава и ще се оправи България. Така мисля аз.
140
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обещавам на Нинова, че всеки ден ще я посещавам на свиждане в затвора, ако успеят да я осъдят! За какво ляво говорят от ПЕС и БСП? Нали Маркс и Енгелс идват от Западна Европа! Какви леви са тези? Ляв е Ленин! За да вмесем малко яснота в полемиката! Години, не вече столетия лъжат пролетариата (разбирай пролетите) и той се радва! Доктрината Маркс и Енгелс работи до ден днешен! Интересното е кой я разпространява!
139
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще се изсипят всички неправителсвени организации в ТВ студията и ще почнат (да насаждат Г. ей пропаганда) ръсене на мозък. Джордж Сорос в действие
138
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно е либе, за китка!
137
2
 
20
 
! Отговори
Този път браво преди 1 година
Не съм фен на БСП но ги поздравявам за това решение. И други партии са на същото мнение, обаче не смеят да гъкнат, защото от Козяк веднага ще им бъдат изпратени "съветници" като Мони Паси да ги наклепва по всички медии как трябвало веднага да си подават оставките и как смеят да говорят. Така например Стефан Янев, като опитен офицер спомена че операцията в Украйна е СВО и....Вечерта по телевизиите Мони Паси (интересно като какъв) беснееше защо Стефан Янев още не е уволнен и то на момента !??
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако психолога не е бил в института на БКП, не ми го хвали.
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Често ми се привижда едно, пък се оказва друго.
134
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според БСП не може да има други идеологии освен комунистическата идеология.
133
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е най-главният проблем в България?
132
1
 
6
 
! Отговори
В. преди 1 година
Сигурно са проучили учебни програми и помагала. Онзи ден имаше изказване на образователни кадри по повод на ранното детско училище. Фразата беше "две годишните деца се справят добре".
131
13
 
7
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 1 година
И какъв ще бъде въпросът? А наясно ли са хората какво ще рече ,,***"? Със сигурност и Корнелия не е съвсем наясно, а и всъщност ѝ е все едно, но важното е да се представя за защитник на ,,традиционните ценности". Този театър Путин вече го игра в Россията, а тук Сидеров и Копейкин отдавна го копират. Корнелата малко закъсня, но пък ще прави референдум. Чудя се кой нормален човек хваща вяра на тези евтини номера...
130
12
 
6
 
! Отговори
absurd преди 1 година
БСП мисли за народа , а десните партии за бизнеса,а бизнеса за пари е готов да продаде и предаде народа.
129
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко са леви и социалисти тези които вчера на пленума напълниха цял паркинг с коли по над 100к евро? Продължават си както през комунизма всички сме равни ама някои са по-равни и само използват и манипулират хора които вярват в нещо което е нереално.