метът на ƒупница иска проверка в гимнази€та на изчезналата »вана

“рети ден издирват 17-годишното момиче, засега без резултат
ќбновена: 25 фев 2024 18:34 | 25 фев 2024 18:13, јниси€ »ванова
33
 метът на ƒупница иска проверка в гимнази€та на изчезналата »вана
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ќ€ма резултат от издирването на изчезналата в четвъртък по об€д 17-годишна »вана от ƒупница, съобщи този следобед кметът на града ѕърван ƒангов.

“ой бе категоричен че "утре ще разпореди вътрешна проверка на гимнази€та, където е учило момичето, ще иска об€снени€ от директорката и психоложката на учебното заведение".

ѕричина са коментирите по мрежата и твърдени€та за недобро отношение към момичето и малтретиране от страна на съучениците ѝ. ўе се провер€ват действи€та на директора на учебното заведение, на класни€ ръководител и на училищни€ психолог.

—поред него цели€т ресурс на държавата се полза постфактум, посочвайки случаите със —ашко в ѕерник и този в ƒупница с »вана.

—поред кмета - ако има нарушени€ и те са довели, съзнателно или несъзнателно, до случващото се, то тр€бва да има наказани€. — доклада от вътрешната проверка ƒангов ще информира ћинистерството на образованието и –”ќ- юстендил

 метът об€ви, че за да не се стига до подобни инциденти, ще събере още в предсто€щите дни всички директори на училищата в ƒупница. ѕо негово мнение ние родителите, не само на момичето, а като ц€ло, са виновни за ситуации като с »вана.

ƒо момента издирването на момичето, което продължава трети ден, не дава резултат. ¬ търсенето се включват полицаи, жандармери€ и доброволци, провер€вани са множество места, както и районът, обрасъл с гора, храсти и трънаци между ƒупница и јћ „—трума“ но засега без резултат.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


33
ќще по темата: ƒупницапроверка»вана
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
31
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо гражданка»ћ≈ЌЌќ! ¬ днешно време тук и сега, н€ма деца.“ези деца които н€мат детство а телефони зомбирани и хората превърнати в студени роботи план на √осподарите които искат да управл€ват света.—амо че той се управл€ва от —Џ«ƒј“≈Ћя ќ“ Ѕќ√ » Ќ≈¬»ƒ»ћ»я ƒ”’ќ¬≈Ќ —¬я“ ќ“  Џƒ≈“ќ »ƒ¬јћ≈ ¬—»„ »  ј“ќ ƒ”Ў» ¬ ћЌќ√ќ“ќ ∆»¬ќ“» Ќј «≈ћя“ј.¬анга е казала че родителите са само канал 1 душа д а слезе на зем€та и от малки им се дава всичко децата н€мат морал ценности и не са учени на работа!
30
0
 
4
 
! ќтговори
гражданка преди 1 месец
Ќе може всеки да постав€ диагноза. »ма скромни и затворени деца ,но това не ги прави психично болни. ѕо-скоро тези които си позвол€ват лошо отношение към т€х имат психични проблеми,както и тези които гледат безучастно отстрани.
29
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕоредната глупост на демокраци€та е закриването на специализираните училища, където учеха деца със специални образователни потребности. Ѕезумно е да сложиш дете с психично забол€ване при деца без такива. Ќай-малкото е €сно, че ще има особено отношение, а в много случаи и тормоз и терор над слаби€. ј при това положение и без това крехката му психика ще се разклати съвсем. ƒано е живо и здраво детето...«а безхаберието на учителите просто н€мам думи!
28
0
 
15
 
! ќтговори
—имо преди 1 месец
—рам ме е от този лицемерен народ,който е щедър към богатите,но жесток към бедните и слабите.„есто срещано €вление,останало от комунизма и казармата да се тормоз€т по-благородните хора от простоватите и неуки членове на нашето общество и да се изолират от колектива като че ли вината е у т€х,ако се оплачат.» каква е тази измислена длъжност ,,училищен психолог"-човек без диплома по медицина,без научни познани€,незнаещ осн.термини от медицината,но с право да борави с детската психика,но на заплата.
27
0
 
3
 
! ќтговори
ћ'глата преди 1 месец
»х че клише със един кое си дете"работи психолог".Ќещо като" медийното пространство".
26
0
 
13
 
! ќтговори
јлекс преди 1 месец
“ормозили са го детето.» психоложката, и директорката не са пожелали да свършат нещо по въпроса.«амазваме случа€ и чакаме поредната заплата.
25
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо кога нискочели комунисти ще граб€т държавата и ще прав€т каквото си поискат с народа
24
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо –адослав ”спех! ƒано € намерите и да е жива!
23
1
 
14
 
! ќтговори
–адослав преди 1 месец
јз съм един от стотиците доброволци!¬се още сме в околностите на ƒупница с “ермо камери и фенери ,очила за нощно виждане,кучета....—леда н€ма ...мамка му!ѕродължаваме!
22
0
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”чителите побързаха да се презастраховат, че тормоз спр€мо момичето в училище не е имало... ќткъде са сигурни и как така прибързано и категорично прав€т из€влени€?
21
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ƒо јнонимен 2 ƒќ "умни€" 3 : Ќа мен не ми плащат 16 000лв. за да търс€ изчезнали деца, ясно??
20
1
 
9
 
! ќтговори
гражданка преди 1 месец
«ащо обиждате кмета??? “а ние си го избрахме с негласуването си. ƒано намер€т момичето живо и здраво и тогава родителите не тр€бва да мълчат.
19
12
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 мета изглежда е завършил килийно училище в затвора в Ѕобов дол. »здигнат от Ѕ—ѕ защото е неграмотен.
18
1
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒецата в училище са насилници спр€мо по-затворените и скромни деца,защото т€хното поведение се толерира от даскал€та . Ќо все пак нека да не постав€ме всички учители под един знаменател - сред т€х има и хора. ”чилището е важна институци€, ко€то е призвана да възпитава най -вече добри хора и да оказва помощ на децата и техните родители, а Ќ≈ ƒј —» »«ћ»¬ј ръцете ,правейки тези деца ненормални.
17
0
 
18
 
! ќтговори
јнгелина преди 1 месец
ѕричината е изроденото скотско общество ,което се възпроизвежда със същото- "децата "са насилници ,защото това наблюдават от възрастното население. ƒори различни форми на насилие се използват в инструментариума на институциите за саморазправа с неудобните и за дирижиране дейността на различни ќѕ√ ,на чи€то пирамида са тези ,чиито функции са "уж защита" правата на гражданите. “акъв ръководен порочен състав навс€къде формираха √≈–Ѕ/ƒѕ— и компани€.»зказването на класната ръководителка е"образец".
16
2
 
17
 
! ќтговори
гражданка преди 1 месец
«а даскал€та в това училище никога не е било приоритет отношението към личността на децата. „астните им уроци и частни€т им бизнес ги интересува са важните за т€х. ¬ момента ще се опитат дори да прехвърл€т изц€ло вината върху детето и милите му родители “ова е техни€т професионализъм
15
2
 
24
 
! ќтговори
Ѕай ѕешо преди 1 месец
 ъде са били даскалите? ћасово в Ѕ√ училищата даскалите толерират силните(гамените) и се прав€т че не виждат как н€кои деца са тормозени (психически или физически). Ќо за даскалите важното е, да не разсърд€т росителите на га~мените и заплатката да върви.
14
4
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒано намер€т момичето живо и здраво, това е най-важното. ќчевидно е, че детето не е било съвсем в ред с главата, от там и тормозът от глупаците в училище.Ћоша работа.
13
15
 
13
 
! ќтговори
‘изиономи€ преди 1 месец
—нимката на този кмет ни казва всичко......основно образование, партийно издигане,интелект на колхозник....
12
4
 
18
 
! ќтговори
√ражданка преди 1 месец
ѕрестанете да обвин€вате родителите!  ъде са даскал€та в това "училище"?????? ¬еро€тно са се правили ,че не виждат лошото отношение към момичето. Ќо заплатките им са по-важни Ќе им е за първи път.