Българската Коледа събра над 2.6 млн. лв. за дечицата

Лили Иванова, Елица и Стоян, Глория и Анелия бяха част от звездите, подкрепили инициативата, набирането на средства продължава
26 дек 2007 10:48,
37
Българската Коледа събра над 2.6 млн. лв. за дечицата
Лили Иванова бе една от звездите от тазгодишния благотворителен концерт на кампанията Българска Коледа. Снимка: БГНЕС
Над 2.6 млн. лева събра до този момент тазгодишното издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Това беше дарената сума в края на концерта в рамките на кампанията, който се проведе снощи в Народния театър "Иван Вазов".

Инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения и е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова.

Лили Иванова, Тони Димитрова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Миро от „Каризма”, Анелия, Глория, звездите от "Мюзик Айдъл" Невена Цонева и Теодор Койчинов, Николина Чакърдъкова бяха само част от участниците в концерта.

“Българската Коледа - 2007” има амбицията да помогне на 37 деца. Те спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от здравната каса. Децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива.

11 от тях ще бъдат подпомогнати за първи път, 26 от дечицата вече са били деца на “Българската Коледа” и тя ще продължи да осигурява тяхното лечение. Средства ще получат и 13 болници в страната.

Ще бъдат закупени апаратура и консумативи за 13 болници в страната. Хората могат да изпращат SMS-и на телефон 1117, както и да се обаждат на тел. 0900 1117 до края на годината.

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон “Централен”. Банковите сметки ще останат отворени и през януари следващата година.

В предишните четири издания на “Българската Коледа” бяха събрани общо 7 384 953 лв. Подпомогнато беше лечението на над 169 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 5 878 820 лева за над 49 детски клиники и лечебни звена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
нека и ние веднаж да повярваме, че можем да направим нещо добро. нали не мислите, че 1.5 милиона българи са ***
35
0
 
0
 
! Отговори
zip преди 16 години
СЪБИРАНИ СРЕДСТВА ТРЯБВА ПУБЛИЧНО ДА СЕ ОТЧИТАТ !
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ИЗЛЪГАХА НИ ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ВОЙНИЦИ,ЛЪЖАТ И СЕГА.ПРОСТО СЕ ЗАЛАГА НА МИЛОСТА НА БЪЛГАРИНА.НО ТЪКА Е ЧОВЕКЪТ Е ЕДНО ОТ МАЛКОТО СЪЩЕСТВА КОИТО СЕ ЛЪЖАТ ДВА И ПО-ВЕЧЕ ПЪТИ.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И аз си мисля, че нещо не е както трябва, че тези пари не отиват където трябва или поне не всичките и въпреки това пращам sms-и. Обаче ме е яд, че политигите не намират пари и за тези неща. Общо взето те си крадат, а ние после пак събираме, защото те не си вършат както трябва работата. Слухово апаратче за деца струва 1800лв, а касата отпуска само 1000лв другите ги събират родители и не че няма да ги съберат, защото за децата си правиш всичко, но плащаш всеки месец осигуровки и те пак не ти покриват нищо. на година се раждали около 30 глухи деца и те не могат за 30 деца да осигурят апаратчета. срамота.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
всеки път посягам към телефона като вида рекламата но с недоверие че тези пари ще идат при децата защото хората вече не вярват на нищо в тази държава за кой ли път са лъгани дано найстина тези средства да ощастлевът бедните децица а не да напълнят нечий джоб.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
но никъде не съм прочела до сега отчет за изразходване на паритеТова е и причината много хора да не даряват. Не само че не знае къде отиват парите, дори е много по вероятно да отиват в нечии джоб. Ако бъде направен подробен отчет с точни данни, за какво са изразходвани парите и се докаже на хората че те отиват там където трябва, даренията ще нараснат драстично, въпреки сравнително бедния български народ.
30
0
 
0
 
! Отговори
ZIP преди 16 години
но никъде не съм прочела до сега отчет за изразходване на парите Законодателят е длъжен да застави тези фандации да дават публичен отчет в медиите Ние пък сме длъжни да изискваме това от законодателя И така господа народни представители искам от вас закон за задължителен публичен отчет на изразходваните средства на всички публични фондацииТук е ролята на Първанов да видим ,дали ще направи нещо?
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нещо не разбирам-събират се 2 мил. и нещо и дандания до бога.Правителството си гласува 1 милр. и 300 мил.-пари за деца няма. Депутати си вдигат постоянно заплатите-Станишев плаче:Бедни сме".Вярното изказване е "Бедни сте!", а ние сме още по-добре.Липсата на морал ще доведе БГ до изтриване от картата.
28
0
 
0
 
! Отговори
Koleda преди 16 години
Hubavo e da pomognesh na edno dete,koeto ima nujda ot pomosht,da vyrnesh nadejdata v ocite mu.No naistina edva li vsichki pari otivat za decata.Pe4elqt pari i gsm operatorite i drugite hrantutnici.Nashite deca stradat zaradi tqh,zaradi lakomiqta i zaradi mnogo visokiq standart na jivot koito vodim v bulgaria ;((((((( Vesela Koleda i dano naistina tezi pari da pomognat na decata da jiveqt pylnocenen i shtastliv jivot:)
27
0
 
0
 
! Отговори
atanas преди 16 години
и тази работа смърди щом е под патронажа на Първанов-доказан лъжец и ***
26
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 16 години
който не иска да дарява - да не дарява. стига сте пълнили форумите с фантастиките си!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
a kude e durjavata, prezidenta prosi ot bedniq narod, za da moje oniq kopeldaci v parlamenta da mogat da gepat pove4e......pri tova pla6tam danuci.....i me tormozqt s nqkvi reklami (prose6ki)
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
кво стана?по тоталитарно както му казвахте не просеха SMS за да помагат на българските деца.от народа ше събират,хаха,нали комунистите бяха гадни,целунете ме отзад.
23
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 16 години
Всяка година пращам SMS за тези деца, а също и цялото ми семейство. само че 20% от този sms отиват за ДДС за крадливото правителство и поне 20% отиват за мобилния оператор. В крайна сметка тези пари помагат ли на децата по някакъв забележим начин, или просто това е поредния номер за да се изцедят пари от хората. Къде отиват парите, как се харчат и за какво? Кой ги харчи?
22
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 16 години
E i nie darihme 1000 lv :)) na dechicata
21
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Опасенията на много от вас приемам за нормални.Но тези дечица имат и собствени банкови сметки.Преведохте ли там поне своето левче??? Май не.Надявам се да сте забогатели с тази икономия от 1,20. Не разбрахте ли,че държавата е безхаберна за болните българчета???? Извинете,не са само българчета.Има и от други етноси между тези 37 дечица.На това са децата на България.И разчитат на нас,не на държавата. Обидно и срамно е тази благотворителна акция да е под патронажа на президента.При този бюджетен излишък Гоце трябва да потъне в земята,а не да оглавява такава акция. Но тези дечица не разчитат на политическите ***,а на нас.Толкова пъти ни прецакваха ,сигурно и сега ще е така.Но дори на едно детенце да помогнем тази благотворителна акция пак ще има смисъл.Да се молим за децата на България!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Interesno... a prez ostanalata 4ast ot godinata kolko 10 4oveka se se6tat za tezi deca? "Darihme 1000 lewa..." Darihme 50000 lewa..." Nahranihme gi za koleda. Prez ostanalite 350 dni ot godinata da mrat! Lecemerie i ukriwane na danyci. Drugo ne wijdam w tazi kampaniq.
19
0
 
0
 
! Отговори
lp преди 16 години
ти виждал ли си линеиките ,апартатурата и въобще цялато медицинско оборудване на болници в провинцията.сигурно в 18 век са имали по добро оборудване.знаеш ли че един *** дефибрилатор може да спаси човешки живот.и ти си един разбирач!!!!!!!!!1
18
0
 
0
 
! Отговори
гробаря преди 16 години
Благодаря, ето има хора на коита не им пука за мен, но има хора коита ме харесват,взех това решение защото разбрах че вече не съм нужен тук. Сас,сас ще е доволна,няма начин..Отърва се от мен,нали тук е форум за въсрастни,но да знаете, от други 17 годишни, които в бъдеще ще пишат в този форум не очаквайте да са като мен. През март, по точно в първите дни- ставам 18 годишен. Тогава ще се завърна в днес.бг,внимавайте през тези два месеца
17
0
 
0
 
! Отговори
te4ko преди 16 години
стига с тези глупости кво се праите че мислите за децата когато хванаха 15 000 чифта дрехи вместо да ги дадат на децата те ги изгориха в Бургас.пак сега ми говорат че са направили голямата работа никои не мисли за тях.кои знае с тези пари какъв мерцедас ще си купят.вървете .....маина.