Вълчев облича учениците в униформи

Образователният министър дава пари, иска да види учениците в униформи още от тази година
13 апр 2008 14:44,
135
Вълчев облича учениците в униформи
Снимка: Булфото

Министър Даниел Вълчев се обяви за въвеждането на униформи във всички училища.

Идеята е това да се случи през новата 2008-2009 учебна година, каза той.

По думите му средствата за това ще бъдат увеличени значително, без да уточни конкретно с колко.

„Всяко училище, което кандидатства с проект, ще получи финансиране и ще може да въведе собствени униформи”, обеща Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
smart преди 14 години
nqma da ponesa da nosq edni i sa6ti drehi cqla godina
133
0
 
1
 
! Отговори
Lady_Shadow преди 15 години
КАк точно униформите ще помогнат на образованието? Или "ще помогне при решаването на проблемите в училище." С униформите никой няма да бъде по-добър или по-лош. Просто ще вийдаш още 900 човека облечени като теб ?!? Не е ли глупаво? "Принадлежност и уважение към институцията" защо ли ми се струва, че уважението или го има или не и с риза и вратовръзка няма да се появи от нищото ?!
132
0
 
1
 
! Отговори
Anonim преди 15 години
Аз съм "НЕ" и какво като въведат тези униформи едва ли учениците ще станат по-умни ??? Напротив някои все повече ще мразят училището и държавата... Сега сме ние наред - учениците да стачкуваме !!! Повечето ученици ще наемат частни учители, за да не се мъчат с тези униформи и да ги перат само събота и неделя... А ако някой се оцапа - ще си ходи мръсен цяла седмица ПфФф... Тъпотия !
131
0
 
1
 
! Отговори
Svetla преди 15 години
Прекрасна идея. Униформите са една от крачките, които трябва да бъдат направени за да бъде стабилизирана системата за образования в България
130
0
 
1
 
! Отговори
#@#@# преди 15 години
trqbva da ima yniformi dano gi vavedat haha kolko 6te mi e kef kato gi vavedat :)
129
0
 
1
 
! Отговори
JaSItY преди 15 години
are molq vi se...kvi uniformi be hora?!Na mene mi se draifa kat vidq dve momi4eta oble4eni ednakvo 4e kamoli da vidq cqlo daskalo s ednakvi drehi!toa gei ako go vidq nqk1de 6e go gr1mna 4esno
128
0
 
1
 
! Отговори
dssssss преди 15 години
yyyyyyyyyyyyyyyyyy gadni uniformi
127
0
 
1
 
! Отговори
slafkata преди 15 години
az mislq 4e uniformite 6te ni pomognat i za po dobro otno6enie kam u4ili6teto,no na nas ni e nujno disceplina
126
0
 
1
 
! Отговори
Цивилен преди 15 години
Униформите няма да решат големите проблеми на българското образование. Със униформи или не учениците няма да станат по-възпитани и по-знаещи. Вместо министърът да се занимава с униформи да седне и да огледа учебните планове и анархията в издаването на учебници, защото за незнанието на учениците най-голяма вина носи Министерството и после учителите и родителите.
125
0
 
1
 
! Отговори
Yavor преди 15 години
Да ви го на вашето поколение, тъпите министри. На изчезване сте, скоро ще умрете и нямате никакво право на глас! Носете си сами униформите. Не учениците са виновни, че тъпите комунистически *** се сетиха да оправят България!!!Вълчев е един комплексирал калвач, трябва да го уволнят преждевременно! Не живеем в комунизъм, днешния живот на ученика не се върти само около училище. Трябваше всички подкрепящи подобни идеи да умрат заедно с режима.За тези, които не са разбрали - на майка ви , министри/родители!
124
0
 
1
 
! Отговори
marinova преди 15 години
Крайно време е да бъдат въведени униформи.Това ще помогне при решаването на проблемите в училище.
123
0
 
1
 
! Отговори
PNV преди 16 години
някога грешно разбрахме демокрацията,стана свободия,а сега се чудим кой е виновен свободията навсякаде ни докара до тук,нека горе да си махнат треските и тогава ние,що за министри са като 4е изпокарват пред народа а после ядат и пият заедно,да разделят народа,срамота отказахме се от половината ни история а сега какво кой ще ни е виновен за напред???АААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
122
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Е, дайте сега да не въвеждаме нищо, защото нямало да се оправи училището. Точно защато все отлагаме и отсяваме кое е важно и кое не е, затова сме на такъв хал. Униформите могат да не решат всички проблеми, но поне ще бъдат някаква стъпка напред. Униформите ще напомнят, че училището не е място за лаф-моабет, а е част от сериозния реален живот и като в него се носят униформи. Мисълта ми е, че много професии изискват униформи - мед. сестри, лекари, полицаи, пожарникари, войници, летци, стюардеси, строителни работници, готвачи и др. В този смисъл носенето на униформи ще им подпомогне влизането в трудовия живот. Тъй като основната задача на училището е да подготви децата за трудовия живот, а не да се учи просто за самоцел. Затова и изключванията трябва да станат така чести, както са уволненията при работещите. По-сурова система за наказания и оценки би подпомогнала появата на по-амбициозни и по-адаптивни деца. Училището трябва да изпраща посланието "Добре дошли в света на възрастните!"
121
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Да се облекат първо управляващите в нови униформи - на райета.
120
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
В Канада живея и мога да кажа, че учениците носят униформи. Така е в САЩ ,а и в Мексико. Какво страшно има?
119
0
 
1
 
! Отговори
DupeTy преди 16 години
Ne na unIfoRmIte...[!][!][!] spOreD mEne ..vSekI TrqBva Da E RazLi4en,Za Da buDe InTeReSen na okOLnIte ...! mnOgo shte baDe OtekchIteLno Da gLedash vSekI obLqkan i obUt V edno i sashto ..i to CqLa godIna .. ! ujas7
118
0
 
1
 
! Отговори
sasho преди 16 години
Да и това доживяхме. Да се въздиша по доброто старо време и да се умиляваме за униформите! То бива да ни мислят за ***, ама чак пък толкоз. В българското образование "Всичко е Мара втасала, само не се е сресала." Умишлено на преден план се изваждат маловажни неща, "хвърля се прах в очите". Идеята е обществото да е спокойно, децата са на сигурно място, учат и се развиват. А истината е друга. Днешното училище отдавна не е място където се учи. Там просто децата прекарват половината от деня си ( в приятни занимания: лафче, интернетче, цигарки, биричка, гавричка с учителите и т.н и т.н). Ж а л к о ! След години ще жънем плодовете на днешното ни безхаберие. Това написах аз, баща на тинейджъри. Да са ни живи и здрави!
117
0
 
1
 
! Отговори
dd преди 16 години
I az ne haresvam ministar Valchev, no tova e parvata smislena ideja, kojato chuvam ot negovata usta. Uniformite sa nuzhni, nosila sam i ne sazhaljavam za tova. Ima gi po tsjal svjat ili mozhe bi zapadnjatsite sa po glupavi ot nas ?!
116
0
 
1
 
! Отговори
dd преди 16 години
Samo se pogledni na kakav ezik govorish i maj stava bezmisleno da te komentiram...
115
0
 
1
 
! Отговори
protiv uniformite преди 16 години
az s1m protiv uniformite p1rvo uniformata e sv1rzana s1s sredstva koito se s1birat ot u4enicte za da b1de zakupena s1otvetno ne moje da se kara s edna riza i edin pantalon prez lqtoto nai ve4e trqbvat pone po dve tova pak sa pari