Сестрите Белнейски прегазени от кола

После телата им са преместени край "Грамадите", където с тях е инсценирано изнасилване, твърди професор по съдебна медицина
30 май 2008 08:08,
107
Сестрите Белнейски прегазени от кола
Снимка: standartnews

Христина и Росица Белнейски са прегазени от автомобил. После телата им са преместени в безлюдната местност "Грамадите" край Брацигово, където с тях е инсценирано изнасилване.

Това обяви най-големият български експерт по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов.

По думите му престъпниците съблекли дрехите на двете момичета, които са били разкъсани при прегазването им.

Двете сестри изчезнаха в нощта срещу 28 януари 2006г. Телата им бяха открити три дни по-късно в местността Грамадите.

 „От уврежданията на главата, на шията, на меките тъкани, черепа и лицето, от счупванията на костите – e ясно, че става дума за удар с твърд предмет. Такива увреждания не могат да се получат от удари с камъни и от ритници. Ние описахме множество малки кръвонасядания, които вероятно са от грайферите на протектора на гумата на автомобила“, казва проф. Стойчо Раданов.

Според него при първата експертиза са направени елементарни грешки. Той категорично твърди, че Белнейски са убити при пътен инцидент.

„Мога да кажа дори от коя страна ги е блъснал автомобилът“, каза още известният съдебен експерт.

Доц. Мария Грозева, която прави първата експертиза на телата, казва, че твърденията на проф. Раданов съществуват „само във въображението на един манипулатор, какъвто е той“.

Майката на двете момичета заяви, че никой досега не й е казвал, че е имало катастрофа.
 
Друг също известен съдебен експерт доц. Йордан Калчев потвърди думите на проф. Раданов.

"Ние смятаме, че има симулация за сексуално насилие. Двете момичета са блъснати от кола", каза Калчев и добави: Аз съм категорично против становището, че става въпрос за сексуално насилие върху двете момичета. Ще докажем, че не е така.

Само преди два дни бе извършена ексхумация на телата на двете момичета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Знае се кои е убиеца но този които знае го е страх да си каже за него последва същото като сестрите.А относно следствието и там дръгите около тях просто нямат "равни".
45
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
"От уврежданията на главата, на шията, на меките тъкани, черепа и лицето, от счупванията на костите e ясно, че става дума за удар с твърд предмет. Такива увреждания не могат да се получат от удари с камъни и от ритници. Ние описахме множество малки кръвонасядания, които вероятно са от грайферите на протектора на гумата на автомобила, казва проф. Стойчо Раданов. "Колко са били високи момичетата? Може би около 165 сантиметра. Главите им са на височинаоколо 130см. и нагоре. Що за висока броня е имала тази кола, че да ги потроши основно там? или може би са били убити/пребити, сложени на пътя и газени? Егати тъпите експертизи! целта е да се потвърдят съмненията на англичаните, за симулативно изнасилване и да се омилостивят западните институции по случая... Това е стъкмистика, както и експертизата за кардамския влак!
44
0
 
0
 
! Отговори
todi преди 15 години
Кой ви вярва, бе? На всички е ясно, че се прикрива някой. Ще умрат при катастрофа, че ще инсценират изнасилване. Хахахахаха. Защо скверните паметта на децата, бе мърлячиии? Как ли се чувстват родителите им, с които се подигравате пак. Кажете кой ви плати???
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
chiva - много логично разсъждаваш наистина.А Номер 38 -"възмутения" - който си написал -" /все пак не са ги къпали/" - ще кажа само че вече в няколко вестника написаха че телата са били старателно измити още в началото(от съдебните лекари) - с което се смята за голяма грешка и се счита че по този начин са били премахнати доста следи от тях ( а дали са били измити случайно или нарочно е друг въпрос).....
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е ако е било инсценирано защо бе открита *** в едното момиче и дори тази проба от семенна течност бе пращана в САЩ но не можаха да идетифицират убиеца? Или тоя дето ги е блъснал ,най-вероятно и пиян е слязъл от потрошената си кола и залитайки ги е досуркал в гората и се е изпразнил в труп???? Ако е вярно то тогава този човек е бил мега извратен .. А и много лесно може да бъде заловен ,като се види в този периот сервизите кои коли са ремонтирали и той ще си лъсне.. А тия полицайчета дето са унищожили доказателствата да ги пращат в затвора.. Щом като не си разбират от работата за кво са стоели там и са вземали заплата.. И сложили жена следовател ха ха .. И най-тъпите куки знаят ,че жените в полицията изобщо не могат да вършат никаква работа.. освен административна-факт! Те нямат толкова логична мисъл като мъжете-ФАКТ. Приемат готово смляна информация но как и защо не ги интересува. А точно в разследването трябва да четеш уликите ,а при липса на логическа мисъл това е невъзможно.. Факта ,че тая жена продължава да нарича уликите -ФАНТАЗИИ го доказва.. А ,че е унищожила маса улики пак нищо не значи за нея- Тя е просто жена родена за грим и червилца..
41
0
 
0
 
! Отговори
Едно българско нищож преди 15 години
Доц. Мария Грозева е едно от лицата за поръчки на правораздавателната мафия в България. Освен, че си е свършила добре работата прикривайки следите на хората обезобразили горките дечица (те не са убииците, децата са убити от човек с много много висок ранг в държавата, или от неговия шофьор например..), тя е намесена в още "интересни експертизи".. През ноември 2005, Ангел Димитров-Чората - умрял някак си изведнъж по време на арестуването му (м/у другото Чората е знаел прекалено много факти за финансова обвързаност на подчинените на ген. Янев полицаи със състоятелни субекти от контингента, с който РДВР-Благоевград уж се бори...).. истината е, че Чората е умрял като куче след побой от полицаите, НО...познайте кой е участвал в експертизата за смъртта на Чората - да, същата тази Доц. Мария Грозева... и какъв е извода от "експертизата": "починал от естествена смърт по време на задържане"... Ха-ха-ха! :))))А сега за скандалните разкрития за изнесените тъкани и органи в чужбина, където беше обвинен доц. Христов. Интересното тук е, че преди време този човек обърка сметките на доста хора, като имаше смелостта да изкаже съмнения относно това което се случва при някои "експертизи" и за самата Мария Грозева. И това съвсем не е всичко... Доц. Христов лично е участвал в доста експертизи, които са били не само лично негови, а те са били тройни, петорни експертизи, които са доказвали пропуски на същите тези подставени лица.. За сега устата на доцента е запушена...Извода е много *** и вие може да си го направите сами, но все пак да обобщим: Видове мафия в България: правораздавателна, политическа, престъпна и още няколко други, а над тях стоят Кукловодите (както ги нарече убития Стоев) и дърпат конците.. А на още по-глобално ниво са Господарите на Новия световен ред, чиито марионетки са кукловодите. Това е! Който има ум - да мисли!
40
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Всички ги е забъркала онази откачена бабичка със експертизата.Сигурно е гушнала някакви кирливи 10 бона и направи цяла нация за подоигравка.*** ***!!!"А, гушнала е, тя жената толкова си може. Има следи от *** във влагалището - значи е изнасилване ! Нараняванията по тялото са без значение според нея. Жената е бързала за поредната научна конференция, нямала е време да се занимава с подробности ...
39
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
сме интилигентна нация!! Е как защо са инсценирали изнасилване?? Ами за да се създаде друг профил на убиеца, да се отклони вниманието на общественноста, да не се търси ударена кола или следи по кола ими джип.И оттам и други свидетели и тн. Всички ги е забъркала онази откачена бабичка със експертизата.Сигурно е гушнала някакви кирливи 10 бона и направи цяла нация за подоигравка.*** ***!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 15 години
Дано никога на никого от нас не ни се налага да разчитаме на следствието и правосъдието....интересно, къде бяха всички тези светила и експерти с "неоспоримите" си доказателства цели 2 години и как така изведнъж сега стана очевадно, че е катастрофа?Много интересна логика на убиеца-да направи толкова сложна инсценировка на сексуално насилие, вместо да покрие някъде телата, а места за това у нас, колкото си поискаш.Не е ли било по-лесно това да се види при намирането на телата-все е останала част от гума, боя, масло /все пак не са ги къпали/, синини, отоци, отколкото да ги изравят след толкова време. Нали и тогава ги гледаха най-добрите в България,за да разкриято това зверство възможно най-бързо....Явно тия освен да ядат, пият и да се пулят по медиите за друго не стават, а сега, понеже наближават избори, давайте да изровим скелетите от гардероба и да покажем колко качествено работим....или този "професор" реши, че малко медиен шум ще му дойде добре на имиджа и бизнеса, сигурно и той мирише на нафталин и се бори за глътка внимание
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А защо ми се струва, че може да е тъкмо обратното? По-лесно може да се инсценира катастрофа, от колкото изнасилване...
36
0
 
0
 
! Отговори
merry преди 15 години
Знам, че няма нищо общо с темата, но не можах да се сдържа! Номер 27, интересно ми откъде знаеш колко е заплатата на Spiro? И дори действително твоята да е по-голяма, мислиш ли че това те прави нещо повече от него? Ако наистина мислиш така, да, прави те - по-голям *** и комплексар:) Надявам се, че не мислиш така. А относно темата - не твърдя, че ми е достоверен източника, но ми бяха казали още няколко месеца след убийството, че е ясно кой е убиеца, но простос е прикрива. Това важи и за голяма част от "неразкритите" убийства в България.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
след такива новини човек само вестници да е чел и ще навърже истината.ако е имало удар с кола, значи е бил някой богат, защото само човек с пари може да тръгне да прави инсценировки. и не само богат ами и такъв, който обича да се прави на автомобилен състезател.край пазарджик вече имаше един случай, при който блъснаха пенсионер с джип и едва ли не изкараха пенсионера, че е бил самоубиец, а джипя се движел с 30км/час. вестниците преди време писаха, че сина на един местен богаташ скоро след случая със сестрите заминал за чужбина. къде е полицията да събере 2 и 2?
34
0
 
1
 
! Отговори
Lora преди 15 години
Това заключение беше ясно и преди, само ми е интересно кой толкова упорито го прикриваше и замазваше и пращаше хората за зелен хайвер.Явно този човек е замесен с убийците и е крайно време да бъде изобличен и да си получи заслуженото наказание, защото това което е сторено с тези деца е дело на долен изверг, който не трябва да продължава да си живее необезпокоявано сред обществото.
33
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Снууп, пише се "не мога", "по-голяма". Тъжна работа е младото поколение, много тъжна. И без да знам колко взимаш, ти гарантирам, че взимам минимум 2 пъти повече от теб. И Снууп, заплатата няма нищо общо с факта, че си отчайващо неграмотен. Това е срамно, утре ще ти се наложи да напишеш 2 изречения на публично място и ще се изложиш. Не е трудно - чети книги, пиши повече, проверявай думите, с които се затрудняваш. Успех.
32
0
 
0
 
! Отговори
nvl преди 15 години
Всичко е абсурдно, стига с тези лъжи, отново се опитват да прикрият някой, след 2години и половина разследването премина в друга насока, защо тази скапана държава защитава постоянно убийците, и ги оставя на свобода,сигурно ако бяха установили кой е, е не че те не знаят, но щяха да го осъдят условно, както Максим. А колко му е след още 2 години ще изникне друга истина за зловещото убийство.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bozhe mili! Sega pak blasnati ot kola?! Niakoga shte nauchim li ISTINATA?! Ili mai prosto niakoi ima interes da hvarlia prah v ochite na horata. Zashto li imam chuvstvoto, che v tazi istoria e zamesena vazhna klechka ili pone blizak rodnina na takava i sega praviat i nevazmozhnoto za da go zapaziat v taina! Kakto sa ia podkarali, nakraia shte izkarat vsichko kato ritualno samoubiistvo! Shtoto gorkite momicheta veche niama kak da kazhat kakvo se e sluchilo i zatovavseki mozhe da si pishe kakvoto si iska!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По начина по-който е прикрито това тежко престъпление - може да се направи извода че такова прикриване - може да се направи само за няколко човека (или за доста ограничен брой лица) в България.Кой знае кой от властимащите или голям бизнесмен е минавал оттам (вероятно пиян) с джипа си и след като ги е блъснал и убил (може и да не е искал) - е звъннал за помощ по джиесема си на приятелите си във властта - и те са "уредили" нещата след това - като са закарали сестрите в местността в която бяха намерени и са инсценирали пребиването и изнасилването....Едва ли един от най-четените и големи ежедневници в България ще си измисля като написа преди няколко дена на първата си страница че според наш полицай (анонимен засега, но който твърди че е виждал с очите си доклада на англичаните) - наистина има заключение на Скотланд Ярд - в което се казва че сестрите са били блъснати от джип най-вероятно.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Уважаеми г-н "Светило",според Вас се касае за инсценировка на пътно произшествие. Имало кръвонасядания по меките,вече несъществуващи/за жалост/тъкани. А "оръжието" на престъплението-автомобилът,на какво прилича след удар на две тела.И как се укрива кола с такива явни поражения. По-скоро тази нова "хипотеза" прикрива някое същество-не мога да го нарека човек.
28
0
 
0
 
! Отговори
БАЩА преди 15 години
Тошко вникни в думите на човека, сигурен съм, че няма нищо лично в изказвнето му.
27
0
 
0
 
! Отговори
snoop преди 15 години
Spiro: Е Снууп, братче, много си неграмотен. Извинявай, ама трябваше да ти го кажа. Поработи малко - диктовки, чети книги и т.н.Spiro радвам се че при наличието на такъв проблем си се загрижил за правописа ми :) извинявам се че неможе всички да са перфектни като теб. И въпреки факта че немога да пиша толкова "правилно" като теб заплатата ми е доста по голяма от твоята. И даже да немога да пиша правилно предпочитам да пиша на БЪЛГАРСКИ отколкото на шльокавица ;) успех в граматичните ти начинания и занапред xD