†Максим: Гейпарадът е срамен и несъвместим с Петровите пости!

Православната, Католическата и Евангелските църкви искат забрана на предстоящия гейпарад
27 юни 2008 17:26,
229
†Максим: Гейпарадът е срамен и несъвместим с Петровите пости!
Снимка: БГНЕС

В писмо до столичния кмет Патриарх Максим настоява за забрана на предстоящия гейпарад в столицата.

"Надяваме се, че ще съдействате да не бъде проведен този гейпарад, който е съблазън за всички, които ще бъдат волни или неволни зрители на това аморално и греховно шествие", пише главата на православната ни църква.

Патриархът заявява, че с духовна болка и загриженост за Христовото ни паство изказва своето притеснение за провеждането на "това недостойно и срамно шествие, противоестествено на всяко християнско съзнание", казва той

Според него гейпарадът е несъвместим с предстоящите Петрови пости.

"Изживявайки последованието на Петровия пост, ние сме принудени да бъдем свидетели на това безчинно и нечестиво сборище, което ще наблюдават и деца", завършва Патриарх Максим.

"Подобни прояви не издигат авторитета на семейството като институция, отредена от Бога, а съдействат за още по-голям морален упадък на обществото",се казва в декларацията на Обединените евангелски църкви, Националният алианс "Обединени Божии църкви" и Католическата църква в България.

В писмо до Бойко Борисов те настояват кметът да преразгледа разрешението за проявата и окончателно да я отмени.

По-рано днес и мюфтийството възстана срещу гейпарада.

Междувременно стана ясно, че Дим Дуков е подал жалба в Комисията за защита от дискриминация срещу лидера на Български национален съюз (БНС) Боян Расате.

Дуков е подал жалбата в качеството си на председател на съвета на фондация Куиър България.

Според Куиър България, действията на Расате и БНС „представляват форма на тормоз, дискриминация и подбуждане на дискриминация срещу лицата с хомосексуална ориентация в Република България “.

Практическата форма на тормоза и дискриминацията била предприетата от БНС обществена кампания под мотото „Бъди нетолерантен, бъди нормален”.

В рамките на кампанията Расате и ръководената от него партия са отправили серия обидни квалификации и твърдения към български и чуждестранни граждани с хомосексуална ориентация, призовали са обществеността за нетолерантно отношение и дискриминация спрямо тези лица, смятат от Куиър България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много сте интересни тези, които критикувате Златина, че защитава Слави и мен, че защитавам Супершоу Невада, Шоу Такси и още няколко други предавания като Вариант 3 и Телевизионен Справочник. като сте толкова умни дайте пример за добро предаване от периода 2001-2008. Не можете нали? Или пък се сещате само за Шоуто на Слави и Биг Брадър? Кое друго предаване от този период е свестно? Идиотското Огледала, кретенското Това го знае всяко дете или пък посредственото Искрено и лично? Само не казвайте предаването на Вучков...
147
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 157 - zlati.1978 - Това не го вярвам - може да му е скачало и да се е въртяло около него, но чак да го *** в задния двор...... - не си видял/а както трябва явно...Пък кой знае - може да е било кучето на Евгени Минчев.....
146
0
 
0
 
! Отговори
zlati.1978 преди 15 години
Много сте интересни тези, които критикувате Златина, че защитава Слави и анонимния, че защитава Супершоу Невада, Шоу Такси и още няколко други предавания като Вариант 3 и Телевизионен Справочник. като сте толкова умни дайте пример за добро предаване от периода 2001-2008. Не можете нали? Или пък се сещате само за Шоуто на Слави и Биг Брадър? Коу друго шоу е свестно? Идиотското Огледала, кретенското Това го знае всяко дете или пък посредственото Искрено и лично?
145
0
 
0
 
! Отговори
zlati.1978 преди 15 години
Абе дано пукнат всички, които харесват предавания- бози като Това го знае всяко дете. Това са хора с "висок вкус", хора, заради които спряха Шоу Такси и заради които може да спрат ПОСЛЕДНОТО КУЛТЕРНО ПРЕДАВАНЕ В БГ - Шоуто на Слави. Хора, които харесват *** Вучков.
144
0
 
0
 
! Отговори
zlati.1978 преди 15 години
Е тук не си прав. Не съм гей, нито ги защитавам, но съм виждал мъжко куче да *** друго мъжко куче. Значи ги има и в преродата. Иначе и на мен не ми харесва. Всички които мразят Ася и Слави са гейове.
143
0
 
0
 
! Отговори
zlati.1978 преди 15 години
Дано пукнат всички гейове, които не са толерантни. Нямам нищо против толерантните, които са земни хора. Дано пукнат и тези, които мразят Супершоу Невада, Шоу Такси, Ася и Слави.
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Природата е съвършена както знаем. В нея се срещат хиляди видове животни - но защо ли сред тях няма нито гейове, нито лесбийки?
141
0
 
0
 
! Отговори
zlati.1978 преди 15 години
ЩОМ *** ТЪРСЯТ ПРАВАТА СИ, НИЕ ФЕНОВЕТЕ НА "СУПЕРШОУ НЕВАДА", "ТВ СПРАВОЧНИК" И "ШОУТО НА СЛАВИ" СЪЩО ЩЕ ГИ ТЪРСИМ.ЩЕ НАПРАВИМ СКАНДАЛ В БНТ ЗА "СУПЕРШОУ НЕВАДА" И "ТВ СПРАВОЧНИК", А В БТВ ЗА "ШОУТО НА СЛАВИ", АКО РЕШАТ ДА ГО СПРАТ.ДАНО СЛЕДНИТЕ ИСТИНСКИ ХОРА И ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ДА УЧАСТВАТ ВЪВ ВИП БРАДЪР ДОГОДИНА:Елин Топузаков (футболист)Георги Иванов-Гонзо (футболист)Галена (фолк певица)Ивана (фолк певица)Кати (фолк певица)Ася Статева (водеща на Супершоу Невада и Шоу Такси, популярна през 90-те)АСЯ СТАТЕВА ОТ НЕВАДА Е ПРЕКРАСНА И КРАСИВА БЪЛГАРКА!!!ЗАРАДИ ТЕЗИ ХОРА СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.
140
0
 
0
 
! Отговори
zlati.1978 преди 15 години
Дано пукнеш ти и твоето семейство. Защото сте и вашите любими известни личности са ***. А не като изброените.
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Айде-е тия *** малко починаха и сега пак сepaт по форумите. Я поспете малко, че утре голем бой ви чака, пeдeрyги смотани.
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
144 - недей че току виж онзи отгоре те чуе - тогава не се знае какво може да се случи съвсем неочаквано с теб..... - не мислиш ли че не е случаен факта че църквата е просъществувала няколко хиляди години и ще продължи най-вероятно да съществува още толкова?
137
0
 
0
 
! Отговори
izidar преди 15 години
Bravo na Dim Dukov!Makar 4e prokuraturata trqbva6e da gi arestuva nezabavno!Trqbva da se podade jalba i sre6tu dyrjavata!kato gledam Maxim sy6to e za pandelata! ne samo za 1 ne6to ot negovoto izkazvane moje da se podvede pod otgovornost!Хомофобията е Престъпление!да не говорим 4е е и психи4еско отклонение!
136
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Аз ИСКАМ забрана на Православната, Католическата и Евангелистките църкви. Enough with the bullshit...
135
0
 
0
 
! Отговори
Погнусен преди 15 години
Ей ЛИЗАчке (138)! По-добре близка с гей мечтаеш си ти. Ама от гей ще видиш *** на куково лято. *** се възбуждат само от мъже. Така че твоят възлюбен *** първо ще ходи да оправи друг такъв, а ти после ще му смучеш оная работа. Най-много да ти позволи със средния си пръст да провериш какво е ял вчера. А светотатството се наказва. Ще го усетиш.
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес гледах един филм по Диема. Там един травестит (който иначе има вид на готина руса мацка) разправяше на шерифа как си криел х.*** в гащите така че да не личи. - правя постоянно асоциация между тази готина мацка - травестит със гейпарада в София и ми става гадно... :-(
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ало, ку-ку-куличке лиза, досега ли лиза урината на друга лесбийка, че така богохулстваш? Оная сигурно е пила виски, а ти си облизала само преработените остатъци и си гневна. Господ ще те накаже и *** да не лижеш! Ще смучещ само *** на някой , след като той го е топнал в гoвнaтa на друг подобен! И ще ти се сбъдне мечтата да си "близка с гей" (тоест ще му ближеш ***). Да са ти сладки дето ще ги ближеш. *** не приемат да ги наричат ***, или ***, искат да са роми - по-благородно им звучи. А са си същите ***. Пeдepacтитe не искат да им викат *** - гейове им звучи по-благородно. А са си същите ***. Цялата *** на обществото не разбира, че не самото звучене на думата, а смисълът, който се влага в нея има истинско значение. Айде сега, бръкни си във вaгинaта, оближи си пръстите и *** в черква да помолиш прошка от Господ за обидните думи. И дано Той да ти прости.
132
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
че кой те кара да се раздаваш на всеки срещнат ?вземи помисли преди да пишеш че изглежда смешно отстрани :)и внимавай кво пишеш че ОНЯ от горе гледа и знае :)
131
0
 
0
 
! Отговори
lisa преди 15 години
аз съм създание на природата а не на бог.Откъде знаете че го има-напротив всичко води до доказване че не съществува .Толкова ли *** и слепи хора има.Не съм вярваща и ми е добре и не ги мразя гейовете.Вашата задръстена църква и библия ви прави зли като гледам.Отврат.Докога хората ще живеят в приказка реалността е друга.Преди векове хората не са знаели колкото днес и затова са си измислили религията.Няма ли са друг начин за обяснение.Но сега има и ще продължава да има доказателдтво че шибаният ви бог стария урунгел го няма и не го е имало.Колко слепи и жалки хора има само.Църквата да си гледа работата и да не се бърка в живота на хората.По-добре близка с гей отколкото безразборен секс.Глупав народ по-глупав и от овци.Те поне си живеят живота и не таят омраза.
130
0
 
0
 
! Отговори
О-хо-хо-хо-ха-ха-ха преди 15 години
Много масирана атака тук на този форум. Заглавието на материала е Максим: Гейпарадът е срамен и несъвместим с Петровите пости!, а някакви шляп шляп пeдалите пишат за някакъф слави дето само пeдерасти го гледат. Явно това е бойната дружинка на джеминитата. Хем сeрат тук, хем го лижат. Пък и удоволствие изпитват. Това е само за да разводнят мненията тук. Ама на парада си ще ядат и бой. Фeкaлофили и yринoлизки Ха-ха-ха-ха-ха
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Господ е казал: Любете се и се множете. Това е смисълът на света. Обаче както се раждат , и други генетично увредени (с каквито е пълно в политиката), така се раждат и човеци с обратни сексуални наклонности. Имам предвид пeдepacтитe и лезбийките. За педофилите да не говорим. Това е утайката на цялото земно общество. Как могат *** да се размножават, като си хвърлят семето в гoвнaтa на възлюбените си? След такъв акт може да се пръкне само смърдящо ***. А лeзбийкитe като се лижат и си бъркат по дyпкитe, могат ли да създадат поколение? И тези нещастници ще парадират на парад? Ай cиктиp (да използвам дума от речника на Дoгaн, дето тези практики са много популярни). Може би на парада си ще носят го-о-лям плакат със зaдникa на Азис и ще пеят Шляп-шляп пeдaлите, или Ox как боли.