Искат 550 лева минимална заплата за асистентите

Само така ще задържим младите специалисти в науката, обявиха синдикати
18 юли 2008 14:32, Красимир Ангелов
8
Искат 550 лева минимална заплата за асистентите
Снимка: БГНЕС

За минимална заплата от 550 лева за асистентите и научните сътрудници настояват от синдикат “Висше образование и наука” към КНСБ.

Това е единственият начин младите преподаватели да не напускат сферата на науката и висшето образование, обяви председателят на синдиката доц. Лиляна Вълчева.

От КНСБ настояват висшите училища, на които не им достигат средства за повишаване на работните заплати от юли, да бъдат обезпечени от излишъка на държавния бюджет.

Вълчева заяви, че синдикалната организация е против предвидените доживотни възнаграждения за академиците в БАН, щом останалите учени ще бъдат на много ниски заплати.

Според нас трябва да се дадат високи заплати на младите учени в БАН, а не да се строят жилища за тях, посочи тя.


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 12 години
Младите учени нали няма да ни ползват като опитни хора както е правил,ХИТЛЕР,ХИМЛЕР,Сталин,Мусолини,Рузвелт,Чърчи л и Тодор,Валентин,
6
0
 
0
 
! Отговори
Todorova преди 12 години
С асистентска заплата едвам се оцелява в България. Искат от нас научна продукция, та ние сме в постоянен стрес за оцеляване! Ужасно е! Трудно се издържа: непрекъснати атестации, бавно израстване, ниски заплати... КОШМАР!
5
0
 
0
 
! Отговори
asistent преди 12 години
Ia stiga gluposti!!!!!!!!Za sashtata rabota na asistent, koiato varsheh v Bg, sega v Germania poluchavam 3500 Evro. Usloviata sa nesravnomo po-dobri, a cenite v supermarketa sa po-niski ot tezi v Bg. Za 550 leva tazi rabota shte ia rabotiat hora, nekonkurentno sposobni na mejdunarodnia pazar. Naukata otdavna se e globalizirala!!!!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Абе за къв са ни на нас наука и образование? Айде на чалгата и мотиката, айде у Европата да слугувате - амаха, да учат искат, видиш ли........
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
С тези пари и собствено жилище да имаш пак не се живее! Много е тежко положението!
2
0
 
0
 
! Отговори
министър Вълчев преди 12 години
Ха, тия младежи искат да вземат колкото моята чистачка, която ми мете офисите!?!?! Да заминават в чужбина!!! Другаря Доган ще предложи нови кадри, които ще са доволни и за 200 лв. да ни слугуват, нищо че не могат да говорят български език добре.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Че наема в София е 600 лв, с тези 550 лв накъде???

Спонсорирани публикации