Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?

ОЛАФ твърди, че докладът е един, президентът ни пък видял друг, а в него никой не го свързвал с кръга Стойков-Николов
20 юли 2008 15:02,
103
Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?
Снимка: Булфото

Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ не е изготвяла две версии на доклада си за усвояването на еврофондовете в България, обяви пред БНР говорителят й Йорг Воян.

"Има един документ, който беше връчен на българските власти на 9 юли", каза Воян по повод на изявлението на президента Георги Първанов, според когото в първи вариант на доклада на ОЛАФ, с който българските институции са се запознали още на 18 юни, не е имало политически заключения.

Реакцията на държавния глава беше свързана с извода на ОЛАФ за съществуването на "влиятелни сили в българското правителство и/или български държавни служби, които нямат интерес да бъде наказано което и да е лице" от групата на Людмил Стойков, финансирал предизборната кампания на Първанов.

"Това не е политически документ, а доклад след мисия, който установява какви са нещата към даден момент, каза Воян.

Той допълни, че не му е известно българските власти да са влизали в диалог с неговата служба след като са получили доклада.

В Доклада на ОЛАФ се казва още, че България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД.

Най-голямо внимание е отделено на случая със Стойков и другия разследван с него - Марио Николов.

Според ОЛАФ групата Николов - Стойков е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство.

За единия от тях се твърди /Людмил Стойков - бел. ред/ , че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (Феим Чаушев - бел. ред), който според налична информация се е опитал да окаже влияние върху текущо разследване на това лице", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то ако имаше начин, чрез референдум например, народа да каже че иска директно от Брюксел да ни управляват, щеше да гласуваме с две ръце. Но нашите родни *** няма да пуснат лесно кокала.
61
0
 
0
 
! Отговори
hahaha нека преди 15 години
НЕКА ИМ, ЩОТО ТЕ ИСКАХА ДА ВЛИЗАТ В ЕС И НИ НАТИРИХА ТАМ БЕЗ ДА ПИТАТ НАРОДА, СЕГА БЕРАТ СРАМА. ЧАК МИ Е КЕФ КАК ГИ ПРАВЯТ ЛУДИ ТЕЯ В ПАРЛАМЕНТА - ЕС - АЗ СЪМ С ВАС< ЗАНИМАЙТЕ СЕ С ТЕЯ , АКО ЩЕТЕ ГИ ГЪРМНЕТЕ, НО НЕ ЗАЧЕРКВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ СВЕТА !
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Samo da vi kaja 4e gospodin Purvanov go izbraha edni hora deto sega go pluqt ma az vi kazvah 4e 6te stignem do tyk ma vie ne i ne.
59
0
 
0
 
! Отговори
бьлгарин преди 15 години
Искам свободна продажба на пушки Драгунов , РПГ-7 и други подрь4ни материяли / сьс оптика , заглушители тринога / ! Докога тези *** комунисти ште ни Тормозят? 4енгета които продават наркотици, пазят наркоразпостранитеки, мафиоти, митници и мрьсни депутати ! сьштите убийци отвли4ат хора срешту откупи подкрепят мафията , стимулират *** и *** за да забогатеят. Може и да умрем 200- 300 000 бьлгари , но е крайно време тези национални предатели да бьдат в Ада .
58
0
 
0
 
! Отговори
Митю Туца преди 15 години
Аз ще ти кажа за Костов и хотела му, ама искам по-първо ти да ми кажеш за на Доган яхтата и сараите. За брат му на еврейчето с мека китка, дето сега цял град ще строи, за на царя горите и за на Милен Велчев черноморските хотели. За на Гагаузов процента от "Батко и братко" дето завлякоха 100 милиона. За Румен Петков и каналите за дрога, която е под негово поечителство. Ти първо за тях ми кажи, пък после аз ще ти редя за на Костов хотела.
57
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Садам за всички вас, дето пишете дивотии, и дето не ги пишете, дето съдите и пари трупате или не съдите и пак пари трупате! Дето ни управлявахте и дето ни управлявате. Нека някжои господа около Костов, дето толкова му е голяма *** уста, каже откъде взе пари за хотела в Доспат и за вилите до езерото, дето царот няма птакива! *** са всички, защото ние сме ги направили! Всички - до стената, президенти, опозиция, съдии, полицаи, прокурори - всички! И кр-р-р! Калашници има достатъчно, а всичките патрони не изгърмяха в Челопечене, още ги има! И всичко - по дяволите!
56
0
 
0
 
! Отговори
Митю Туца преди 15 години
Турете му пепел на Гоце ве. Не си разваляйте рахатлъка с тоя доносник и национален предател. По-добре да си кажем едно "Наздраве" в този късен час и да му цапнем по едно джинче за разхлаждане в жегите.
55
0
 
0
 
! Отговори
Комунар преди 15 години
що не се чупиш дорде съсвем не си се заплел в лъжите си. Те, твоите лъжи минават само пред твоите мафиоти.Така че - чупката от Дондуков 1.ПП Ей, само худоьествените картини да не пипаш!
54
0
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 15 години
За резил сме,щом президента на България се оказа главатар на мафиотите.
53
0
 
0
 
! Отговори
dimo преди 15 години
do 51Ти *** ли си, правиш ли се на такъв, или *** работи като секретарка в някой офис на партията?Хора които след такива изцепки продължават да подкрепят столетницата, не заслужават да се оплакват че са мизерници!
52
0
 
0
 
! Отговори
Парванов преди 15 години
Оставката на Гоце е най-малкото, което този корумпиран продажник трябва да направи. Лакеите му от пресата удобно забравят останалите далавери на Първанката, особено участието му в сделката за иракския петрол. Забравят и за доносническия му период.Опитват се да неглижират и очернянето на цялата ни държава, заради участието на президента ни в престъпни схеми за източване на пари и неправомерно вмешателство в съдебната система.Вместо да си подаде оставката, наглото човече Гоце се опитва да обяснява колко е честен.Да, ама няма кой да му повярва.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Президента е прав, що ви трябва да търсите белята, където не е? За какво му е на Първанов да лъже, той и така и така си е президент до 2011г и после няма грижи, за какво му е да се набърква в такива неща? Честните хора в България са на страната на президента Първанов!
50
0
 
0
 
! Отговори
dimo преди 15 години
Жалко, че повечето хора в България не мислят. С риск да се обидят ще кажа, че нашия народ (болшинството) са неграмотни ***, които не помнят как една и съща партия (БСП), само за 20 години успя да съсипе държавата 3 пъти. На тях Костов им е виновен, защото една лъжа като се повтори 1000 пъти става истина.И на мен ми писна да ни управляват селяни с каскети, ама като народа ни е с ***, се питам дали пред нас има друг варянт.Сега чакаме следващите месии: Атака (партия съставена от Бай ГанИОвци) и ГЕРБ (силно обвързана с БСП, което ще става ясно тепърва). Господ да ни е на помощ. Приятна атрофия!!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 15 години
ГОЦЕ ПЪРВАНОВ е доносник, лъжец, крадец, орезили България в цяла Европа , в целият свят.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami te takiva gi pravqt agenti ili vis6i voenni - hora idva6ti ot zabraveni sela, deto slu6kat .
47
0
 
0
 
! Отговори
toni преди 15 години
Костов Премиер !
46
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 15 години
Какво друго очакваш от един комунист ?
45
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Не разбрах, какво "за Костов" ?!
44
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 15 години
Е гати циника. Пак пуска старият номер с двете папки ("на Костов"), сега двата доклада на ОЛАФ. Тоя Първанов е гаден ама гаден и подъл, че нямам думи.
43
0
 
0
 
! Отговори
Митю Туца преди 15 години
Всичко е чалга в тази страна. И най-силна е в управлението.