Състоянието на отровените с гъби е стабилно

Няма опасност за живота им
4 ное 2008 09:30,
6
Състоянието на отровените с гъби е стабилно
Снимка: БГНЕС

Отровените от гъби трима пациенти, настанени в Клиниката по спешна токсикология и алергология към Военна болница, са в стабилно състояние и опасност за живота им няма, съобщиха от ВМА.

В понеделник 10 души от Кюстендил потърсиха медицинска помощ, след като през уикенда са консумирали отровни гъби, двойник на булката, почти сигурно червена мухоморка.

Петима от тях бяха настанени в кюстендилската болница, двамата в най-тежко състояние бяха откарани за лечение в "Пирогов", а други трима - двама съпрузи и техен приятел - във Военна болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако бяха прекалили с червени мухоморки щяха да са в лудницата а не в токсикологията. И не ги сравнявайте с водка - ефекта е коренно различен. Фарса при червени мухоморки е че са станали символ на отровните гъби а това далеч не е така по ред причини. Които се интересува да гледа "Sacred Weeds - Amanita Muscaria" има го в YouTube.
4
0
 
0
 
! Отговори
Инспектор преди 15 години
Ескимосите ядат червени мухоморки, само че без да ги дъвчат, все едно че са ударили 2-3 шишета водка, употребяват ги даже и рафинирани, т.е. пият ypинaтa на човек ял мухоморка. Северните елени също се друсат с мухоморки. Всичко е в мярката, ако прекалиш, ти блокира дишането и сърцето.
3
0
 
0
 
! Отговори
Гъбар преди 15 години
Абе честно да ви кажа, аз съм ял от тях и съм много доволен от ефекта :D. Само не трябва да се прекалява. 2-3 макс.
2
0
 
0
 
! Отговори
гъбар,но ГЛАСУВАЩ преди 15 години
Тия,"цървените на белите точки",са за рисуване по детските книжки,не са за ядене!
1
0
 
0
 
! Отговори
редък простакел преди 15 години
Тия са щели да изпукат от едната простотийка.Снощи по телевизията един от жертвите си рече,че гъбите били "цървени на бели точки".