"Атака" стопира градежа на втората джамия в София

Националистите искат референдум сред столичани за изграждането на ислямския център с пететажната джамия в "Малинова долина"
3 дек 2008 10:27,
483
"Атака" стопира градежа на втората джамия в София
Снимка: Булфото

"Атака" успя да издейства отлагане на строежа на втората джамия в София.
Това стана след среща на Волен Сидеров и компания с главния архитект на столицата Петър Диков.

Националистите настояха да им се предостави цялата история по закупуването на имота в кв. "Малинова долина", отреден за Ислямски център за образователна, социална и административна дейност.

"Заради това им искане проектът за изграждане на ислямския център ще се забави и отложи на този етап", обяви Диков.

Главният архитект призна, че вече има постъпило официално искане за виза за изграждането на такъв център, но не и за молитвен храм.

"Искаме да проверим има ли нарушения при включването на въпросния имот в градоустройствения план, както и да проследим цялата хронология на закупуването му първоначално от частни лица, впоследствие от Мюфтийството и ако открием нередности, ще сезираме веднага прокуратурата и другите компетентни органи", каза на свой ред Сидеров.

По думите му исканията за такива центрове се правят от външни ислямистки сили, които се опитват да покажат по този начин, че България е мюсюлманска страна.

Според националистите, макар имотът да е частен, става дума за проблем, свързан с националната идентичност.

"Затова е нужно провеждането на референдум сред столичани за изграждането на центъра", смятат от "Атака".

Сагата с джамията в столицата се разрази след срещата на столичния кмет с главния мюфтия Мустафа Хаджи, който обяви, че има съгласието на Борисов за изграждането на втори мюсюлмански молитвен дом в столицата.

Впоследствие от мюфтийството обявиха, че настояват джамията да е пететажна, въпреки решението на архитектите, че теренът в местността не позволява по-голям градеж от три етажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
0
 
0
 
! Отговори
BOZKURT... преди 15 години
Vsi4ko po dolu e do 456....
461
0
 
0
 
! Отговори
Bozkurt.... преди 15 години
Abe tya djamiyata e vapros na prinsip...Li4no za men nyama nikvo zna4enie dali 6e ima o6te edna v Sofia ili ne.Drugo e koeto me drazni,vidya li zaglavie nyakade,tursi ili islyam sas sigurnost znam 4e tova e nay 4eteniya material.I gleday posle,,tursite da si hodyat,na sapun,6e kolim,besim,dolu islyama i t.n.Zna4i po4vam da razbiram 4e muslumanite i po to4no tursite sa problema na Balgaria...zatova Balgaria e bedna i okradena.Slu4ayno ima i intiligentni tursi koito 4etat mnogo,stra6no mnogo,i nay vajnoto razbirat kakvo 4etat.Vinagi sam bil otli4en u4inik,i po Balgarska istoria.Govorya perfekten turski bez da sam jivyal v Tursia,i o6te dva ezika.Jalko 4e v momenta nyamam kiriltsa,za da me razberat po dobre razni Ko4ovsi i drugi natsionalni geroi koito ne iskam da obijdam,za6toto 6e zaprili4am na tyah.Balgarin sam za6toto rodinata mi e Bg,i imam Bg dokumenti.Tur4in sam za6toto tova mi e kravta,rasata...S uvajenie bratya natsionalisti,za6toto i az sam takav...nyama da promenite ni6to,nito 6e ni izbiete,vtora Bosna nyama da ima.Zatova da si jiveem zadrujno v mir kakto vinagi i da se hvanem da ba4kame zdravo za rodinata,4e e krayno vreme...Az 6e prodalja da si bada tur4in i ne mrazya nikogo...
460
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
май докат я построите вие ще полудеете :):):) колкото и да се правиш на велик си заблуден! далеч си от истината за толерантност! нещо нежелано само пропасти изгражда, така ще бъде и с това здание... защо пресилвате ситуацията, вашето да е нали?! нема ви увре акъла и искате демократични да са българите с християнска вяра към вас.. защо ни караш да се противопоставяме бе!? *** си в турция и си съгради храм! нещо което е натрапено не води до добро, но всъщност си болен мозък и това ти доставя удоволствие... да саботираш, да провокираш и прочие...
459
0
 
0
 
! Отговори
tafik преди 15 години
Djamia ste bade postroena-i da poludeete
458
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 15 години
456 svaliam ti shapka! Beshe mi omryznalo da me narichat rasist, nacionalist i komuniaga! (migar miusiulmanite i po-specialno turcite u nas ne sa ?).
457
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какъв ислямски център, какви 6 лева на цяло?! :) Гъбаркат се с цялото българско общество тези шепа хора по върховете на властта... Да ама НЕ... прекалиха с арогантността си, вевропарите ги гушнаха, сега искат ислямска държава да ни правят!? сега е момента и на изборите всички с българско самосъзнание да се вдигнат и да идат да гласуват, а не да ПАСУВАТ! цивилизован човек съм и няма да слизам на нивото на онези, които провокират с цинизми и необмислени стилистично изказвания...ътака :)
456
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на лудия от 446. Много се радваме на целия ислямски свят, че иска да си строи джамия. Ами да си я построи в ислямския свят. Да и се радва и обичат.А тука само ще я псуват за другото ни ми се и пиша.Такава съдба на мюсюлмански храм може да искат само мюсюлмани -ментета. дето и Корана явно не са чели.
455
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Не знам дали се разбра, но един двама, представящи се за турци и то за тарикати, разиграват театър.Това е един доста гнусен и долен начин за използване на форума, като място за изказване на лично мнение по определена тема. От такива еничари, освен гадости, друго какво да очакваш. И създания с такъв манталитет се натискат да ни яхат и управляват.Не виждате ли, че Калинчо си е живо мюсюлмнанче.А девойката-мъж дето сега е от делиормана, беше от Хасково, беше в Турция.Лично аз съм погнусен от всякакви такива долни постановки. И съм отвратен от типа хора, проводник на такова примитивно поведение. Още ми се издигна в очите тази религия. Слава Богу, че повечето българи, с религия ислям, които им предстои сами да пожелаят да я зарежат, не са такъв тип. Тези един двама тук, не изразяват мнението на останалитеУ нас религията се използва за политически цели и измами, заради повече власт и пари.Никой от нас не е отишъл в Турция да иска нещо. Не желаем турци да идват в България, да прелъгват по-слабо интелигентните ни сънародници и да имат каквито и да е претенции в България.На който не му харесват българските правила в България - да се измита от тук.Идват времена, когато Турция окончателно ще се затрие от лицето на земята. Времена, когато всичките еничарчета ще тичат да се пишат кой от кой по-българин да е. И добре става това сега, за да видим ясно кой какъв лицемер е. А това не се забравя.А за ислям, отхвърлен от отвратилите се вече НОРМАЛНИ, ЦИВИЛИЗОВАНИ И НЕ ОРИЕНТАЛСКИ ДЪРЖАВИ, някой може да започне да говори тогава, когато ходжата започне да пее на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, когато Корана се чете и учи на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Така, както е в черквите и с Библията на български.. Когато се говори и общува на български език.Докато не се случи това исляма, който не ми е известно какво търси в България, остава проводник за унищожаване или поне подчинение на нацията ни.Искането да се строи джамия не е просто построяване на сграда. Това е тест за българите.
454
0
 
0
 
! Отговори
ko4o преди 15 години
да призова всички да гласуват, за да имат очи после да псуват тия горе.
453
0
 
0
 
! Отговори
хаджи Ахил преди 15 години
такива умници изтървахме пилето преди 600 години
452
0
 
0
 
! Отговори
ko4o преди 15 години
4е е политика, ама върви им обяснявай на неграмотните из родопите, ще ти резнат гръцмуля за нула време в името на хамака, няма да успееш и политика да изречеш.
451
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
:) благодаря за подкрепата! нали знаеш кому са нужни наказания за да се забрани нещо?! на онези, които съвеста им спи и нямат собствена спирачна система (имам предвид морал и етика)! аз преминах девет кръга на ада, но останах човек и най-важното станах ЛИЧНОСТ! СЕГА БОРБАТА МИ Е ОБщЕСТВОТО ДА НЕ МЕ ПРЕТОПИ! но както вървят нещата няма такъв шанс..не съм материалист, но съм човек, които си има мярката и иска добре да живее... в хармония с материалното и духовното...а това се постига само ако човек погледне по-далеч от върха на носа си... явно...
450
0
 
0
 
! Отговори
Humble преди 15 години
Само така. Това, че всички минават на червено, не отменя зеленото. Понякога и един е достатъчен. Ной е строил ковчега 40 години, а другите му са се смеяли. Паисий е написал 'Историята...', защото всички други са искали да стават гърци. А този, който девет годин той скита се?
449
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
искам да Ви попитам всички, знаете ли защо Емел Етем УВОЛНИ началника на гражданска защита тези дни?Защото човека се е възпротивил на непрофесионалния подбор на кадри, които прави госпожата! възпротивил се на факта че са освобождавани професионалисти за сметка на "нейни хора" с небългарски имена!! питам до кога!!
448
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе за какъв ислямски свят пишеш?! какви са тези бутафори бе... не разбра ли че всичко в градежа на това сдание е политика!!! или ти си наивник или се опитваш да изкараш темата като нож в гърба на мюсолманската вяра! не сме ***, човече...всяка религия колкото и да е хубава е промиване на мозък... явно и с теб това се е случило! ти наясно ли си какво е манипулация и как религията може да се ползва за тази цел?!
447
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
:) радвам се , че споделяш моето мнение!!! аз съм реалист и мисля с разсъдъка си! съжалявам го Калин , малко му е житейския път, а вероятно незнае ние като студенти срещу какво сме се борили 1997 и че още тогава сме се проявили като граждани! то май ние сме най-онеправданото малцинство в тази държава :) ирония, да... аиде стига са ни вменявали чувство за вина че не сме толерантни към едни или други!!! СТИГА! и аз и други като мен имаме граница на търпение! на които не му изнася в Бг да си ходи... аз имах шанс да избягам, но останах тук! гласувам, пресичам на зелено, усмихвам се на хората, не псувам и в крайна сметка не се срамувам когато се срещна с чуждестранни колеги...защо ли? защото не се оприличавам като част от масата в БГ! аз съм личност и хората ме виждат като такъв! това, че простащината взе връх не е по моя вина! всеки си има глава на раменете, но когато става въпрос за граждански дълг НЕ МОГА ДА ПРЕМЪЛЧА! това е... всички да идат и да гласуват!!! а не да си стоят у дома или в кръчмата и да казват "и без мен се знае кой ще е".. а после да изказват мнения за управлението колко лошо било..аиде нема нужда! НАГЛО Е И БЕЗОТГОВОРНО!! защото Доган бей ще строи колоните от рейсове и ще се възползва за пореден път от апатията на българите!!
446
0
 
0
 
! Отговори
lud преди 15 години
e stiga s tiya ubidi i tem podobni draskaniya kım musulmanite,e tuka nyama li svestni hora ,misle6i po demokrati4no ??taka li inak she se stroi i kvo sega she go siborite li a? stiska li na nekomu?to kato se zamisli malko 4ovek she tryabva da se se6a za dosta be6a,to tova ne se stroi ot jivu6ite Musulmani v Bg . a ot celiya islyamskai svyat sa dareni pari za stroeja,daje i EO podkrepya stroeja ...grim i tryasik nali gospoda hehehehhe
445
0
 
0
 
! Отговори
ko4o преди 15 години
bravo na komentar 441, и пак повтарям, това не е джамия, а ислямски център, е бг ислямски център ли ще го правим. всъщност там ще бъдат обучавани, за какво всеки знае, а който е вече вярващ, какво да му се обучава. Ако е джамия където да опънеш килимчето за 5 минути и по живо по здраво, ама не е така.
444
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
коментар 443 е отнесен до 442
443
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Благодаря за отговора! все пак изказвайте мнението си в пълния му смисъл , за да не се приема двусмислено, както се получи в сличая... а Вив все още не сте схванали доводите против джамията?! жалко за Вас... да джамията е храм на мюсолманите, кои мюсолмани са мнозинство тук?! коя нация?! тик не говорим за религия в този дебат, става въпрос за политика и ако не схващате тънкия момент на смисъла му, не изказвайте мнение:) имайте си го , но в случая е угодно само за тези които искат да го съградят този храм..аз имам лични преживявания в източните родопи, които са ме ибедили, че толерантността на християните се използва от политически кръгове за постигане на икономически и политически цели. знаете ли , че едно в едно селце в родопите християнин искал църква да гради, а месните (наричащи себе си турци) го заплашили със смърт?! за какво говорим изобщо... всяко нещо си има граници и от писанията Ви разбирам, че сте далеч от политическата действителност в България! прочетете повече книги за конспирации и инструменти за постигане на политически цели, поинтересувайте се каква е тенденцията в света - европейска държава (ако не се лъжа Германия или Франция) е забранила градежа на тези храмове, а тенденцията е завладяване на Европа от фундаменталисти!!! и тук е момента да отбележа, че не съм против онези джамии, които се градят от месните мюсолмани с помоща на месните християни, против съм фундаментализма и всички изродени течения на корана!!!