"Да пием вода"

След като пушиха по цигара, полицаите пият и по една вода в знак на протест заради ниското заплащане
21 дек 2008 10:49,
172
"Да пием вода"
Снимка: БГНЕС

След като на 12 декември полицаите се събраха в градинката до сградата на вътрешното министерство в столицата, за да "пушат цигари", днес се очаква се служителите на МВР отново да се съберат.

Този път обаче протестът им минава под мотото "да пием вода", според информацията от полицейския форум, където се уговориха да се съберат в 11 часа.

Около 500 са протестиращите полицаи в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици".

Заради законовата забрана за протести служителите на реда носят бутилки с минерална вода.

Акцията не е подкрепена от Националния полицейски синдикат в България, но според протестиращите отказът на синдикатите е бил само временен. Днес те очакват подкрепата им.

От ръководството на министрество никой все още не е приел представители на стачкуващите служители.

До момента нямат официална информация от министерството за исканията си и декларацията, която са подали до вътрешния министър Михаил Миков.

Сред основните им искания са създаване на нов синдикат, приемане на Европейска харта на полицията и в България и подобряване условията на работата.

Полицай сподели, че след протестите са се увеличили проверките към служителите. Той даде за пример това как след едночасово преследване на извършител на престъпление и след като като го е хванал, му е била направена забележка защо не е бил с шапка, която е част от униформата.

Полицаите заявиха още, че протестите ще продължат и след Нова година, ако не бъдат изпълнени исканията им.

Пловдивските полицаи отказаха да протестират за увеличение на заплатите си. За разлика от софийските си колеги, апатия е обхванала служителите на реда в града под тепетата. "Каквото има да се реши, то се случи в София", заявиха полицаи.

Над 200 полицаи и пожарникари от всички служби на Областната дирекция на МВР се събраха пред сградата на Полицейското управление в Шумен, да пият вода.

Миналата неделя около 170 полицаи пък се събраха „да изпушат по цигара“. В символичния протест и днес не участваха началници на полицейски управления, но се включиха шефове на служби.

На пл. „Освобождение“ имаше полицаи от управленията в Каолиново, Велики Преслав и Нови пазар. „Ходим като парцаливци. Случва се да обличаме долнище от лятна униформа с горнище от зимна“, коментира неофициално сержант от града.

Около 50 полицаи се събраха пред сградата на областната дирекция на МВР в Плевен на ул. „Сан Стефано”.

Сред тях имаше служители на полицията и жандармерията. Те се задържаха към 40 минути пред входа на полицията, след което се разотидоха.

Полицаите заявиха без да искат да бъдат цитирани поименно, че протестът им е за адекватно заплащане и нормални условия на работа. Те отрекоха да е имало заплахи за уволнения към участници в протеста миналата седмица.

И днес, както и миналата седмица, липсваха представители на ръководството. Служителите на реда днес бяха двойно по-малко в сравнение с миналата събота, липсваха и служители на пожарната.

Над 200 полицаи се събраха да пият вода минерална вода през сградата на Областна дирекция на полицията във Варна.

Служителите на реда претендират за увеличение на заплатите, по-добри условия на труд и по-добра материална база, разказаха очевидци.

Днес протестират хиляди полицаи от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кой може даме спре дасе връщам и да чукам такива гейчета като теб;ас живея в демукрация не под турско;-питай маикаси за мен-цилувки
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие дето плюете полицаите, спрете се и помислете!!!Аз не съм полицай и нямамнищо общо с тях, но ако не ги подкрепяме в протестите, мислите ли, че и те ще ни подкрепят. Ако не сме единни нищо няма да стане - само ще си плюем по форумите и по кръчмите и това е!ТРЯБВА ДА ИЗХВЪРЛИМ *** - ВСИЧКИ ЗАЕДНО!!!
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НА ЕДНО МЯСТО
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
едва ли друг път са се събирали толкова на едно място
87
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Браво,колеги!Не предавайте фронта.Ние сме с вас.............
86
0
 
0
 
! Отговори
ОТНЕСЪЛ ПЕТ ЯКИ КУРЦ преди 15 години
Първо пушиха и се изложиха.Второ , пият вода и се изпонпикаха. *** съвет са им дали. добре, че забърсах един, а той повика още четирима и ме побъркаха от ***. СЛАДУРИ. ЯКИ МЪЖЕ. СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ПРОТЕСТИРАЙТЕ КАТО РИСУВАТЕ! Вземете блокчета номер едно и рисувайте. така ще побъркате вашият ТОП милиционер г-ца Микова.
85
0
 
0
 
! Отговори
bobo преди 15 години
Не е вярно, че пловдидските полицаи не са ходили. Точно обратното, бяхме повече от сто. Цялото РПУ Първомаи беше там.Полицаи от всичките пет РПУ-та на Пловдив и РПУ-Асеновград, бяха пред Храма в градинката.
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бе тя работата е ясна,охранителите пият студена водичка и злобеят,всички искат да са пътни или некоя пак блага службица та да минат и те на уиски
83
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Как е господа милиционерчета?Наскоро дърпахте свитият от 16 годишни ученици джойнт.Вече на минерална премесена с уиски преминахте.От каде пари за уиски бе лентяй а да пълнете бюджета с актове.Нелепи същества сте бг милиционерчета хапвайте обществена удовлолетвореност от "работата" си!
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей 81,че си тъпо ченге се вижда ,ама защо кълнеш бе пустиняк пуст?????????????????????????????
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
76-ti, stoj si tam kadeto se chuvstvash dobre - bilo sa vazelin, bilo bez vazelin. Da dade Gospod da ne mozhesh da se varnesh v "mangalskata darzava" dori i za da izpratish nekoj blizak chovek v setnia mu chas...
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
500 полицаи пият гола вода, останалите са на скоч
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина не трябва да се делим!Във всяка една прослойка има гнили плодове - и сред полицаи, учители, лекари, ученици, студенти, селскотопански работници, миньори.... няма смисъл да изброявам всички професии и социални групи.Не трябва да се делим - навсякъде има корупция има некадърност има идиотизъм, но не може да се дават определения на всички от дадена прослойка.Умните хора трябва да се съюзим и да изхвърлим прогнилия ***. И както се казва "рибата се вмирисва от към главата" т.е. трябва да започнем от там от където най-много неща зависят - правителството, парламента!
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кое е това професионално съсловие,което мъдростта все го гони по петите ,но то винаги испява да я изпревари?
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Полицаи,Политик и иматли разлика, за пари са готови винаги дасе одупят
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
маи в българия останахте еничери и ***, ***,мамини гейчета и коромпирани идиотчита - навас повече ви трябва вазелин че гледам боли много зада протестирате
75
0
 
0
 
! Отговори
* преди 15 години
Това не е сценарий на ББ това е сценарий на тройната коалиция : Недават пари на полицаите > Те пронестират / нежно разбира се />Получават мижави / според тях 300лв./ >Недоволни са - искат още > Не им дават > Те се " примиряват " / защото после ще им дадът - каква е разликата да ли ще ти дадът пари за Христов ден или за Иванов ден ? / > Подсле останалите държавни служители дето цяла гадина са били с " огромната " заплатка от 220 лв. и - плосък данък да си кажат : " Те полицаите не успяха - та ние ли ? " > И ето ти я икономията / който се вози на " Мерцедес " - пак си се вози , който мизерства -продължава да мизерства /............
74
0
 
0
 
! Отговори
drug deputat преди 15 години
По - скоро сестра ти заслужава 2500 лева на месец. Е, може и по едно левче да е сумата , ама левче по левче и мис "Цариградско шосе" може да стане сестра ти.
73
0
 
0
 
! Отговори
deputat преди 15 години
POLICAITE SA MNOGO DOBRI ZASLUJAVAT 2500LV> ZAPLATA
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BG POLICAITE SA NAI GNUSNOTO NE6TO SLED KOMUNISTITE V TAZI GNILA *** DARJAVA NARE4ENA BULGARISTAN,PODLEZURKOVCI LAKEI NA KOMUNIZMA