На 14 януари от 11 часа пред парламента

Да изметем боклука! - от седмици наред подобни изречения агитират из форумите за протеста
10 яну 2009 19:00,
986
На 14 януари от 11 часа пред парламента
Колаж: Dnes.bg

"Постави (14) пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11,00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си приятели".

От седмици наред подобни текстове агитират из форумите под мотото "Да изметем боклука!".

"Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим”, пише още в текста на протестиращите.

На 14 януари студенти от различни висши учебни заведения ще се съберат в 10 ч. пред зала "Христо Ботев".

Оттам те ще потеглят към центъра на столицата и пред Народното събрание ще се слеят с всички, които са решили да подкрепят протестните им действия.

Засега по информация от Инициативния комитет заявка за участие са дали Асоциациите на млекопроизводителите, на зърнопроизводителите, партията "Зелените”, Учителският синдикат и футболните фенове на различни клубове.

Именно от там идват и притесненията на МВР, защото във форумите на фенклубовете потребителите се заканват, че протестът няма да е мирен, а ще предизвика масови безредици.

"Защо трябва да е мирен, когато депутатите от добро не разбират", пишат анонимни потребители.

Запалянковците твърдят още, че към митинга ще се включат и гръцки тифози, анархисти и националисти, които по този начин щели да върнат жеста на българите, които се включиха в протестите в южната ни съседка.

Ето и част от призивите, отправени от чатъри по многобройните форуми, които зарибяват за протеста*.

Хора…сабудете се !!!!и парното ни спряха и тока ще ни спрат а никой нищо неправи …Хайде всички на протест на 14..аз мисля да отида,защото съм на 22г.и искам да живея в България защото обичам страната си и съм против това да ни управляват ДПС,защото точно те ни докараха до това положение заедно с комунистиte…Аз отивам на 14 и ви призовавам да дойдете…за да съхраним страната си..
-----
Подкрепям идеята да, се обединим.Стига сме ги търпяли толкова години.Трябва да разберат, че сме живи, че сме народ.Трябва да сме много, стотици хиляди.Тях само от това ги е страх…
-----
Уважаеми “дами и господа”, не може да се избяга от този филм с мирни протести:) Изобщо не им пука, ще отлагат, ще водят преговори, ще пълнят медиите с интервюта…и сте го гледали този сценарий. Да сте чували за корумпиран румънски или арменски политик? Не, защото с тях не се отнесоха с “мирни средства” когато трябваше. Не ви каня на война, не:) Само не бъдете наивни, защото емоциите на масите се управляват лесно, особено когато са принизени до животинското ниво на оцеляване. Глад, бедност и затвор за всички нагушени политици, псевдобизнесмени-крадци и останалия боклук. Тогава ще можем да се наречем дами и господа, сега сме роби.
-----
i az 6te doida sus sigurnost.trqbva da gi smajem da znaite.4etoh v edin blog 4e 6te ima u4astie i na mnogo futbolni fenove-zaqvili sa oficialno 4e 6te doidat na protesta

*Правописът на мненията от форумите е запазен в оригинален вид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
967
0
 
0
 
! Отговори
Мито преди 15 години
Според мен Изнасилванията и Убийствата немогат да се предотвратят как ще стане тази работа ми кажете, *** са навсякаде и никой неможе да ги СПРЕ !!!!!
966
0
 
0
 
! Отговори
14 anonimen преди 15 години
narodani ve4e se sabudi.tozi protest ne triabva da spira.vreme e ve4e i provinciata da se presaedini kam tozi protest.ako tragne celiat narod kam parlamenta trudno he go sprat.borba i samo borba.
965
0
 
0
 
! Отговори
galateiq преди 15 години
Съжалявам,че ще го кажа,но това,което цял ден днес гледам по телевизията за вашият "МИРЕН ПРОТЕСТ"е меко казано противно.Ако мислите,че такава неконтролируема *** може да управлява България,това значи,че БЪЛГАРИЯ ще УМРЕ страшно бързо.
964
0
 
0
 
! Отговори
ilonka преди 15 години
as sam v 4ujbina ot godini.ot kakto stax palnoletna i mojex da izbiram.balgarie e proval.provalixa ia tai *** politicite.podkrepiam vi ot valencia s cialoto si sarce i sajaliavam 4e ne sam tam
963
0
 
0
 
! Отговори
Аспарух, Ювиги хан Б преди 15 години
Ликувайте български поданици! Развявайте гордо трикольора!Вече цяла България ликува опиянена от подвизите на ***: "анонимен", "тодоров56" и тям подобната *** присламчила се към достолепния протест на почтените и достойни граждани, които като организатори предварително открито депозираха условията и реда на протеста. Демокрацията пристигна пак не с петиция, а както през "познатата 1997" с вандализъм! Нищо ново! За пореден път стана ясно на всички, че правят това което единствено умеят! И Вие драги сънародници все още ли вярвате, че тази *** от вандали има потенциала да управлява Утрешна България?Не, нямат потенциал, нито умствен капацитет! Дори нещата са още по-тревожни, те и тям подобните при избори подкрепят не "Разумната кауза и това което е полезно в момента и в перспектива за Българив", а избуялата политическа плесен за деня! И Вие очаквате Демокрация от тези ***?! - Оооо, неразумнии юроде, тежко и горко на Горката България!Аз КАЗАХ!Подпис и печат: Аспарух, Ювиги хан Български, лето господне 2009-то, януари, ден 14, Ден първи от Всенародния протест пред Парламента - опозорен от ***!
962
0
 
0
 
! Отговори
luky преди 15 години
Trqbva da zaslujim svobodata .kato se borim den i no6t.
961
0
 
0
 
! Отговори
Markova преди 15 години
As sam edna ot hilqdite maiki, koito ostanaha sami da prejivqvat starinrute si v tazi skapana teritoriq. isgoniha i dvete mi deca i chestno da kaja, sled kato i vtoroto mi dete napusna teritoriqta na "durjavata" Balgaria, prestanah da se interesuvam ot kakvoto i da e, ne me interesuvaha nito izbori, nito mrusnicite koito produljavaha da ni kradat! Jiveeh naistina spokoino, sashtoto pone decata mi v normalni durjavi, kadeto se ceni ne samo truda im, no i ima zakonnost i se tursi otgovornost ot malkoto mizernici narushavashti /ako posmeqt/ reda i normalnite porqdki. Sega obache ne me svurta. To vnucite mi tuk nqma da jiveqt, no pone sa vnucite na drugite su zaslujava da se deistva! Idvam i as!
960
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
907. - 12.01 20:32 - От: АнонименБългарино-14 01 2009г ти е ПОСЛЕДНИЯ ШАНС!!!!!!!!!!!!
959
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
938. - 13.01 12:52 - . . . ОТСЪНДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ!От: boristodorov56Шайка организирани *** продали и съвест, и морал и народ - ограбват безжалостно всички ни - може ли някой да ни обвини, че искаме справедливостта да възтържествува?Кое е против стремежа на народа към щастие и благополучие!Червеното гестапо на *** отнеха всички шансове на младите за истински живот тук - в Родината ни - а ни лъжеха с "равенстарт"!ИМАШЕ ЛИ РАВЕН СТАРТ ПРЕЗ 1989 ГОД ! КОЙ УПРАВЛЯВА ТАЗИ ЧЕНГЕСАРСКА *** ИЗЗАД ДЕКОРА!ХОРА - НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИИ - СЕГА Е МОМЕНТАДА ГИ ПОРИНЕМ - БАРАБАР С КЕЛЯВАТА УЖ ОПОЗИЦИЯ.ЗАКОНА МОЖЕ ДА НИ ОСЪДИ - ИСТОРИЯТА ЩЕ НИ ОПРАВДАЕ!ОГРАБИХА НАРОДА, КАКТО КЪРДЖАЛИИТЕ НЕ СА ГО ГРАБИЛИ!СВОБОДАТА, ХЛЯБА И ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ -ЗА ТЯХ СЕ ЛЕЕ КРЪВ, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НАРОДА!ДОРИ ТАНКОВЕТЕ ДА ДАЙДАТ!ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БОТЕВ И ЛЕВСКИ - НЕ СА ЖИВЯЛИ НАПРАЗНО!Всяко човешко същество има право да се бори за щастието си свсякаккви средства - щом му отнемат правото да живее нормално!Така се получи, че един свестен водач няма за да поведе хорото!
958
0
 
0
 
! Отговори
iliana преди 15 години
vazxicktavam se na vsichki koito ytre chte izlqzt podkeprm gi ot madrid
957
0
 
0
 
! Отговори
angelariii преди 15 години
Нека покажем наи после че сме БЪЛГАРИ в собствената си държава ..БОЯТ НАСТАНА ТУПКАТ СЪРЦА НИ НИИ НЕ СМЕ ВЕЧЕ ..........
956
0
 
0
 
! Отговори
една студентка преди 15 години
Скъпи колеги, подкрепям инициативата ви, ОБАЧЕ се научете да пишете правилно, защото с неграмотност и празна емоционалност нищо не се постига!
955
0
 
0
 
! Отговори
TopsyG преди 15 години
да развеем знамената, да разбиеме врага, да превземеме страната? Готови ли сте да започнеме борбата, да крещиме до последно : Да живее България!?
954
0
 
0
 
! Отговори
абв преди 15 години
Момчета, сега е времето да покажете, че от вас стават мъже! Два мащабни бунта е имало в тая държава през последните 100 години и двата са били женски. Единият спира участието на България в първата световна война, другият беше миналата година - учителската стачка. 50000 жени стояха на инат месец и половина без заплати, но показаха, че са хора. Никой не ги подкрепи, а мъжете им вкъщи мръхтяха и пърдяха. 100000 ловджии в тая нашта родина лъскат по 4-5 пушки и ходят на лов да си ги показват, ама не им стиска да ги нарамят и да пострелят по най-грозните животни на жълтите павета. МОМЧЕТА, покажете, че не сте умствено, душевно и откъм чест скопени като бащите и дядовците си, дето я докараха тая гнус на власт! Бъдете МЪЖЕ и да знаете, че навсякъде полицаите бият, но истинският мъж държи, когато има сърце, а не гранясала сланина. Тези, дето гледат отстрани, са ербап само вкъщи, и то, ако жена им е поне с 5 категории по-слаба и търпи за да не се травмират децата. Покажете на света, че и тук има ХОРА! Че най-после на младите им писна от дърти селски и градски *** в т.н. "народно" събрание. *** - за рециклиране!!!!
953
0
 
0
 
! Отговори
cccccccccccccccccccc преди 15 години
Събуди се БЪЛГАРИНО!!!Помисли за бъдещето на децата си!!!!!!!!!!!!!!За какво ги създаваш???Да мизерстват? Да търсят работа в други държави,а ти да де чувстваш изоставен? Да ги изнасилват? Да ги УБИВАТ??????????СТИГА СЪН И ОТЧАЯНИЕ!!!!!!!!!!ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
952
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От *** мас и от комунист власт се взимат само с нож!
951
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На бунт! Никога повече роби!
950
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Над 1000 полицаи и жандармеристи ще охраняват обществения ред по време на простестите13 януари 2009 | 17:29 | Агенция "Фокус"София. Над 1000 служители на реда от Столична дирекция на полицията, областни дирекции на МВР в страната и жандармерията ще охраняват обществения ред по време на протестните мероприятия през периода от 14 до 16 януари, съобщиха от пресцентъра на МВР. Във връзка с предвиденото шествие на студенти, граждани и неправителствени организации, което ще премине от зала Христо Ботев, ул. Осми декември, ул. д-р Йосифов, ул. Акад. Стефан Миланов, ул. Атанас Манчев, дискотека Амнезия до последната спирка на автобуси 280 и 94 до пл. Народно събрание, на 14, 15 и 16 януари от 10.00 до 19.00 часа поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите.Ограничения ще има и по направлението на движение на друго шествие, което потегля в 10.00 часа от Централна гара по бул. Мария Луиза, бул. Цар Освободител до пл. Народно събрание. По време на предвидения митинг пред Народното събрание цялостно ще бъде спряно движението в двете посоки на бул. Цар Освободител от бул. В. Левски до ул. Г.С.Раковски. В зоната за сигурност на Народно събрание и Министерски съвет ще бъдат взети превантивни мерки, с цел недопускане нарушения на обществения ред. 2009 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!
949
0
 
0
 
! Отговори
АДВОКАТА преди 15 години
поправям се Константин Палеолог
948
0
 
0
 
! Отговори
АДВОКАТА преди 15 години
АЗ СЪМ 832 БЛАГОДАРЯ, ЧЕ МЕ ПОДКРЕПЯТЕ.ЗНАМ, ЧЕ Е ТЕЖКО И НА МЕН НЕ МИ Е ПРИЯТНО ТОВА КОЕТО НАПИСАХ, НО Е ДОБРО ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.ЩЕ РЕГИСТРИРАМ ПАРТИЯ ЗАРАДИ ИДЕЯТА СИ И ЩЕ МОЛЯ ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ КАКТО ЙОАН ПАЛЕОЛОГ ПОСЛЕДНИЯ ИМПЕРАТОР НА ВИЗАНТИЯ НЕ Я Е МОЛИЛ.