Студентите готвят протести до откат

На 15 и 16 те се събират пак пред парламента, имат разрешението на кмета Борисов
14 яну 2009 17:55,
172
Студентите готвят протести до откат
Снимка: Dnes.bg

Столичният кмет обяви, че временно прекратява протестите.

Бойко Борисов обясни, че взима това решение на база на писмото, което е получил от МВР за поставено самоделно взривно устройство на площад "Народно събрание".

Кметът обясни още, че ако след разследването по сигнала се докаже, че няма реална опасност за протестиращите, той ще разреши протестите на 15 и 16 януари т.г.

Борисов каза, че е предявил искания към прокуратурата да бъдат изгледани записите от протестите днес и да се установи кой и как е започнал насилието.

На обвиненията от страна на организаторите, че полицаите са получили заповед от кмета Борисов да действат чрез насилие, той заяви, че е съгласен да се проверят и записите от станциите и да се види дали той им е наредил да бият.

„Спекулата с моето име ми омръзна. Има умисъл в много от действията днес. Жалко, че опропастиха протеста на хората“, допълни той.

На свой ред студентите, дошли на срещата с Борисов, заявиха, че утре ще протестират отново от 11 ч. на площад „Народно събрание“.

По думите им протестът е бил мирен, но група провокатори са предизвикали насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
Писна ми преди 15 години
Шнур за всички форумни мишки.Вашата кожа нещастна!България ще пребъде,ако ще да останем и една десета от това,което сме.Смърт за всички предатели!!!
130
0
 
1
 
! Отговори
haralampi преди 15 години
Кучетата си лаят, кервана си върви...
129
0
 
1
 
! Отговори
Gold преди 15 години
Като стане някоя *** работа, разните му там медии се скъсват да показват ***, които обясняват "колко са ги били" и "на децата посегнали". А сега всичките медии се изпокриха като мишки и никъде не дадоха свестни кадри за жестоките побоища над деца, младежи и възрастни хора.....
128
0
 
1
 
! Отговори
Gojko преди 15 години
Ама те днес били общо хиляда човека барабар студенти и говедари :) Смешковци!
127
0
 
1
 
! Отговори
МИШ-МАШ преди 15 години
Знаете ли, всички вие, които сочите с пръст срещу обществото с думите "Колко ВИ лъжат", "Какви СТЕ мизерници" и т.н., сте едни големи, огромни П*ТКИ!
126
0
 
1
 
! Отговори
Георги Тошев преди 15 години
Надявам се, че всички хора с убеждение, че ще променят нещо с днешните си действия да се усетят, че просто трябва да гласуват на идущите избори. Надявам се всички да изразяват мнението си като истински европеици каквито сме. Гласуваите! И най-важното: Информираите се за кого гласувате преди да гласувате! Всичко добро на всички! Правете любов а не война!
125
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ченгетата са мазохисти всичко до един дето днеска бяха там кефят се като им е гадно, но след днес драги полицейчете омразата към вас е по-силна от всякога авторитета ви е под нулата и никаква подкрепа от никой няма да получите казах
124
0
 
1
 
! Отговори
свидетел преди 15 години
Когато вилняха *** и викаха "смърт на българите", всички го гледахме по телевизията, тогава нямаше нито жандармерия, нито полиция, нито нищо.Тогава беше "мирна демонстрация". Днес ченгетата биха децата ни, защото искат да живеят в европейска, а не в ориенталска държава!!! В Събота, ако полицаите пушат цигари и не са на работа - може да се опердашат. Законно.
123
0
 
1
 
! Отговори
Boiko xorata ti viar преди 15 години
boiko xorata ti viarvaxa do 14.01 12;00h PREDATEEEEEEEEEEL DOLEN
122
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Вижте какво,дребни душици,дето оплювате справедливия протест на народа си ! Вий не сте българи,а друговерци ! Защото истинския българин знае за какво е излязъл !!!! Млъквайте,*** !!!
121
0
 
1
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
.............Питаи внучето си.ТЕ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.А ти явно си робска душица.
120
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
POLICAI- tova zvy4i cini4no, obidno i dolno.samo istinskite PYTKI protestirat py6eiki i pieiki voda, i biqt naroda si za da im dadat 50% yveli4enie. Imalo bomba na plo6tadada - HAHAHAHAAAAAA sus sigyrnost po stadionite na vseki ma4 ima mnogo pove4e, vsi4ko si izmislqte. kolko ot vas koito ne bqha na rabota doidoha da protestirat, nali i vie ste nedovolni?! sytrinta kato vi ogledah fizionomiite se ypla6ih -ohraneni, 4evendalesti, muje kato skali, a vsi4ko koeto ymeqt e da izpulnqvat zapovedi, za da im dadat biskvitka.....nqma po- jalka gledka, no va6ite deca i te 6te tunat v mizeriq, za6toto vie ne pravite ni6to za tqh
119
0
 
1
 
! Отговори
1997 преди 15 години
1997 godina kato svalixa pravitelstvoto sas sila zahto ne gi nariachaxte fenove na levski aaaaaaaaaaaa
118
0
 
1
 
! Отговори
0777 преди 15 години
Моля, ако знаете, на кой сайт се протестира?А за другото, Червен Бойко изклати протеста.
117
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Само бой, работа и гръцка музика ви оправя лумпенизирани *** нешастни.Ако няма гръцка може и македонска. Румънците преди години преобличаха полицаи като минъори с по един сап и ги вкараха в пътя. Китайците ги смачкаха на площад "Тянанмън" и литнаха напред, иначе щяха да се разкапят като нас.Бойко, ти ставаш за бригадир. Дай им по една кирка да изкопаят метрото и тунел до някое газонаходище на другия край на света вместо да вандалстват. България има най-малко нужда от безредици.А полицаите след като се справят с тази гмеж да отидат и да накарат управляващата *** да влиза впътя или да се измита оттам.Те са добри и интелигентни хора, ще ги разберат и послушат.
116
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ЧЕСТИТ БАНГО ВАСИЛ НА ВСИЧКИ ...............хахаххах
115
0
 
1
 
! Отговори
0777 преди 15 години
Моля, ако знаете, на кой сайт се протестира?А за другото, Червен Бойко изклати протеста.
114
0
 
1
 
! Отговори
DPS преди 15 години
DOGAN ,SERGEI I GOCE HTELI DA VI CHAKAT ZA DA VI XVARLIAT EDIN XUBAV BOI DA STANETE NA ISTINA STUDENI:))))))))))))))))))
113
0
 
1
 
! Отговори
nqma преди 15 години
Nai dobre da se zapali parlamenta trqbvashe grupa protestirashti da vzemat benzin i gazovi butilki i da podpalqt parlamenta
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като подпалиха предишният път парламента и кредитните милионери си узакониха парите кой спечели.Когато по време на клетвата на Петър Стоянов в парламента за президент в ложата до брат му Емил бе Илия Павлов кой спечели.Народа???????Как ли не.Мутрите си узакониха бизнеса,партийните функционери станаха милионери от криминалната приватизация.Така ,че вече взе да ни писва от демагогия че всичко е в името на народа.