Студентите готвят протести до откат

На 15 и 16 те се събират пак пред парламента, имат разрешението на кмета Борисов
14 яну 2009 17:55,
172
Студентите готвят протести до откат
Снимка: Dnes.bg

Столичният кмет обяви, че временно прекратява протестите.

Бойко Борисов обясни, че взима това решение на база на писмото, което е получил от МВР за поставено самоделно взривно устройство на площад "Народно събрание".

Кметът обясни още, че ако след разследването по сигнала се докаже, че няма реална опасност за протестиращите, той ще разреши протестите на 15 и 16 януари т.г.

Борисов каза, че е предявил искания към прокуратурата да бъдат изгледани записите от протестите днес и да се установи кой и как е започнал насилието.

На обвиненията от страна на организаторите, че полицаите са получили заповед от кмета Борисов да действат чрез насилие, той заяви, че е съгласен да се проверят и записите от станциите и да се види дали той им е наредил да бият.

„Спекулата с моето име ми омръзна. Има умисъл в много от действията днес. Жалко, че опропастиха протеста на хората“, допълни той.

На свой ред студентите, дошли на срещата с Борисов, заявиха, че утре ще протестират отново от 11 ч. на площад „Народно събрание“.

По думите им протестът е бил мирен, но група провокатори са предизвикали насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
дедо ви поп преди 15 години
до днескашния ден вярвах,че всички хора заслужават уважение и подкрепа и за това ви подкрепях в щенията ви,и още съм на мнението за всички хора,обаче вие не сте хора бе ,дяволски слуги сте,за което ви АНАТЕМОСВАМ,да живеят и пребъдат чедата БЪЛГАРСКИ пребити от вас,и БЛАГОСЛАВЯМ всички български студенти във великото им начинание,БОГ е с вас чада мои
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Някой май вече са се насмъркали?
109
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Хора не се отказвайте. Нарочно са се опитали да провалят мирния протест. Спомнете си зимата на 1997-***, барикадите... обединените ни сили... На парламента ни го пише "Съединението прави силата"
108
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Какво ви става бе хора - вие полицаи?? Защо биете изстрадалите хорица? Кого пазите??Та нали и вие скоро протестирахте? Не ви е срам....Кого от кого пазите?? И биете братята си по съдба, за да защитите мъчителите им???
107
0
 
1
 
! Отговори
night_rider преди 15 години
кой не е направил протеста добре уе????Нестига ,че бяха пребити супер много хора и ся ги опрекваш!!!Ти сигурно си бил във вас и си бил *** докато траеше протеста!Ще има още протести и се надявам да постигнем исканията!
106
0
 
1
 
! Отговори
студент преди 15 години
МРЪСНИ ФУРАЖКИ НЕЩАСТНИ!!! ПРЕБИХА С ПАЛКИ ПРИЯТЕЛКАТА МИ, ИМА КОМОЦИО! ЩЕ ВИ ИЗБИЯ *** МРЪСНИ!!!!
105
0
 
1
 
! Отговори
вега преди 15 години
днешният протест е още едно доказателство колко лесно се манипулира гладния народ. Никой от управляващите няма интерес да сме сити.
104
0
 
1
 
! Отговори
pw преди 15 години
ЛЕВСКИ ОЛЕ, нищо общо с МВР!!!!
103
0
 
1
 
! Отговори
panzer преди 15 години
ГЛЕАДАЙТЕ СРЪБСКИЯ ФИЛМ "ПРОФЕСИОНАЛИСТ" - ТАМ МНОГО ДОБРЕ СА ПОКАЗАНИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРОВОКАЦИИ
102
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
93. - 21:28 - От: ivanFACK OFF
101
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
който не иска да протестира моге да пуши,ако и него не го забрани Б.Б.
100
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
da giveiat STUDENTITE
99
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ivane pi4 ti si bolen mozuk bqgai v Sibir
98
0
 
1
 
! Отговори
Скандинавец преди 15 години
Работното време за изплащане на хонорари се променя. За по-точна информация, търсете Гоце
97
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
do #95 desnite iskam da me upravlavat , a komunistite , Dogan i Carq umnoto da sa v zatvora
96
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 15 години
Живее само майкаа ти добре, защото е проститу.тка в Испания. Ако беше в БГ, нямаше да е добре. ЛЕВСКИ ОЛЕ, нищо общо с МВР!!!!
95
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кой искате да управлява , вместо правителството и по каква програма. Освен ако не сте наети като овчарски кучета да лаете
94
0
 
1
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Ами то крайно време беше и някой с оръжие да подкрепи протестиращия народ от стари и млади мъже и жени(че дори и юноши) !!! Ако полицията е готова да удря нашите деца и родители,тогава приветствам армията !!!! Българският войник винаги е бил защитник на Родината,за разлика от купената НАРОДНА МИЛИЦИЯ !!! Да ги посрещнем тогава като част от нас !!!!
93
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 15 години
А бе ей продажници. На България в момента и без тожа не й е лесно, заради газовата криза, недейте още повече усложнява положението с глупавите си протести!!! Правителството се справя добре с управлението и държавата върви напред. Изобщо не си мислете, че ще стане като 1997, сега хората живеят добре и на никой не му се занимава да ходи да протестита, освен на студенти, запалянковци и някви еколози без работа!!!
92
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
сам за да падне това правителство аз съм с народа за,колко повече сме толко по силни ште сме и победата ште дойде по бързо,ДА ЖИВЕ БЪЛГАРИЯ,турците да се махат в турция тук е само за БЪЛГАРИ