Студентите готвят протести до откат

На 15 и 16 те се събират пак пред парламента, имат разрешението на кмета Борисов
14 яну 2009 17:55,
172
Студентите готвят протести до откат
Снимка: Dnes.bg

Столичният кмет обяви, че временно прекратява протестите.

Бойко Борисов обясни, че взима това решение на база на писмото, което е получил от МВР за поставено самоделно взривно устройство на площад "Народно събрание".

Кметът обясни още, че ако след разследването по сигнала се докаже, че няма реална опасност за протестиращите, той ще разреши протестите на 15 и 16 януари т.г.

Борисов каза, че е предявил искания към прокуратурата да бъдат изгледани записите от протестите днес и да се установи кой и как е започнал насилието.

На обвиненията от страна на организаторите, че полицаите са получили заповед от кмета Борисов да действат чрез насилие, той заяви, че е съгласен да се проверят и записите от станциите и да се види дали той им е наредил да бият.

„Спекулата с моето име ми омръзна. Има умисъл в много от действията днес. Жалко, че опропастиха протеста на хората“, допълни той.

На свой ред студентите, дошли на срещата с Борисов, заявиха, че утре ще протестират отново от 11 ч. на площад „Народно събрание“.

По думите им протестът е бил мирен, но група провокатори са предизвикали насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
----- ! преди 15 години
Прав е 136! Трябва да ни е срам че не изязоха всички които тук драскаме и си се ежим! Дойдоха хора от други градове и деца ! Ние сме стадо без водач и това си е ! А защо ни е водач бе хора Защо не искахме всички които се налапаха и станаха мултимилионери да се разследват и приберат на топло Това включва и депутати и управляващи и опозиция Нали те ни ограбиха и сега се подиграват Как изържате на тези сметки и с тези заплати
150
0
 
1
 
! Отговори
Законност преди 15 години
Това е гражданска война, а не сбиване на футболни агитки, както полицията се опитва да я представи. Това е война на българското общество срещу организираната престъпност, война на народа срещу криминалната паразитна класа, която го ограбва и изсмуква жизнените му сили.В продължение на десетилетия комунистическата номенклатура води ожесточена тайна война срещу българите, използвайки всички възможности на държавата за терор и геноцид. Разруха, бедност, глад, един милион бежанци. Това са част от последиците на гражданската война у нас за последните двадесет години. За драматизма на всяка война се съди по броя на бежанците. А те са повече от милион. Това е кървава гражданска война, в която малцинството,окупирало институциите, воюва срещу мнозинството, което е извън тях - една безскрупулна война на държавата срещу гражданското общество. Тайната война е постоянно състояние и форма на съществуване на мафиотската държава. Тя поддържа и възпроизвежда робовладелската икономика. . Необходимо е ясно да си отговорим защо, в името на какво, се води тайната гражданската война у нас? Основният въпрос е въпроса за робството. Чрез държавата робовладелците отнемат средствата за производство на обикновените хора и финансово да ги направят зависими. Налагат и поддържат робските икономически отношения и съхраняват робството като социална система. От своя страна робите се борят срещу икономическата зависимост и воюват за контрола върху средствата за производство. Тяхна основна задача в гражданската война е да разрушат робовладелската икономика и мафиотската държава. Най-лесният индивидуален начин за излизане от икономическата зависимост е емиграцията. Кървавите сблъсъци днес обаче поставят началото на края на геноцида и на национал-социалистическата мафиотска държава. Паразитната класа явно още не го осъзнава, присмивайки се на бунта на студентчетата от втория етаж на Народното събрание. За нея жандармерията е само пушечното месо, на което се плаща да я пази. Съотношението на силите обаче не е в полза на номенклатурата. Самочувствието й показва, че политическата класа няма и представа за реалния живот и за настроенията на обществото. Липсата на чувство за реалност е водеща причина за лекомислените решения, които водят до проливане на реки от кръв. На собствената й кръв. През последните 20 години тази класа създаде безпрецедентна експлоататорска икономика, която облагодетелства само 5% от българите, само нея. Робовладелската икономика обрече останалите 95% от народа ни на глад и мизерия. Естествено е такава икономика да рухне. Мнозинството не я поддържа . Един милион българи се измъкнаха от геноцида й и емигрираха. Милион и половина от тези, които останаха в България, в трудова възраст вече не работят. Получават една шеста-една седма от реалната си заработка. Не работи половината от поколението с най-голям опит, работниците и специалистите между 50 и 65 години. Производствената и потребителската инфраструктура е заграбена от експлоататорската класа и не с
149
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Думата е една ЕНИЧАРИ.Плащаме данаци за да ги има.А те ни бият ,по заповед и го правят с удояолствие.Като видят мутра и се напикават.Но срещу деца нямат равни
148
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
dokato ni upravlqvat turci i zapovqdvat na balgarskite policai da se biem po mejdu si balgari a te da ni se smeqt i se kefqt 4e balgarin bie balgarin ZATOVA PRIKANVAM VSI4KI BALGARI DA ATAKUVAME TURSKATA SGAN V PARLAMENTA A TEQ FURAJKI AKO PAK SE OPITVAT DA SE PRAVAT NA VELIKI 6A KI OSAKATIM I ZAPALIM 6EFOFETE IM SA TURCI UTRE VAORAJENI DO ZABI 6TE GI SMAJEM KRAINO VREME E DA SE OSVOBODIM OT TURSKO ROBSTVO
147
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
moje da e imalo malko narod no gi izpla6iha tova e vajno napreddddddd.samo taka utre po qko trebe da se 4upi ta da gi mahnem.boiko nqma da spre6 narodaaaaaaaaaa........
146
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Щом няма кой да сложим, дайте да минем на диктаторски режим - тъй тъй няма да имало промяна, поне да да не се хабим да ходим да гласуваме!
145
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ne za *** e vreme a za kala6nikov
144
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Boiko Borisov postapi gadno. To e qsno 4e za6titava interesite na pravitelstvoto.Gadnite kuki do v4era pu6ixa i protestiraxa a sega po4naxa da bez4instvat sre6tu xorata .SAMO GRAJDANSKA VOINA 6TE NI OPRAVI. NA URAJIE BRATQ
143
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
MAI E VREME ZA ***
142
0
 
1
 
! Отговори
BMviper преди 15 години
Na4aloto be6e dadeno ve4e nqma spirane! Nai dobre 6e e da si davat ostavkata kolkoto se moje po burzo i da si preminavat granicata na BG i turciq i da si otivat kadeto im e mqstoto! NIKOI NE GI ISKA V BG!?
141
0
 
1
 
! Отговори
;] преди 15 години
be zagubenqci naroda malko se vdiga na prostest i vie pluete tezi koito iskat pravosudie, chestnost i edin normalen jivot ? vsichkite koito pluqt gi pluete ste golemi ofigofreni i strahlivci
140
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
utre na narkomanite i piqnite NAPALNO DA IM STROSHAT GLAVITE policaite,KLOUNI.15 godishni keleshi drogirani tragnali da svalqt pravitelstvo i koj shte slozhite nachelo na darzhavata,nqkakva ideq imate li ,ili samo shou da stava
139
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Никой няма да право да бие деца и малолетни при каквито и да било обстоятелства!"Трябва да призовем Европа за съдействие срещу геноцида над българския народ!
138
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
След 10 обира без разкрит извършител, след видяно подхвърляне на наркотик в джоба на тинейджър от полицай с цел рекет, след безкрайните случаи на взети пари от катаджии, след доказателство за участие на полицай в група за крадене на коли, след отвратителното, грубото, дерибейско отношение на полицията към гражданите, които ИМ ИЗКАРВАТ ЗАПЛАТИТЕ....... Как въобще да мисля за полицая като принадлежащ към добрите? МИ ТОЙ Е ОТ ЛОШИТЕ!!!
137
0
 
1
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
Утре предлагам да се строим в една редица с по едно евангелие в ръце и да ги помолим за прошка, че им създадхоме неудобства.Знам колко е отговорно това, което ще кажа, но искам бесило и смърт за цялата политическа пасмина осмелила се да краде от всички нас.
136
0
 
1
 
! Отговори
redkiril преди 15 години
Чудно ми е.Толкова много хора се хванаха от страната да дойдат в София.Софиянци,не Ви ли е срам,че не дойдохте за да подкрепите протеста?Доволни ли сте от живота си в България!? Мене ме е срам от всички софианци,които са можели да дойдат,а не са го сторили!
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Като подпалиха предишният път парламента и кредитните милионери си узакониха парите кой спечели.Когато по време на клетвата на Петър Стоянов в парламента за президент в ложата до брат му Емил бе Илия Павлов кой спечели.Народа???????Как ли не.Мутрите си узакониха бизнеса,партийните функционери станаха милионери от криминалната приватизация.Така ,че вече взе да ни писва от демагогия че всичко е в името на народа.
134
0
 
1
 
! Отговори
falco преди 15 години
да сте чували за бехар борисов-бойко борисов..............сами си тълкувайте какво искам да ви кажа,но след днешните събития на мен силно ми мирише,направо ми смърди на коалиция Герб-Ндсв
133
0
 
1
 
! Отговори
Nabljudatel преди 15 години
Vsi4ki Kuki dnes si zaslujiha uveli4enieto na zaplatite!Da vi sa 4estiti! Interesno mi e ne vi li se povdiga sutrin kato se poglednete sutrin v ogledaloto.Mrete , Milicioneri tapi !!!!!!!!!!!!!!!!ACAB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
132
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, да питам: Защо при заплаха за бомба в училище оставят децата да учат, а сега на политическия протест "имало бомба" и всички се загрижиха и ни изтласкаха за да ни "опазят"