Родители в шок. Сода каустик в млякото на детето им

Киселото мляко е произведено в Търговищко, а 2-годишното момченце е в разградската болница
3 фев 2009 18:15,
57
Родители в шок. Сода каустик в млякото на детето им
Снимка: Булфото

Момченце на 2 години и половина е прието в разградската болница след изгаряне със сода каустик. Веществото е било в кофичка кисело мляко, произведено в Търговищко.

След ден и половина на системи състоянието на Олег се подобрява, съобщиха от лечебното заведение.

Партидата от мляко "Искра" с номер 30 902 е блокирана, съобщиха от Регионалната ветеринарномедицинска служба в Разград.

Детето пиело кисело мляко от шише с биберон всяка вечер.

Късно през нощта в неделя то се събудило и започнало да пие от шишето мляко "Искра" (на фирма "ЮЕС комерс" от търговищкото село Голямо Градище), съобщи Дарик радио.

Момченцето започнало да плюе изпитото и казало на 33-годишната си майка Десислава, че е "гадно и щипе”.

Родителите веднага откарали детето в спешния център и то било прието в интензивния сектор на детското отделение.

Лекарите обяснили, че след 20 дни ще стане ясно дали ще има последствия за здравето на детето.

Междувременно бащата занесъл кофичката от мляко в местната ветеринарномедицинска служба, където установили, че в нея има сода каустик.

Партида 30 902 е блокирана в търговската мрежа, обясни директорът на институцията д-р Ибрахим Яхов. В края на миналата седмица пратката е била 900 кг. Уведомени са ветеринарните власти в Търговище.

Яхов обясни, че в разтвора, с който се дезинфекцират съоръженията за производство на кисело мляко, има сода каустик, но дали по този път е достигнало веществото до кофичката с млякото на Олег, все още не е установено.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
murti преди 15 години
maykata na vijeto,samo iskra golyamo gradi6te,drugite sa pilna nula
55
1
 
0
 
! Отговори
Вито преди 15 години
Е412 е виновно
54
1
 
0
 
! Отговори
Човек преди 15 години
Странна история, намирисва нещо.Преди да се изясни открита ли е сода каустик и в други кофички от партидата (само в една е невъзможно!) широко се разгласи фирмичката противно на практиката?!?Ще почакам да видя какво ще стане...
53
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe hora vie *** ne gledate li?prestanete da obvinqvate horata.Shte se razbere v si4ko..Koy lije...NE CUVATE LI CE MAYKATA E KUKU
52
1
 
0
 
! Отговори
АНИ преди 15 години
СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪДИ МАЙКАТА НА ДЕТЕТО,АБСУРД Е В КИСЕЛОТО МЛЯКО КА ИМА СОДА КАУСТИК.ПРИ НАЛИЧИЕ НА СОДА КАУСТИК КИСЕЛОТО МЛЯКО НЯМА ДА ИЗГЛЕЖДА НА ТАКОВО.МАЙКАТА УМИШЛЕНО Е ОТРОВИЛО ДЕТЕ СИ ЗА ДА СЕ СДОБИЕ С ПО-ЛЕСНИТЕ ПАРИ.ТЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА ЗА УБИЙСТВО.
51
1
 
0
 
! Отговори
Мария преди 15 години
Не може да бъде, за първи път виждам да изписват името на продукта и региона на произход. Трябва да им се отнеме разрешителното за производство и да се осъдят , но дали ще стане...
50
1
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
49 ами ако живееш в едно малко градче в което няма и 3 000 души. в магазини се зарежда храна без избор, а само това което е най евтино,да се купува. а автобусите скъпи билети та да ходиш за качествен хляб и мляко. как то написа жената в предният коментар,аз също съм се карала много пъти с магазинери за продадени развалени неща. взимаш връщаш,не дей мисли че и скъпите неща не се продават развалени и с изтекъл срок. а какви само етикети слагат ситни неразбрани надписи,а срок на годност търсиш с фенер през деня. особено готови салати,пълен ***,тиквички в специален сос,пълен отврат на вкус. не купувам вредни храни спортувам и се храня разумно и семейство то си уча на добри навици в хранене. ета мета при мен не минават.
49
1
 
0
 
! Отговори
Миро преди 15 години
измислени неща??? Като си купувате най-евтините храни, с най-неизвестните марки, произведени в някое село или гараж, кво очаквате? Аз такива не ям и не ми се налага да намирам разни гадости...
48
1
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 15 години
Когато моите деца бяха малки си бях създала навик преди да им дам нещо да ядат първо аз да го опитам. Това беше преди 1989 г. Неведнъж съм влизала в пререкания с магазинерки, сладкарки, сервитьорки и т.н. за това, че това което съм купила е развалено. Имам спомени за стъкло в бурканче от пюре, за развален сладолед и много други. Спомням си че бях занесла тогава в ХЕИ едно парче шпек с дупки в кафяв цвят и там ме посъветваха да изчистя кафявото и да го ям, дори ми демонстрираха и си хапнаха. На мен ми е било много гадно, но поне на тях не се е случвало нищо лошо. Така че след като имаме отвратително производство, още по-отвратителен и безотговорен контрол майките да опитват и тогава да дават на децата си. Не оправдавам производителите, но друго не им остава, поне докато станат по-големи и могат да преценят кое е хубаво и кое не е за ядене.
47
1
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
Как ще има здрав народ и поколение добро развиващо. Толкова години ядем измислени храни,Българин фантазьор. То затова България на първи места по заболявания и всичко лошо.
46
1
 
0
 
! Отговори
assd преди 15 години
a kakvo stana s teq, det bqha namerili jivak v hlqba im>??? ne jivak a termometyr!
45
1
 
0
 
! Отговори
filip преди 15 години
Naistina li mislish che v drugite durjavi ne e taka?
44
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отдавна не си купувам кис.мляко Икра, защото е нетипично кисело все едно има лимонена киселина вътре.....
43
1
 
0
 
! Отговори
Слаботелесен преди 15 години
А доживотен затвор ще има ли? Не разбира се! Ядем ***, от 10 години ям минимални количества храна, защото каквото и да си купя, плодове, зеленчуци, меса , млека буквално ги повръщам, има вкус на гума ,независимо че купувам само скъпи продукти. Най - лошото е, че ни тровят систематично, това се отразява и на бъдещето поколение и майки. За такива неща трябва да се вдигат протести. Цените на хранителните стоки в БГ са най - високите в Европа, а ядем ***, после не се чудете как въшкари станаха милионери за 2-3 години.
42
1
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
да наистина отгоре на всичко много висока цена,а на самата кофичка като потърсих процент на масленост,никъде не го открих да пише. а като рекламират че и ще върнат пари ако не подейства...
41
1
 
0
 
! Отговори
nona преди 15 години
тези в китай ги осъдиха на разстрел и сигурно вече са ги гръмнали, но тук ще минат административно с 500 лв глоба и ще продължават ....
40
1
 
0
 
! Отговори
nona преди 15 години
тези в китай ги осъдиха на разстрел и сигурно вече са ги гръмнали, но тук ще минат административно с 500 лв глоба и ще продължават ....
39
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
... скъпа помия за ***.
38
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
активия не е парадокс а скъпа помия за .
37
1
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
моя реален случай парадокс,един път преди доста време купих тъй прочутата и рекламираната активия вид натурална,какво беше моето учудване когато отворих кофичка,вътре беше чиста вода,добре че не я кусах,изхвърлих и оттогава не купувам на активия продукти,то изобщо може ли нещо свястно да се купи,без да се съмняваш в качество.