Студенти зоват: Убийците в затвора!

Кой е виновен за поредното отвратително убийство? След Стоян и Найден, сега и Радостина
14 мар 2009 13:02,
82
Студенти зоват: Убийците в затвора!
Лобното място на Стоян Балтов в Студентски град. Снимка: Булфото

За пореден път смъртта застигна един от нас – след Стоян Балтов, Найден Вучков, а сега най-ужасната трагедия на Радостина Евтимова, пишат в писмо до редакцията на Dnes.bg от студентските сдружения СРОКСОС (Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове) и ГСЗССГ (Гражданско сдружение за защита на студентите в Студентския град).

И отново излизат на протест пред Народното събрание на 18 март под наслов: "Убийците в затвора!"

Стоян Балтов бе пребит до смърт от двама младежи на 5 декември 2008 г. пред дискотека "Амнезия" в Студентския град.

22-годишният студент в Нов български университет Найден Вучков пък беше намушкан с нож след сбиване и псувни между две подпийнали компании на 28 януари.

На 8 март трупът на 21-годишната Радостина Евтимова беше намерен зверски разчленен в апартамент на ул. "Мир" във Варна.

Кой е виновен за отвратителните убийства?, риторично питат те в декларацията си.

Ето и пълния текст:

Виновна е българската политическа олигархия, която в своята деградация достига небивали размери – собственото й генетично поколение се изражда до сбирщина от разюздани хладнокръвни и нагли убийци, разчитащи, че досегашната безнаказаност на бащите, ще бъде такава и за техните синчета.

На 14 януари в София и други градове излязохме за да кажем и: ``Писна ни от липсата на морал и от шуробаджанащината....``

Оказва се, че 20 години след началото на криминалния преход управлението на държавата е в ръцете на една нова партийна номенклатура – независимо дали е в управлението или в опозиция, на която наред с лукса и хубавия живот, са позволени и бруталността, безнаказаността и чудовищното.

Защо не чуваме някой партиец да осъди случилото се, защо не виждаме някои хора да се оттеглят от заеманите постове?

Питаме кога най-после някой от пишещите български интелектуалци ще застане на страната на студентите и гражданите и ще разобличи тази чудовищна фасадна демокрация и има ли в момента независими и достойни такива?

А кога ще излезете от тази летаргия и ще подкрепите борбата на младите?, завършват декларацията си студентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На граф Игнатиев от доста години не се носят потури, на площад Балкански също, на римската стена и баба Неделя също (върнах се само 200 години назад). Няма как да знам. Само изредих къде са били клозетите. Ако имаш нужда да изразходваш отрицателна енергия, злоба и агресия-да, ходи на площада, защото точно в твое лице виждам един потенциален убиец. Моля, не употребявай алкохол. Айде със здраве, заяждането до нищо добро не води, а аз моя глас ще си го дам, не ме мисли.
60
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Мили момчета и момичета, разбираемо да си задавате въпроси... Но, нима убийците не са едни от нас, ваши колеги, познати..., за съжаление. Какво искате да кажете с такива лозунги??? Че щом бащата на убиеца изверг от Варна е член на националния съвет на СДС то трябва да вкараме в затвора всички от ръководството на десните... Искате да кажете, че Костов и Мартин Димитров са изверги... Аз смятам, че особено Костов е виновен страшно много за провалите в България, той самия е рафиниран крадец и хитрец, но това не е правосъдие, нееее. Не може така. е бива да се изправяте срещу СДС, Костов и останалите *** десни фашизоидни типове, не бива... Това че бащата е отгледал такъв изверг (ваш колега, довчера заедно сте били на дискотеки, а го имаше и на един протестен митинг във Варна - активистче седесарче)... Не бива така
59
0
 
0
 
! Отговори
Polina Vasileva преди 15 години
Zdraveite, az sam edna ot t.nar. studenti ili prevedeno na balgarski ezik- 4ovek, nedostoen za normalen jivot. Poneje pro4etoh mnogo kak da kaja - slova nedostoini za moite u6i - re6ih da napi6a nqkoi red. Sled kato sme inteligentni hora, sled kato iskame da se nare4en gordo - EVROPEISKI GRAJDANI- za6to ne zastane se organizirame vsi4ki , kato kazvam vsi4ki tova ozna4ava pone 90 %, ot studenstite i ne zastanem pred parlamenta - den i no6t ne zavisimo kolko dalgo - ako trqbva i mesec- ne za ne6to drugo, a nai-nakraq da dokajem ,4e tapiq komunizam e svar6il i 4e nie- demokrati4nite inteligentni i vqrva6ti v spravedlivostta bulgari sme tuk i iskame da imame raven 6ans s vsi4ki mladi hora.....
58
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
кат п...и!?Да действат!Ама тва не е, като да си играеш с вибратори и мама и тате да ти помагат с парички да добиеш...мозък!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ентелегенте, когато аз съм възпитавал децата си ти си гледал калта от потурите на баща си. А за семдемте си гоникки си спомни къде ти беше клозета - на поляната пред вратата! Точно такива млади хора трябва да влизат в политиката, а не мушмороци, като теб.Те имат смелостта да застанат с лицата си на площада и да кажат на глас какво мислят. Ти можеш спокойно да целуваш з*дниците на твойте любимци.
56
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
Атака!
55
0
 
0
 
! Отговори
do 43 преди 15 години
На крива ракета нали знаеш какво и пречи. *** ще викаш на децата ти. ЕТО ЗА ТОВА ГОВОРЕХ, ПРИ ТАКИВА РОДИТЕЛИ КАКВИ ДА СА ДЕЦАТА, УВАЖАЕМИ??? Не ми се мисли, как са възпитани твоите. Че най-важни са първите 7 години са го казали по-умните. А иначе точно откраднатите пари от еврофондовете са причина за убийствата на споменатите студенти, почти ме убеди-само малко не ти достигнаП.П.Дали активистите, написали писмото са членове на младежки организации на партия Х и смятат да влизат в политиката след година две си отговори сам.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сърбите много точно са го обяснили на такива, дето им идва акъла едва когато ножът опре до кокала: " watch?v=2syZ4YpRkrE"
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
господине,цинизми и простотии има и в други страни,но жизненият им стандарт е по-висок и не се влияе от мюзик айдолите примерно.само у нас интелектуалците са свити,безпарични и обезверени.защо ли?за да си интелектуалец не достатъчно да си интелектуалец.нашите освен това са скучни,не само свити и безпарични.
52
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
http://parasol.blog.bg/viewpost.php?id=304669О , времена, о, нрави! Преди няколко века артистите и спортистите (като изключим древна Гърция, където спортните игри са били извънредно почитани, а знаменитите атлети дори обожествявани; но това е друга тема за елинския идеал здрав дух в здраво тяло) са се намирали на едно от най-ниските стъпала в обществената и социалната йерархия. Не е необходимо да давам примери за отношението към пътуващите театрални трупи и мизерните условия, в които са живеели дори Молиер е бил актьор в такъв театър, преди да пробие в кралския дворДнес шоузвездите (от всякакъв жанр) и спортистите са 1 - за разлика от учените, изследователите (стига да не са ексецентрици, които понякога търсят повече славата, отколкото научното постижение, или милиардери; но колцина са те?) и откривателите тънат в информационно затъмнение и могат да разполагат най-много с 15 минути слава; а на тях дължим всъщност научно-техническия напредък и модерните технологии!Очевидно това променено отношение преподреди приоритетите на човечеството и на нас, българите: вижте само колко кандидати за славата има и в нашия в Мюзик айдъл и в други подобни шоута! Не че непременно е лошо, но някак е прекалено.Дори шоу като Стани богат, което наистина е по-интелектуално, се прави с пари заради пари и заради. Шоуто. (В това отношение Минута е много е едно щастливо изключение, което потвърждава правилото, че интересът е насочен предимно към суетата и звездоманията.)Едва наскоро по БНТ започва състезание (поне така разбрах, може би не е съвсем точно) за млади хора с интелектуални способности и качества, но тепърва ще видим как ще се развият нещата. Това е някакъв плах опит за акцент върху другите човешки заложби, което вероятно ще привлече определен интерес, както стана с Голямото четене.От сърце бих се радвал да има повече такива възможности за изява, защото младите ни учени и интелектуалци се свиват безпарични и обезверени, докато поп звездите и подобните на тях величия си развяват байрака под път и над път. А освен цинизми и простотии какво друго ни предлагат те?
51
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 15 години
В България няма държава поне от четири години!!Така че едва ли ще се намери някой да чуе призивите ви. Затова мислете, наближават избори! Тогава е моментът да си върнем държавата!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
towa ne e nikakwa dargwa, hora, koito ne mislqt za mladoto si pokolenie sa nikakwici, mutri, pechlbari, mogesh spokoino da gi prichislish kam sesonni rabotnici,
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ех,момче,усещаш ли как ти с доспива от хапчетата?
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това са пияници, побойници. Такива не бива да се допускат до образование. Така няма да има убийци - студенти, а само пияници и побойници - убийци.
47
0
 
0
 
! Отговори
epikur преди 15 години
Ti ne be6e li onya deto se otkaza v4era ot myuzik aydala,de be6e d dve ciganeta
46
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
MWahahahaha студенти sux lolfapfapfapfapfapfapfap
45
0
 
0
 
! Отговори
...... преди 15 години
Няма правосъдие в тая България и това е.Убиха децата ни и всичко седи с крастени раце и не пражят ни6то по въпроса.Смърт за убииците!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Bart преди 15 години
Да се върне смъртното наказание в България! Как ще си позовляват тези *** да убиват и то млади хора! Без право на пожалване !!!!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
17. - 13:49 - Ебре-дебре курортеКъде точно ти бъркат студентите БЕ ***. Те ли крадат? Студентите ли зса виновни за спрените еврофондове. Те ли направиха приватизацията. Те ли организираТ нарконаналите. Те ли са сводниците в тази държава. Всичко това го правят комууниститеските изчадия открай време. Чий син съдиха за изнасилване. Чий син е краде на коли. Чий син пренасяше валута и го хванаха като муле. Сега тази пасмина ни управлява. Студентите са виновни, че търпят да обиждат тях и родителите им. А за кадърни студенти не говори. Тук в България защо презинента награждава децата спечелили олимпияади по света. Само за да го снимат с тях и после какво? Какво е отношението към учители, асистенти, професори. Тъпака Орешарски с оня с проразналата брада *** били на седенка! Гадни смешници! Този бокук в София символизира управлението на държавата - вонящ и загниващ, който само разнася зарази. Вречме е да ИЗЧИСТИВМ *** ОТ ДЪРЖАВАТА!! С ВАС СМЕ СТУДЕНТИ, КАКТО БЯХМЕ И ПРЕДИ ГОДИНИ!!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
Благодаря, извинявам се, щом така съм засегнал чувствата на хора, които не смятат комунистите за ***; но в крайна сметка това, което пеживяваме днес, е плод на 45 години безсмислено социалистическо сторителство и още 20 - криворазбрана демокрация.