Студенти зоват: Убийците в затвора!

Кой е виновен за поредното отвратително убийство? След Стоян и Найден, сега и Радостина
14 мар 2009 13:02,
82
Студенти зоват: Убийците в затвора!
Лобното място на Стоян Балтов в Студентски град. Снимка: Булфото

За пореден път смъртта застигна един от нас – след Стоян Балтов, Найден Вучков, а сега най-ужасната трагедия на Радостина Евтимова, пишат в писмо до редакцията на Dnes.bg от студентските сдружения СРОКСОС (Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове) и ГСЗССГ (Гражданско сдружение за защита на студентите в Студентския град).

И отново излизат на протест пред Народното събрание на 18 март под наслов: "Убийците в затвора!"

Стоян Балтов бе пребит до смърт от двама младежи на 5 декември 2008 г. пред дискотека "Амнезия" в Студентския град.

22-годишният студент в Нов български университет Найден Вучков пък беше намушкан с нож след сбиване и псувни между две подпийнали компании на 28 януари.

На 8 март трупът на 21-годишната Радостина Евтимова беше намерен зверски разчленен в апартамент на ул. "Мир" във Варна.

Кой е виновен за отвратителните убийства?, риторично питат те в декларацията си.

Ето и пълния текст:

Виновна е българската политическа олигархия, която в своята деградация достига небивали размери – собственото й генетично поколение се изражда до сбирщина от разюздани хладнокръвни и нагли убийци, разчитащи, че досегашната безнаказаност на бащите, ще бъде такава и за техните синчета.

На 14 януари в София и други градове излязохме за да кажем и: ``Писна ни от липсата на морал и от шуробаджанащината....``

Оказва се, че 20 години след началото на криминалния преход управлението на държавата е в ръцете на една нова партийна номенклатура – независимо дали е в управлението или в опозиция, на която наред с лукса и хубавия живот, са позволени и бруталността, безнаказаността и чудовищното.

Защо не чуваме някой партиец да осъди случилото се, защо не виждаме някои хора да се оттеглят от заеманите постове?

Питаме кога най-после някой от пишещите български интелектуалци ще застане на страната на студентите и гражданите и ще разобличи тази чудовищна фасадна демокрация и има ли в момента независими и достойни такива?

А кога ще излезете от тази летаргия и ще подкрепите борбата на младите?, завършват декларацията си студентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
Чалга-->Алкохол(много!)-->Мутри-->Агресия -->Убийствоparasol е прав.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, но почти всичко на всичко живо в 3-тата възраст червеното си му е кръвта, друга партич за тях няма, колкото и да е жалко, не мога да нарека баба си и дядо си червени ***, макар, че мразя комунистите, просто не върви, пък и не са те виновни, че всичко се окипази а "лъжепророците" на синята идея.
39
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
Ченгетата от бившите служби имам предвид, а не днешните полицаи. Иначе щях да напиша полицаи... А че комунистите са ***, това го знае всяко хлапе. По цял свят са такива - виж какво направиха навсякъде, където управляваха. А сега да не би да управляват други у нас, тикво? Не бяха ли те разбойници по горите? Какви деца и внуци им се пръкнаха? Само мързели и тарикати...
38
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Какво повече да говорим за извратеният убиуц Георги от Варна.Исега мълчи като комунист и чака влиянието и парите на баща му да го спасят.Питам се какво е мнението на най големият шеф на СДС оня пелтек Мартин Димитров дето хариза цялото СДС на Иван Костов.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе овча главо, 65, 000 ченгета и поне 3 000 000 комунисти ли наричаш *** бе, мишок с тебе? Ти не си ли *** бе, смрадливец жалък?!
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Едва ли ще се съгласите човекът който по жесток и безмилостен начин е убил вашата майка,баба или сестра да лежи спокойно в затвора . Една част от данъците ни отиват точно за грижите (здраве и образование) на убийците . Според мен трябва да има смъртно наказание .
35
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
Китайците казват, че когато се съберат много оръжия, сами почват да стрелят. А битовата и тежката криминална престъпност се ширят не случайно: целта на определени кръгове (комунисти, ченгета и други ***) е именно такава - да покажат, че демокрацията е слободия и безнаказаност.Но защо толкова хора (включително и студентите) се поддават на тази инерция - дискотеки, заведения, чалга, всякакви простотии, болно желание за изява, звездомания, подражание на мутри и чалгаджии? Къде стават най-вече престъпленията? Защото няма убити по библиотеки и читални? Не казвам, че това ще реши проблемите, но ще покаже друга култура и възпитание, някаква съпротива. Кой ги пълни тия заведения? Кой толкова скучае, че непременно трябва да се вдъхновява от децибели и чалга?Въпросът ми е риторичен.
34
0
 
0
 
! Отговори
ива преди 15 години
Абсолютно подкрепям номер 3!!! Защо за всичко трябва да обвиняваме правителството??? Не че са ми любимци, но всичко си има граници....Кой е виновен ,че съседското дете е ***, кой е виновен че си хвърляме *** през прозореца, кой е виновен че голяма част от студентите предпочитат да вилнеят из кръчми и чалгаджийници вместо да учат....пак ли правителството.....????? Това вече си е до възпитание , до семейство и т.н. Стига за всичко сме обвинявали държавата.....Както е казал Кенеди- (няма да цитирам точно): "Не чакай само държавата да направи нещо за теб, а помисли ти какво си направил за нея"....
33
0
 
0
 
! Отговори
26 г преди 15 години
До кога БЪЛГАРИЯ ще се оправлява от безхаберници, които съзнателно или не работят за чужди интереси(я Русия, я Англия, Германия...и т.н.т.), а децата на собствения му НАРОД изгниват в собствената си родина?!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разхайтена работа, време беше да се случи!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Едва ли ще се съгласите човекът който по жесток и безмилостен начин е убил вашата майка,баба или сестра да лежи спокойно в затвора . Една част от данъците ни отиват точно за грижите (здраве и образование) на убийците . Според мен трябва да има смъртно наказание .
30
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Има и студенти, и студенти! Аз съм завършил тежникум по механо електротехника с диплома 4,85. Не би трябвало да съм много умен. И на истина познавам хора завършили различни университети и съм много впечатлен от знанията им и от способноста им да мислят. Но и съм силно учуден когато срещна някой който е завършил същите тези университети и няма някаква съществена разлика между мойте знаниа и неговите. И още по лошо, немогат и да разсъждават много по-добре от мен. За това има и студенти и студенти! Дано греша и грамотните са повече от тези които само имат дипломи. Отностно новината ми се струва, че е повече от политизирана. Като цяло медийте са политизирани.
29
0
 
0
 
! Отговори
4578 преди 15 години
te studentite takiva kvito i prepodavatelite.kvo e tva plateno obrazovanie ,vseki koito moje 6e si plati i vzeme diplom.da ne te operira takav doktor s diploma ot krastavicite na ba6ta mu biznesmena.daskalite samo revat kato vdovici a ina4e si natiskat parcalkite samo i samo da ima broika klasa im...i vsi4kata ni e takava golovodna.......
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако всички са умници като тебе много жалко за България
27
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
pak niama da se poly4i,6te pratiat policiata da vi otypa,na drygia den 6te vi osadiat po barzata procedyra.i na drygia den 6te sme sa6tite giayri ot balgaristan-maistorite na belota.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BG-mafia,kompleksar6tina,prost narod!
25
0
 
0
 
! Отговори
vvatto преди 15 години
da jalko e ama tva sofiq e typo mqsto a ne da mi kazvat sofiqncite 4e az sum ot selo tova li e gradskoto ubiistva shtom ima zna4i e grad??
24
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
на занятието, да станем *** като тия мишки от запада!Не става, в българина е генетично заложено да е умен, а мишките...те нека си църкат!
23
0
 
0
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 15 години
МИОСЛИТЕЛЮ,ТИ СИ ОСТАНАЛ ВЪВ ВЪЗДУХА С ПАЗПЕРЕНИ ДВА ПРЪСТА ПРИ ПОРЕДНИЯТ СИ ОТСКОК НА СЪБИРАЩИТЕ СЕ *** ПРЕД НС!УМНИКО ЗНАЕШ ЛИ ,ЧЕ УБИЕЦЪТ НА НАЙДЕН СИ Е ПЛАТИЛ ,ЗА ДА ГО ОСВИДЕТЕЛСТВУВАТ ДА НЕ ХОДИ В КАЗАРМАТА.ЮДИТЕ АДВОКАТИ ВЕДНАГА ПЛЕДИРАХА ЗА НЕОТГОВОРНОСТ НЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ.КАТО СЕ ТРЪГНЕ НАЗАД И ЩЕ СЕ ОЧЕРТАЯТ ГЕРОИТЕ ЗА РАЗРУХАТА НА ДЪРЖАВНОСТТА!В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО Е ПРОГНИЛАТА И КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА.КАКВА ДС ТЕ ГОНИ БЕ СБЪРКАНЯКО?ЯВНО СИ НЕДОПРАВЕН ПРИ НЕКОТРОЛИРАН СЕК НА ДЕМОКРАТИЧЕН МИТИНГ!НЕ ПИПАЙ КЛАВИАТУРАТА,САМО Я ЛИЖИ.ТАКА ЩЕ ТИ ОЛЕКНЕ...ОХ ЗАБРАВИХ ТИ ОЩЕ НЕ СИ СЕ ПРИЗЕМИЛ..ПОЖЕЛАВАМ ТИ МЕКО КАЦАНЕ..
22
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
intelektualnoto nivo na studentite e pod nulata.vig posta na #12.Toba e zaplaha za samorazprava.Tezi tuk drugi mnenia ne priemat.Za tova se slu4vat tezi neshta.Zashtoto loshotiata e navsiakude i nai-ve4e u niakoi mladegi.Kato ne vi haresva tuk promenete s dobro ili si vurvete.Ne podkrepiam takuv kato #12.